Kommer tillbaka till arbetet när barnen börjar skolan

Anonim

Att bestämma om du ska återvända till jobbet efter att barnen börjar skolan är lika stor som ett val eftersom det var att sluta arbeta för att bli en hemma-mamma. Det är en annan milstolpe i moderskapet, eftersom du kanske känner att dina barn inte behöver dig så mycket, och du vill komma tillbaka till arbetskraften. Å andra sidan gör omställningen till arbetsmamma din familj extra inkomst, men nu står du inför nya utmaningar som du inte hade innan du hade barn. Fråga dig själv dessa 10 frågor innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Hur är din ekonomiska situation?

Din familjebudget tog lite anpassning till när du gick från två inkomster till en, men du fick det att fungera. Dina barn kan nu vara involverade i dans, sport och andra aktiviteter, plus skolkostnader som du inte hade tidigare, och din budget tar en träff. Utvärdera din ekonomi och lägg till de nya kostnaderna du står inför för att hjälpa dig att fatta ditt beslut om att gå tillbaka till jobbet. Ibland gör din ekonomi beslutet för dig, tyvärr. Men du borde ge din budget en ärlig och grundlig utvärdering och göra justeringar för att se om du kan ta budgetfaktorn ur ekvationen.

Hur mycket kostar det för dig att återvända till jobbet?

En extra inkomstrubrik till din familjs bankkonto efter den här tiden som lever av en lönecheck gör att det låter som om ditt beslut borde vara enkelt. Men du måste överväga hur mycket pengar du kommer att ta med i jämförelse med kostnaden. Du måste naturligtvis faktor i kläder och gas, men nu måste du också överväga kostnaden för barnomsorg.

Vem ska ta hand om barnen?

Barn blir sjuka. Skolan är ute för helgdagar, förälder-lärarkonferenser och hösten och våren. Gör en plan nu för vem som ska titta på dina barn när de är ute för en dag eller till och med ett par veckor under julklapp medan du jobbar varje dag. Om du planerar en familjemedlem att göra dessa saker, prata med dem nu för att se till att de godkänner det innan du börjar jobbsökningen.

Kan du söka andra alternativ till heltidsarbete?

Det finns gott om alternativ nu att du inte behöver gå alls eller inte alls när det gäller att arbeta. Det finns deltidsjobb som är perfekta för mammor som gör det möjligt för dig att gå ut ur jobbet i tid för att plocka upp barnen. Tack vare dagens teknik kan du enkelt arbeta hemifrån och tjäna pengar online utan att behöva bestämma mellan ett jobb eller stanna hemma.

Kan du hitta ett flexibelt arbetsarrangemang?

Du kan behöva välja barnen upp i skolan klockan 3, men din typiska heltid 9 till 5 ger dig inte det alternativet. Ett flexibelt arbetsarrangemang kan fungera för dig. Dessa alternativ till din nio timmars dag med en timmes lunchupplevelse erbjuder istället flexibla arbetsscheman, som schemalägger dina egna timmar eller komprimerar ditt schema, så att du är arbetstid som du faktiskt kan hantera. Leta efter ett flexibelt arbetsarrangemang eller, om du hittar ett jobb du är intresserad av som inte annonserar ett flexschema, var inte rädd för att fråga om det finns något du kan träna. Du vet aldrig om du inte försöker.

Kommer du tillbaka till samma karriär?

Tänk tillbaka till de dagar då du arbetade och inte hade barn hemma. Har du spenderat 12-timmarsdagar på kontoret, reser för dagar eller veckor i taget utan tillstånd? Livet är annorlunda för dig nu, och det är något du måste tänka på innan du återvänder till din tidigare karriär. Det kan finnas andra alternativ inom din karriärväg som skulle fungera, men det kan också finnas nya möjligheter på en annan karriärväg som du kanske inte har övervägt innan du hade barn. Nu är det dags att utforska dessa alternativ som du leker med tanken på att gå tillbaka till jobbet.

Har du funnit fördelarna med att stanna hemma?

Du kan vara förbi blöjabyte, men det betyder inte att du måste sluta vara en hemma mamma. Forskning visar att det finns många fördelar för barn vars mamma är hemma, även för tonåringar med en SAHM. Bara för att barnen är i skolan heltid betyder inte betydelsen av din roll som en mormor som har stannade hemma har slutat.

Vill du verkligen gå tillbaka till jobbet?

Är du helt enkelt uttråkad med dina dagar nu när barnen är tillbaka i skolan eller vill du verkligen komma tillbaka till jobbet? Om du är osäker, ta ett steg tillbaka innan du förplikter dig att återvända till arbetskraften. Leta efter frivilligt arbete i ett område du är passion för, bli mer engagerad i din barns skola, tänka på att gå tillbaka till skolan eller ens ta en ny hobby. Vem vet? Den hobbyen kan förvandlas till ett pengarframtagande företag som ger lika mycket pengar som en heltidsposition.

Är du beredd att gå tillbaka till jobbet?

Att göra övergången till jobbet är en stor anpassning för hela familjen men speciellt för dig. Är du redo att gå tillbaka till jobbet? Du har förmodligen gjort en lista över för-och nackdelar med att gå tillbaka till jobbet, men gör nu en lista med fördelar och nackdelar för dig själv. Lista allt från hur din dagliga rutin förändras till hur du hanterar ditt arbete / livsbalans.

Gör du vad som är rätt för din familj?

Ska alla hemma moms återvända till jobbet när barnen går tillbaka till skolan? Nej. Ska alla hemma moms fortsätta att stanna hemma trots att barnen är i skolan? Nej. Det finns inget teckensvar för alla. Låt inte trycket från dina svärföräldrar eller vänner svika dig i båda riktningarna. Det beslut som du fattar bör naturligtvis innehålla din make och dina barn. I slutändan är du den enda som verkligen vet vad du vill göra och om det är rätt för din familj.

Populära Inlägg

Läs Mer