Få hjälp att betala din barns sjukhusräkning

Anonim

Eftersom prematura barn kräver mycket sjukvård, kan du betala dina medicinska räkningar när du har haft en preemie. NICU stannar för spädbarn som är födda mellan 32 och 34 veckor, graviditeten är ungefär $ 31.000, och barn som är födda tidigare än 32 veckor kostar ännu mer. För spädbarn som väger mellan 501 och 750 gram, kostar behandling i genomsnitt $ 89, 564!

Oavsett om du är försäkrad och orolig för hur du ska betala din andel av ditt barns sjukhusvistelse eller oförsäkrade och inte kan förstå hur du ska hantera en sådan kraftig faktura på egen hand, kan du vidta åtgärder för att lindra den ekonomiska belastningen att ha en för tidig baby.

Betala ett barns sjukhusräkning om du är försäkrad

Sjukförsäkring kommer säkert att underlätta det ekonomiska ansvaret att ha en preemie, men det kommer inte att eliminera dem. Kostnader för utgifter för NICU-vård kan bli dyra, och försäkringsbolag kanske inte täcker alla aspekter av ditt barns vistelse.

  • Ta kontakt tidigt: Den bästa tiden att prata om täckning för din nya bebis är innan din baby kommer fram. Under din graviditet, ring ditt försäkringsbolag för att ta reda på hur du börjar täcka din baby. Om du vet på förhand att du är i riskzonen för att ha en för tidig baby, låt ditt försäkringsbolag veta det och prata om NICU-täckningen.
  • När ditt barn är tillåtet till NICU, kontakta ditt försäkringsbolag igen för att låta dem veta. På den tiden, fråga exakt vad ditt ekonomiska ansvar är så att du kan börja förbereda. Specifikt fråga om dina copays, deductibles, täckningsgränser och tjänster som inte är täckta.
  • Tala med en socialarbetare: Även om du har en bra försäkring, kan copays och deductibles som du är ansvarig för överväldiga din ekonomi. Om din del av din sjukhusräkning kommer att vara mer än vad du har råd, fråga dina sjuksköterskor eller kontakta sjukhusfinansieringen för att se om du kan träffa en socialarbetare för att ta reda på vilka typer av hjälpmedel som finns tillgängliga. Du kan vara berättigad att ansöka om Medicaid eller att få en lägre skattesats för sjukvården.
  • Var inte rädd för att överklaga: Om täckning nekas för någon eller hela din barns NICU-vistelse, ring ditt försäkringsbolag omedelbart för att få reda på hur du kan lösa din tvistlösning. Du kan ha flera anspråk på dig, både inom försäkringsbolaget och med statens försäkringsavdelning.

Betala ett barns sjukhusräkning om du är osäker

Eftersom de flesta graviditeterna är hälsosamma och de flesta leveranser är okomplicerade, bibehåller hälsotäckningen under tiden i ditt liv när graviditet är en möjlighet kan tyckas vara en onödig kostnad. Om du är oförsäkrad och du befinner dig gravid eller föräldrar till en nyfödd som behöver särskild vård finns det saker du kan göra för att minimera den ekonomiska belastningen att ha en baby i NICU.

  • Ansök om Medicaid: Så snart du upptäcker att du är gravid, ansök om Medicaid. Medicaid är ett federalt program som drivs av enskilda stater, och de behörighetskrav och tjänster som omfattas varierar från stat till stat. Gravida kvinnor och barn under 6 år anses vara en riskfylld befolkning, och alla stater måste tillhandahålla täckning till behöriga gravida kvinnor och småbarn.
  • Möt med ditt sjukhus finansavdelning: Så fort du kan, antingen när du upptäcker att du är gravid eller när du upptäcker att din baby kommer att behöva vara i NICU, träffa någon i ditt sjukhus finansavdelning för att diskutera din betalning alternativ. Många sjukhus kommer att erbjuda oförsäkrade personer rabatterade priser om de begär en, sänker räkningen för personer som tjänar mindre än en viss summa pengar per år eller kommer att skapa räntefria betalningsplaner för personer med stora sjukhusräkningar.
  • Be om en specificerad kopia av din faktura: Sjukhusräkningar är notoriska för oavsiktliga överladdningar. För att vara säker på att du inte betalar $ 1004, 50 för en tandborste, som en olycklig patient, be om en specificerad kopia av din sjukhusräkning. Granska räkningen för dubbla avgifter, tjänster som du inte fick och avgifter som du inte förstår, träffa sedan med ditt sjukhus finansiella avdelning för att diskutera avgifterna.
  • Låna inte: Om din faktura överväldigar dig till den punkt där du får samtal från samlingsbyråer, kan samlare föreslå att du lånar eller använder kreditkort eller hemliga kreditlinjer för att betala dina sjukhusräkningar. Alla dessa val kommer med höga räntor som kan göra din redan dyra faktura ännu dyrare. Det är nästan alltid billigare att utarbeta en betalningsplan med sjukhuset direkt, så spara upplåning till sista utväg.

Populära Inlägg

Läs Mer