Kusliga spädbarn och skakningsrörelser

Anonim

Bebisar gör en hel del rörelser som ofta misstas för anfall, inklusive att ha en quivering haka, darrande händer och ryckande armrörelser. Lyckligtvis är dessa typer av rörelser vanligtvis normala. Bebisar kan dock få anfall, men om din baby gör något som du tror kan vara ett anfall bör du diskutera det med din barnläkare.

Är det en beslag?

Allmänna sätt som du kan berätta om en rörelse är normal eller ett anfall är:

 • Att rörelsen alltid uppstår vid en viss tid, som när du byter blöja. Du skulle inte förvänta dig att ett anfall endast inträffar när du byter blöjan, så dessa skakningar kan bara bero på att hon inte gillar att blöjan ändras. Infantila spasmer är mer benägna att uppstå när en baby ska sova eller vakna, så det är ett undantag för att en rörelse är normal även om det inträffar samtidigt.
 • Huruvida du kan sluta skaka eller rycka. Om en spädbarns arm rynkar och du kan stoppa den genom att hålla försiktigt armen, är det förmodligen inte ett anfall. Med ett anfall kan du förvänta dig att jerking fortsätter när du hållit armen.
 • Att din baby annars är hälsosam och växer och utvecklas normalt, vilket också skulle göra mot att ha anfall. Tänk på att när en baby först börjar få anfall, kan hon annars vara bra, men med tiden skulle du förvänta dig några andra symtom eller problem med hennes utveckling om hon hade frekventa anfall eller spasmer.
 • Att rörelserna är bilaterala (på båda sidor om hennes kropp), symmetriska (till exempel, båda armarna gör samma sak samtidigt), och / eller rytmisk, kan vara ett tecken på beslag.

Tänk på att vissa anfallsproblem hos unga barn kan vara ganska subtila, som ett enkelt huvudnos, läppslack eller cykelrörelser.

Prata med din barnläkare när du misstänker att ditt barn har ett anfall. Det är ofta användbart att spela in den misstänkta aktiviteten om du kan och ta med videon till din barnläkare att visa.

Noga babyer

Om din baby blir tyngre, är det inte troligt att hon har lågt blodsocker är en orsak till hennes symtom. Har hon sex eller fler blöta blöjor och tre till fyra lösa, gula avföring varje dag? Om så är fallet, och om hon verkar nöjd efter utfodring, så skulle de alla vara bra tecken på att hon ammar bra.

Det finns andra skäl förutom att inte amma bra för att ha en noga baby. Det kan vara så att mamman äter eller dricker något som inte håller med henne. Vanliga misstänkta och saker som en ammande mamma kan undvika är:

 • Kummjölk och andra mejeriprodukter
 • Koffein
 • Choklad
 • Vissa grönsaker, som kål, lök och broccoli
 • Citrusfrukter
 • Vissa mediciner

Om du inte märker någon skillnad i ditt barns beteende efter att ha stoppat dessa typer av livsmedel, lägg dem långsamt till så att mammas kost inte är onödigt begränsad.

Andra förhållanden som kan orsaka att en ammande baby är noga med att ha en överaktiv nedsläppsreflex och timingmatningar, så att en baby får för mycket laktosrik foremilk och inte den höga fetma bakmjölken.

Kolik

Slutligen kan en noga baby som är 3 till 4 veckor bara lida av kolik. Även om ingen vet den bestämda orsaken till kolik, har barn som är kolik oftast regelbunden noga varje dag som varar i flera timmar. Colic börjar vanligtvis när en baby är 2 till 3 veckor gammal, toppar på ca 6 veckor och är borta när en spädbarn är 3 till 4 månader gammal.

Mjuka metoder för att lugna kolik

Dessa böcker erbjuder tips om att hjälpa en noga eller kolikig bebis och kan vara till hjälp för dig:

 • Lugnar din kusliga baby - Brazelton-vägen
 • The Fussy Baby Book - Föräldraskap Ditt Högbehov Barn Från Födelse Till Ålder Fem
 • Den lyckligaste barnen på blocket - Det nya sättet att lugna och gråta och hjälpa din nyfödda baby sov längre
 • The Fussy Baby - Hur man får ut det bästa i ditt behov av barn
 • Din noga Baby

Populära Inlägg

Läs Mer