Roliga lärandeaktiviteter för barn du kan göra hemma

Anonim

Skolan är inte den enda platsen för lärande. När ditt barn är hemma är du hans eller hennes lärare. Men allt behöver inte känna sig som ett klassrumslektion. Få dina barn upphetsad att upptäcka något nytt genom att förklara inlärningsaktiviteterna som en rolig tid. Prova dessa engagerande och effektiva aktiviteter som du kan göra hemma.

1

Spela lärande spel

Låt dig lära dig genom att spela spel som får dina barn att flytta medan de lär sig om olika ämnen.

För förskolebarn, börja med ett grundläggande spel som hjälper honom att lära sig lantbruksdjur, siffror, färger (skapa en nyans avskallare jakt!), Och former. Anpassa spelet för barn i skolåldern för att täcka anatomi, världsregering, främmande språk och historia. Det du väljer att undervisa med detta spel begränsas bara av din fantasi.

2

Lär dig Phonics Basics

Att lära ditt barn att läsa är en av de mest underbara gåvorna du någonsin kommer att ge honom eller henne. Att lära sig grunderna i phonics (det vill säga tanken att bokstäver ger vissa ljud), förbereder barn för stavning och läsberedskap.

Du behöver inte sitta stilla i en stol, oändligt upprepade brevljud. Prova aktiviteter som gör lärande telefoner ett äventyr i stället för en tråkig lektion. Barnen kan spela spel (leta efter saker som börjar med vissa ljud), leta efter bokstäver, skapa alfabetböcker och till och med använda en digitalkamera för att få sina lektionstimer till liv.

3

Övning Skriva

Skriva är en färdighet som dina barn kommer att använda under hela sitt liv. Lär dem att skriva med metoder som går bortom penna till papper. Bli rörig Låt dem spåra. Anslut prickarna. Använd Play-Doh för att forma bokstäver eller teckna bokstäver i rakkräm. De kommer att bli underhållna och bättre förberedda för skolan.

Om du har förskolebarn, hjälp dem att lära sig alfabetet och motionerna i varje brev. För barn i skolåldern uppmuntrar de dem till att förbättra sitt skick genom att hjälpa dig i dina dagliga skrivuppgifter.

4

Identifiera färger

Barn är intresserade av att lära sig sina färger i en tidig ålder.

Med ett paket färgstarka pom-poms sätter du dem på en väg för att identifiera färger, lära sig räkna och börja sortera, vilket också uppmuntrar till grovmotorik. Samtidigt hjälper du dem att utveckla sina fina motoriska färdigheter genom att låta dem plocka upp de små föremålen.

5

Utveckla räkna färdigheter

Att lära ditt barn hur man räknar verkar så enkelt men att recitera siffror i rätt ordning är bara början.

Spela ett spel som låter dem fysiskt röra objekten de räknar med. Som en extra bonus visar forskning att hands-on-projekt aktiverar barnens hjärnor och hjälper dem att lära sig bättre. Barn som är mer avancerade i sin räkneförmåga kan prova en variation av spelet som kommer att utmana dem att tänka bortom att räkna till tre och i fråga om hur många föremål de faktiskt ser före dem.

6

Lär dig matematik

Matematik är ett enkelt ämne att undervisa eftersom det är runt omkring oss. Lägg till antalet personer som väntar på en restaurang. Dela antalet fotbollsspelare på fältet med antalet vattenflaskor på bänken för att se hur många människor som inte har något att dricka.

För förskolebarn kan din framtida math whiz få en tidig start på nummerigenkänning (leta efter siffror när du spelar "I Spy") och lär dig att räkna. För barn i skolåldern, ta itu med fraktioner och andra avancerade matematiska problem med mattepel, en abacus och till och med cookies!

7

Berika deras sinnen med musik

"Mary hade lite lamm" och "They, Bitsy Spider" kan vara på en konstant slinga i dina barns spellistor. Men det finns så många fler musikaliska aktiviteter som du kan spela tillsammans för att införa en kärlek till musik som de kommer att bära med dem under hela livet.

Slå rätt notering med roliga musikklasser, skapa egna instrument (lägg till klockor på en pappersplatta för att skapa tamburin, till exempel) och spela musikspel. Spela in instrumentljud och spela upp dem för att se om ditt barn kan få svaret rätt, eller skapa ett musik-trivia-spel och ta reda på svaren. Förskolebarn älskar en-mot-tiden med mamma och pappa och skolåldern kan börja formell träning för att förbättra sina musikaliska färdigheter.

8

Försök med vetenskapliga experiment i hemmet

Tänk "vetenskapsexperiment" och du kanske har visioner av en kemilaboratoriumsexplosion. Skräck inte: Du behöver inte vända ditt kök till en sprängzon för att lära dina barn om vetenskapen hemma.

Förskolebarn kommer att njuta av enkla vetenskapsexperiment som inte kräver mycket av en ansträngning från din sida (använd gummidroppar och tandpetare för att skapa en form), men är fortfarande fyllda med roliga inlärningsmöjligheter. Dina barn i skolåldern kan försöka vetenskapliga experiment som är lite mer involverade men lämnar inte ditt hus ett katastrofområde när de är färdiga.

9

Plantera en trädgård

Det finns mer att plantera en trädgård än att hålla ett frö i marken och vänta på att växa. Trädgårdarna är lärdomar inom vetenskap, näring och tålamod, alla rullade in i en plot smuts i din trädgård.

En trädgård lär förskolebarn hur växter kommer till liv. Det är också ett enkelt sätt att lära honom om näring och få honom upphetsad att äta grönsakerna som han odlas. Skolbarn kan hålla en trädgårdsskrift, studera en växts vetenskapliga namn och växa svårare växter.

10

Skapa en hemsida

Den magiska rutan på ditt skrivbord är en öppen dörr för lärande. Slå på datorn och skapa en webbplats tillsammans.

Förskolebarn kanske inte är de bästa webbdesignerna, men de är inte för unga att ha en egen hemsida. Med din hjälp kan de ta bilder för sin webbplats, berätta vad de vill säga på sin blogg och lära sig vad som krävs för att en webbplats ska fungera smidigt. När de är äldre kan du redesigna webbplatsen tillsammans och vända om nycklarna utan att behöva göra så mycket för dem. Barn i skolåldern är redo att hantera det mesta av sin egen webbplats, vilket kommer att bidra till att förbättra sina skriv- och tänkande färdigheter. Du kan också använda sin hemsida för att lära honom hur man kan vara säker på nätet.

11

Utforska världskulturer

Sätt ner läroboken. En liten kreativitet kan hjälpa dig att lära ditt barn om världskulturer på ett sätt som gör lärandet roligt och berikar sin medvetenhet om andras traditioner och sätt att leva. Världen kommer aldrig att se likadant ut till honom igen.

Förskolebarn kan njuta av att göra hantverk som han kan hitta i andra länder och prova äkta mat du lagar ihop. Skolbarn kan studera kultur etikett, hitta en penna pal från det landet och lära sig ord från det officiella språket.

Populära Inlägg

Läs Mer