Stora frivilliga idéer för barn

Anonim

En av de viktigaste sakerna vi kan göra som föräldrar är att lära våra barn hur de ska vara välgörande. Att undervisa barnen att volontär hjälper inte bara till att forma dem till bra människor, men det lär dem också viktiga lektioner som att uppskatta de saker de har (familj, hem, mat och skydd och andra grunder att de som är mindre lyckliga kan brist) och uppmuntrar dem att få mer empati gentemot andra.

Hur man väljer rätt volontäraktivitet för ditt barn

Ett tips att komma ihåg är att skräddarsy volontäraktiviteten till ditt barns personlighet, förmågor och intressen. Till exempel, om ditt barn är väldigt ung, kanske frivillig verksamhet som kräver timmar med fysiskt arbete kanske inte passar bra. Om hon älskar att vara aktiv och föredrar att vara utomhus, delta i en parkrengöring eller cykla på en cykel-a-thon, kan det vara en rolig väg för henne att hjälpa andra.

Du kanske också vill överväga aktiviteter som gör att du kan frivilligt tillsammans som en familj. Att arbeta tillsammans som familj för att hjälpa andra är inte bara ett bra sätt att skapa ett exempel för ditt barn, men det är också ett underbart sätt att tillbringa tid tillsammans och ha kul att göra något som gynnar andra.

Här är några idéer för stora volontäraktiviteter för barn:

Samla förpackad mat

Många lokala kyrkor och samhällscentra donerar antingen direkt eller har en linje till grupper som samordnar hjälpinsatser för lokala skydd och andra organ som ger stöd till familjer och individer i nöd. Dina barn kan kasta in genom att handla med dig för att välja ut varor för donation, som konserver, kakor, blöjor och mer, och sedan hjälpa dig att leverera dessa varor för distribution.

Donera begagnade leksaker och böcker

Barn kan också ta en titt runt huset för saker som är i bra form men som de inte längre använder, som leksaker och kläder som de har odlat.

Promenader eller ridning för välgörenhet

Här är en bra idé för hur barnen kan göra skillnad och passa på samma gång: walk-a-thons eller bike-a-thons. Många nationella organisationer som Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) och American Cancer Society håller familjen och ungarna, och sjukhus som Memorial Sloan Kettering, som donerar 100 procent av intäkterna från deras walk-a-thon till pediatrisk cancerforskning, organisera gångevenemang i flera städer.

Fördelarna med att delta i en promenad eller cykel-a-thon går utöver själva tävlingen. Bortsett från att ge barnen en känsla av stolthet och prestation när de deltar i ett evenemang som detta, kan träning för promenaden med mamma och pappa vara ett utmärkt sätt för familjer att tillbringa tid samtidigt som de blir i form.

Rengöring av parker

När barn blir äldre kan de delta i rengöringsevenemang på parken. Ännu yngre barn kan hjälpa till genom att plocka upp skräp. Kontakta din lokala park för att se vilka händelser familjer kan delta i.

Arbeta på en gemenskaps trädgård

Att hjälpa plantera blommor, grönsaker och andra växande saker är en underbar aktivitet för barn. De får en enorm känsla av prestation när de ser resultatet av sitt arbete växer, och de kommer att kunna spendera tid utomhus bland naturen samtidigt som de gör något värdefullt för samhället.

Hjälpa grannar

Barn kan volontär för att hjälpa äldre grannar genom att shovelera sin trottoar eller genom att hjälpa mamma och pappa baka lite godis med mamma eller pappa att ta till dem. Äldre barn kan hjälpa barnpassning unga grannskaps barn eller hjälpa dem att lära sig att läsa. (Ditt barns hjälp kan uppskattas särskilt av en arbetande ensamstående mor eller en familj som är upptagen med att ta hand om en ny bebis eller en äldre förälder.)

Oavsett vilken aktivitet du och ditt barn väljer att göra för att kasta in, hjälper grannar ett fantastiskt sätt för ditt barn att inte bara få en känsla av stolthet och självkänsla men det är ett bra sätt att göra vänner med människor i ditt samhälle.

Populära Inlägg

Läs Mer