Stora leksaksvanor som fungerar

Anonim

Eftersom läxorna börjar så tidigt som dagis i dag är det en bra idé att få barnen till en rytm av bra läxor vanor så fort som möjligt. Från sätt att hjälpa dina barn att bli mer organiserade för att ge dem sätt att minimera och eliminera läxa stress, här är några bra tips för bra läxor vanor som fungerar.

Söndra och erövra

Barn kan ofta känna sig överväldigade när de tittar på sin lista över uppdrag för veckan. Hjälp ditt barn att hantera sina uppdrag genom att planera sitt arbete på en daglig planerare. (Det här kan vara särskilt användbart om du är på jobbet när ditt barn kommer hem från skolan. Att ha en sådan lista kan hjälpa ditt barn och din barnomsorgsleverantör att hantera sin arbetsbelastning när du inte är där.)

Om till exempel alla läxor är på fredagen kan du försöka schemalägga flera minuter för det olika ämnet, t.ex. läsning, matematikproblem eller stavningsord. Eller kanske du vill att han spenderar måndag och läser och reserverar tisdag för matematik och så vidare.

Att skriva ner vad som behöver göras kan vara ett bra sätt att hantera läxor och överföra uppdrag när de är färdiga och spåra egna framsteg kan vara tillfredsställande för barn och hjälpa dem att motivera att fortsätta sitt arbete.

Klipp ner aktiviteter efter skolan

Verkligheten är att det bara finns några dyrbara timmar efter skolan att ta itu med läxuppgifter. Om ditt barn har en efterskoleaktivitet varje dag och inte kan hantera hennes arbetsbelastning, kan det vara dags att ta en titt på vilka extracurricular aktiviteter som kan skäras ut ur sitt schema. Om hon har ballett, fotboll, pianolärare och regelbundet playdates kanske du vill överväga att flytta ett par aktiviteter till nästa termin och göra mer tid för läxan.

Komma in i en vanlig rutin

Kanske är ditt barn den typ av barn som arbetar bättre på full mage eller efter att ha lurat med sina leksaker i några minuter efter skolan. Om så är fallet, börja med snacktid och ledig driftstopp och sätt in läxtid i ca 20-30 minuter efter att han kom hem.

Om han tenderar att fokusera bättre om han går direkt in i sitt arbete efter skolan, låt han gå direkt till jobbet så snart han kommer hem. Det viktiga är att hitta vad som fungerar för dig och hålla fast vid det så att du har en vanlig rutin. Om ditt barn vet vad som förväntas och när det blir lättare för honom att arbeta mer effektivt.

Ställ in ett bra läxområde

Att ha en lugn och bekväm plats att göra läxor är viktigt för att bygga bra studier och läxor. Oavsett om du etablerar sitt arbetsområde vid köksbordet eller i sitt rum, se till att hon är omgiven av lugn tyst, fri från TV eller andra distraktioner.

Gör läxan kul

Barnen är mer benägna att se läxor som mindre av ett jobb om du hjälper dem att anta en mer lekfull inställning till sitt arbete. Om din första grader jobbar med enkla matematiska problem, hjälp till exempel att visualisera tillägg och subtraktion genom att använda små leksaker som marmor eller till och med spelkort. Om en tredje grader jobbar med multiplikationsproblem utmanar han att få så många korrekta svar som möjligt medan du kör (för att vara rättvis bör han tilldelas två gånger den tiden som du).

Och om du har turen att få roliga pussel och hjärnteasers som Sudoku-pussel i läxläsepaketet, arbeta med honom på dem och gör det till en rolig väg att ansluta till ditt barn efter en lång dag. Ett ord av försiktighet. Försök att inte ta över och göra problemen själv. Ditt barn behöver vägledning och hjälper till att få rätt svar, inte själva svaren.

Var noga med att kolla sitt arbete varje dag, och försök att göra det också till en rolig rutin. Utmana ditt barn att hitta misstag på ditt arbete, eller få honom att kontrollera sitt eget arbete för att se om han kan upptäcka eventuella fel. Om du tar en avslappnad inställning till läxorna och antar en rolig inställning om det, kommer ditt barn att följa efter.

Slips i läxa till vardagslivet

Lärande kan ofta vara roligare för barn när de kan relatera materialet till saker i sina egna liv. Om ditt barn exempelvis måste läsa om invandrare och svara på frågor om dem, fortsätt diskussionen över middagen. Tala om din egen familjs invandrareupplevelse ("Mormor kom från Italien och fick jobba väldigt svårt" eller något sådant) eller prata om hur vår värld har formats av invandrare ("Vad skulle livet vara som idag utan pizza?" ).

Genom att göra läxor något som är en förlängning av lärande och liv kan du hjälpa ditt barn att se att det inte är några separata sysslor eller extraarbete som de är tvungna att göra.

Arbeta utöver ditt barn

Yngre barn tenderar att fungera bättre när en vuxen är i närheten, redo att svara på frågor eller hjälpa till att lösa ett problem. Du kan sitta ner med ditt eget arbete eller en tidningsartikel eller räkningar - oavsett tyst aktivitet du kan göra medan ditt barn gör läxan.

8. Schemaläggningar

Du vet vikten av att sträcka benen eller ta en paus här och där under din arbetsdag. Att bara gå bort från ditt skrivbord i några minuter kan ofta göra underverk för att hjälpa din koncentration och förbättra humör. Betydelsen av raster gäller även barn och kan vara ännu viktigare eftersom barn tenderar att vara mer aktiva och fulla av energi än vuxna.

Oavsett om det är en fem minuters paus att ha lite frukt och ost och kakor eller annat hälsosamt mellanmål eller några minuter att leka med ett husdjur eller vatten plantera, schemalägga några raster i läxa tid. Och överväga att ta en kort promenad eller göra några hemma yoga poserar för barn med ditt barn för att föryngra hans hjärnceller; studier har visat att fysisk aktivitet kan bidra till att stimulera koncentration och kognitiv funktion.

Hjälp barnen att hantera stress

Vissa barn kan uppleva mer stress över läxor och skolarbete än andra barn. Om du ser tecken på stress i ditt barn eller ditt barn har problem med arbetsbelastningen, kolla med andra föräldrar för att se om andra barn har liknande problem. Till exempel förväntas barn i första klassen inte spendera mer än en halvtimme på läxorna varje dag; om ditt barn har problem med arbetsbelastningen, ta reda på vad problemet kan vara och planera lite tid att träffa ditt barns lärare.

Prata med ditt barns lärare om några problem och få på samma sida om lärarens förväntningar på skolåret. Fråga henne vad du kan göra för att hjälpa ditt barn med läxor. Genom att arbeta tillsammans kan du och ditt barns lärare hitta sätt att identifiera och hantera eventuella läxor som kan skapa stress för ditt barn.

Populära Inlägg

Läs Mer