Farförälders smeknamn du kommer att älska

Anonim

Jag har förvärvat en hel samling av farföräldra smeknamn sedan jag började skriva om detta ämne. Många av dessa har bidragit av mina farmorläsare och farfarläsare. Andra kom från böcker om farförälders namn. Njut av!

Smeknamn bidragit av läsare

Loli och Pop: En mormor på jakt efter något annat bosatte sig på Loli för mormor och Pop för farfar. Tillsammans är de naturligtvis Lolipop.

Jama: Föreslagna för en super-ung mormor, detta mormors namn är bara jamming!

BooBoo: En farfar som spelade kikare med hans barnbarn slutade ringas till Booboo. Det händer bara att hans fru heter Nana, så tillsammans är de NanaBooboo.

Busoma : Detta namn är en kombination av ett av de polska namnen för farmor, Busia och det nederländska / tyska namnet Oma . Det skapades av en mormor för att hedra sin egen och hennes mans nationaliteter.

Nama : Med en mormor som heter Nana, skapade detta barnbarn Nama när hon inte kunde uttala sig farmor. Hennes Nama kallar det "den perfekta blandningen av Nana och mormor." Ja, en morförälders namn som ett barnbarn inventerar kan vara extra värdefullt.

Oompa : Ett barnbarn som inte kunde uttala sig farfar kallade sin farfar Oompa, som just råkade vara perfekt sedan farfar var en professionell trombonspelare.

Suggy : En mormor som alltid kallade sitt barnbarn Sugar Plum eller Suggy hade förmånen tillbaka när hennes barnbarn började kallade henne Suggy. Med den första stavelsen uttalad som den första stavelsen av socker är detta ett ganska sött namn. Några stava det Shuggy eller Shug.

Dama: Ett barnbarn som inte kunde uttala farmor kom upp med Dama, som är spansk för dam.

Mia: En mormor vars egen mormor heter Amelia valde en förkortad form för att hedra henne. Det hjälpte självklart att första barnbarns mellannamn är Amelia, så namnet är också ett unikt sätt att knyta fem generationer.

GrahamCracker: Detta är en annan söt farmor namn, ibland stavad GramCracker och ibland används som ett husdjur namn för en mormor som brukar kallas Gram.

MyMy: Ett barnbarn kom med det här namnet. När hon var gammal för att förklara hennes val, sa hon att det berodde på att hennes mormor tillhör henne.

GaGa: Eftersom så många farmor namn börjar med "g" ljudet, är det inte förvånande att ett antal barnbarn har kommit upp med GaGa, men valet är något komplicerat av en viss sångers uppståndelse.

Amma: En mormor som avvisade många namn som alltför söt valde den här, som i vissa kulturer betyder en andlig mamma.

Botchie: Ett barnbarn som fick instrueras att ringa sin farfar Pops på något sätt kom upp med Botch, som så småningom utvecklats till Botchie. Namnet har intressanta konnotationer, men Botchie är cool med det.

PawDad: Detta är ett annat namn för en farfar smart uppfunnad av barnbarn.

Yannie-Yannie: Granny Annie blev på något sätt omvandlad till Yannie-Yannie av barnbarn.

Smeknamn från morförälders namnböcker

Toot: En farfar som ville hedra en vän från Hawaii valde namnet Tutu Kane, men barnbarnen förkortade det snart till Tutu och sedan till Toot.

Bubba och Bama : Ett par farföräldrar var glada när deras barnbarn började använda Bubba och Bama som deras morförälders namn. De hade velat ha deras namn att reflektera sina sydliga rötter, och det gör de klart.

Pam-ma: En ung mormor avvisade mormor men okej denna variation på hennes namn Pam.

Bop-Bop : En farfar som hade bestämt sig för att vara Pop-Pop ändrade sig när hans barnbarn kallade honom Bop-Bop och lade till lite dans.

Grand-dude: En farfar som älskar surfing kom med denna moniker.

Zeni: En mormor vars medelnamn är Inez bestämde sig för att vända det för att skapa sitt eget unika farmor namn.

Mer om namn

Tro det eller inte, konflikter bryter ibland över morförälders namn. Undvik svårigheter och hitta ditt perfekta namn när du kolla in andra namn för morföräldrar:

  • Farmor namn
  • Etniska namn för farmor
  • Farfar namn

Kom bara ihåg: Till ditt barnbarn börjar faktiskt ringa dig av ditt valda farförälders smeknamn, du är i limbo. Du kan ändå bli kallade Grumpy eller Grandma Toots!

Bara om du är nyfiken, har jag min egen speciella farmor smeknamn: Grannie Pie.

Populära Inlägg

Läs Mer