Går till skuld för fertilitetsbehandlingar

Anonim

För dem vars utmattningsutmaningar kräver injicerbara mediciner - oavsett om det är intrauterin insemination (IUI) eller in vitro fertilization (IVF) - är frågan om att gå i skuld för att betala för testning och behandling mindre av en " om " och mer av en " hur mycket . "Ibland kan kirurgiska behandlingar leda till höga skulder, om försäkring inte täcker kostnaderna.

Låt oss vara uppriktiga: infertilitet är dyrt. Det genomsnittliga paret som söker hjälp på en fertilitetsklinik spenderar 5 000 dollar utan kostnad, och för dem som söker IVF, stiger genomsnittet till 20 000 dollar.

Att bara gå in i en fertilitetsklinik kan bli dyr. Konsultationer och fertilitetsprovning kan kosta en ganska öre, och du har inte börjat behandla än. Finansiell infertilitet (när du inte kan få behandling du behöver på grund av brist på medel) är vanligt.

Hur mycket skuld borde du ta på? Finns det något sätt att undvika eller åtminstone minska skulden från infertilitet?

Få ut ur ditt hjärta och till ditt huvud.

Bara ett ögonblick

Kan du få ett pris på möjligheten att få ett barn? Hur mycket kostar barnet?

Det här är felaktiga frågor.

De är mycket vanliga att fråga dig själv. Men de är inte hjälpsamma, och typ av är inte meningen. Naturligtvis är möjligheten att få ett barn ovärderligt. Barn är ovärderliga. Problemet är att vi inte lever i en ovärderlig värld.

Pengar spelar roll. Tunga skulder kan leda till påfrestning på ditt förhållande, stress på dina egna humör, och det kan dyka ner för att stressa på ditt framtida barn. Faktum är att ekonomiska och behandlingsbeslut som du gör idag kan göra framtida möjligheter oöverkomliga och därför otillgängliga.

Till exempel kan flera IVF-cykler stänga dörren vid adoption, vilket också kan vara dyrt. Eller spendera för mycket på IUI-cykler (kanske för att de verkar billigare) kan driva IVF ut ur dina ekonomiska gränser.

När starka känslor blir blandade med att fatta ekonomiska beslut kan det vara extremt svårt att göra smarta långsiktiga beslut. Den värsta tiden att bestämma om du ska göra en annan cykel är i skuggan av ett negativt graviditetstest eller en misslyckad behandlingscykel.

Vad är din övre skuldbegränsning? Bestäm nu, inte senare

Det bästa är att fatta beslut snarare än senare. Besluta idag hur mycket skuld du är villig att ta på. Gör sedan ett åtagande att hålla fast vid ditt beslut oavsett vad.

Det är inte förresten detsamma som att bestämma hur mycket du ska spendera över tid på fertilitetsbehandlingar. (Även om du också kan ställa in en gräns för detta.) Du kan eventuellt betala för några av dina behandlingar utan att låna pengar, eller du kan eventuellt betala några skulder snabbt.

Vad du bestämmer om idag är vad din skuldgräns kommer att vara på en gång. Din skuldgräns bör inte vara ditt kreditkortsgräns, och borde inte vara det du kan låna efter att ha uttömt alla dina låne möjligheter. Dålig idé!

Det här är de frågor du bör tänka på när du bestämmer dig för en skuldgräns:

Kan du verkligen betala dina skulder, även om du lyckas? Det låter roligt att säga "även om" du lyckas, men du kan glömma att betrakta extrakostnaden för att bli gravid och ha en bebis. Du kan behöva gå på sängstöd eller minska på jobbet, vilket blir mindre inkomst. Också, planerar du att gå tillbaka till jobbet genast? Eller hoppas du att stanna hemma hos din bebis i en begränsad eller längre tid?

Var noga med att du överväger en förändring i din framtida ekonomiska verklighet innan du bestämmer dig om du kan betala av lånen.

Att kunna betala dina skulder är inte detsamma som att ha råd med minsta betalningen. Dessa betalningar är ofta så låga att du betalar din skuld i åratal och kasta bort eventuellt tusentals dollar bort i intresse.

Om behandlingen inte fungerar, hur mycket behöver du för Plan B? Eller planera C? Plan B kan innebära att man flyttar till mer avancerade fertilitetsbehandlingar, eller det kan innebära adoption. Det kan också innebära att man väljer att leva barnfritt. Dina Plan B-alternativ måste övervägas noggrant när du ställer in en skuldgräns.

Till exempel, låt oss säga att du bara försöker IUI nu. Om IVF är en möjlighet i framtiden vill du inte satsa så mycket skuld på IUI att du gör IVF utom räckhåll.

Vilka är de negativa konsekvenserna för att gå förbi din skuldgräns? Gör en lista och håll den till hands. Tänk på det här ett anti-panikpiller för när du känner uppmaningen att bryta ditt självvalda mål.

Vad kan vara de negativa konsekvenserna?

  • Du kanske inte har råd att anta.
  • Du kanske inte kan ge ditt framtida barn de möjligheter och liv du föreställer dig.
  • Du kan behöva sälja ditt hus, eller flytta till ett billigare stadsdel.
  • Du kan behöva fortsätta att arbeta när du har barnet, vilket kan vara hjärtskärande om du vill vara en hemmaförälder för en begränsad eller längre tid.
  • Värsta fallet kan du behöva fila för konkurs.

Det här är bara exempel, förstås. Din lista kan se annorlunda ut.

Besluta mot skuld: Ja, det är också ett alternativ

Du kan besluta att undvika skuld helt. Det kan innebära att man fattar ett beslut att spara för behandlingskostnader och bara spendera vad du har. Det finns fördelar och nackdelar med detta tillvägagångssätt.

Fördelarna är att det blir lättare att leva frugalt när du inte har en baby att ta hand om, och du kommer faktiskt att spendera mindre övergripande på behandlingen. När du betalar av skulder betalar du också det intresse som bygger. Du kommer att undvika den bördan.

Nackdelarna med detta tillvägagångssätt är att du måste vänta innan du kan börja behandlingen. Tid är viktig med fruktbarhet, men alla arbetar med en annan klocka.

Till exempel, om du är i tjugoårsåldern och står inför manlig infertilitet, har du förmodligen tid att spara pengar först. Om du redan vet att du behöver en äggdonator, kan du också vara under mindre tid för att starta behandlingen. Men om du är 35 år eller äldre och behandlar kvinnlig infertilitet kan din tid vara mer begränsad. Tala med din läkare. Be om hennes ärliga bedömningar av hur lång tid du kan fördröja.

Du har också möjlighet att inte söka behandling alls. Det finns inget krav att uttömma dina medel för att betala för IVF. Att besluta att inte spendera pengar på fertilitetsbehandling - som inte medför några garantier - är ett helt legitimt val. Dina älskade bör respektera det valet.

Pengar för behandlingar som du inte behöver betala tillbaka

Som nämnts ovan kan du besluta att spara dina pengar (om möjligt) eller bara betala vad du har råd utan att låna pengar. Men det kan finnas sätt att få pengar som inte kräver att du betalar tillbaka dem. Stipendier, stipendier och crowdfunding är alternativ.

Det finns ett begränsat antal bidrag och stipendier för infertilitet. Du kan behöva möta ett antal riktlinjer som ska tillämpas. Det kan innehålla din plats, din ålder och ditt ekonomiska behov (som bestämt av organisationen.) Ibland kräver stipendierna eller stipendierna att du delar din historia med media i utbyte mot det ekonomiska stödet.

Något annat att komma ihåg är att bara ansöka om dessa bidrag och stipendier kan kosta pengar. Ansökningsavgifter kan vara mycket höga. Det här är delvis hur de tar ut pengarna för att ge ut stipendierna.

Hur man ansöker om bidrag för dina fertilitetsbehandlingar

Ett annat sätt att få pengar är crowdfunding. Crowdfunding är när du ber om ekonomisk hjälp från dina vänner, familj och andra sociala kontakter. Du har sannolikt blivit ombedd att bidra till en crowdfunding-kampanj minst en gång.

Vissa får tanken på att crowdfunding är ett enkelt sätt att få pengar, men det är inte sant. De flesta människor lyckas inte med att höja vad de behöver. Bara de som har bra marknadsföring och berättandefärdigheter kommer, förutom att ha ett stort socialt nätverk, att lyckas.

Det är fortfarande värt att titta på.

Crowdfunding för IVF och Adoption

Ett ord från Verywell

När du försöker få en baby, fattar beslut om hur mycket du är villig att betala, vara emotionellt svårt. Hur sätter du ett pris på att ha en familj? Det viktiga att komma ihåg är det inte vad du försöker göra. Du försöker göra smarta beslut som kommer att gynna dig - och eventuella barn du har på lång sikt.

Populära Inlägg

Läs Mer