Könstillsyn för läkare

Anonim

När det gäller din utövare är könsdiskussionen en uppvärmd bland bland kvinnor. Ska du välja en manlig eller kvinnlig läkare? Har man en fördel över den andra? Många kvinnor säger ja, det finns stora skillnader, medan andra säger nej; Det är allt beroende av doktorens personlighet, inte kön.

"Jag ville ha någon som kunde förstå vad jag gick igenom när jag var gravid. Så bytte jag från min vanliga gynekolog till en kvinna, för hon hade barn själv", säger första gången mamma Andrea.

Vet du vad en sammandrag känns som gör din läkare till en bättre läkare? Förmodligen inte, särskilt med tanke på att det finns kvinnliga läkare som aldrig har fött eller aldrig haft en sammandragning heller. Det kan säkert vara något som hjälper med empati, men det finns många saker som kan hjälpa till med det som inte har något att göra med att göra det själva.

"Min manliga läkare var borta när jag gick in i arbetet. Sjuksköterskan berättade för mig att det var en kvinnlig läkare", säger Robin, av hennes första födelse. "Jag kommer ihåg att tänka, " Åh, hon blir bra och förstår. " Det var inte alls, hon var hemsk! Min manliga läkare var så mycket mer empatisk. "

En sak som vi tenderar att glömma är att könsaspekter åt sidan; Läkarna har alla utbildats i i princip samma system. Det innebär att mycket av hur de relaterar till patienter kan spåras till sitt träningsprogram och inte deras kön, för att inte tala om grundläggande personligheter.

Det skulle vara stereotypt att säga att alla män svarade på ett sätt och alla andra kvinnor. Livet fungerar helt enkelt inte på det sättet. Vi är formade av våra tidigare erfarenheter, vår träning och bara vem vi är i allmänhet.

Krossar könsdiskussionen på andra områden? Du slår vad det gör. Titta på surge i barnmorska. Kvinnor säger att de vill bli omhändertagna av andra kvinnor. Jordmor betyder med kvinna. Det sägs att det finns mer än några få manliga barnmorskor där ute. Många av dem är i militären, men det sprider sig på många ställen. Heck, det finns även manliga doulor där ute som jobbar lyckligt och framgångsrikt i födelsevärlden.

Vissa undrar om detta borde tillåtas. Sanning saken är att kvinnor väljer att se utövare baserat på många olika orsaker, däribland könsdel för vissa, men också plats, där de övar, vilken försäkring de tar och filosofierna i deras övning. Om så är fallet, varför inte tillåta män att träna barnmorska? När allt kommer omkring har du valet att inte följa med dessa metoder.

Vissa metoder sprungar upp som är alla ett kön (män eller kvinnor) för de som föredrar.

"Jag ville verkligen ha en kvinnlig doktor, " förklarade Cheri, med sin andra baby. "Jag trodde inte att jag kunde kontrollera att min läkare alltid var där, men åtminstone med all kvinnas övning visste jag att min säkerhetskopia skulle vara en kvinna och det var vad jag behövde."

Medan många kvinnor har könsbestämning hos sina läkare eller barnmorska, säger en studie från American College of OB / GYNs (ACOG) att de flesta kvinnor inte har någon preferens hos en man eller kvinna. Detta sagt är det fortfarande ett faktum att kvinnor fortsätter att välja sina läkare och andra utövare baserat på olika orsaker. Dessa personliga skäl är fortfarande det viktigaste i detta mycket viktiga val.

Populära Inlägg

Läs Mer