Roliga spel du kan spela med plastkoppar

Anonim

Cupstapling (även kallad sportstackning) är en erkänd sport, med tävlingar och turneringar som hålls över hela världen. Spelarna tävlar om att stapla koppar i specifika mönster med högsta hastighet. Men det finns många fler roliga fysiska aktiviteter du kan prova med den ödmjuka plastkoppen.

Cup Stacking

Koppar kan staplas i pyramider av alla storlekar och former eller gjorda till väggar eller torn. Du är bara begränsad av antalet koppar i din stash. Lyckligtvis är de billiga (och ganska ofta återvinningsbara). Plus barn övar matte om de räknar sina staplar eller skapar mönster med olika färgade koppar.

Bowling

Ställ upp en mini bowlinghall genom att använda omvända plastkoppar som stiften. Använd den traditionella triangeln eller skapa en staplad pyramid. Rul sedan en tennisboll för att slå dem ner.

Målskjutning

Plastkoppar gör utmärkta mål för Nerf-dart eller andra barnsäkra projektiler. Sarah på Frugal Fun for Boys visar en enkel målsättning med PVC-rör, plastkoppar och sträng. Att ha kopparna dänger från röret gör att de blir mer knepiga!

För mer målspel, ställ ut koppar på ett bord och försök att kasta i en ping pong boll, garn pom-pom eller pappersduk, som i detta Minut för att vinna det stilspel. (Eller som i ett spel kan du ha spelat på college, men vill inte berätta för dina barn om.)

Du kan också tejpa dina koppar mot kanten av ett bord, och tävla sedan om att rulla bollar längs bordet och in i koppen. Utmaningen: Rulla bollarna med bara andan, genom att blåsa genom en pappershandduk eller rikta en deflerande ballong mot din boll. Tävla om att se vem som kan fylla upp sin kopp först.

Cup Racing

Poke ett hål nära kanten av botten av några koppar, sedan tråda en sträng genom varje hål. Stäng strängarna horisontellt. Sedan kan du tävla för att driva kopparna längs strängen med hjälp av en vattenkrypter.

Upp och ner

Det här är ett enkelt gruppspel som innebär mycket springer runt. Du behöver två lag - upp-laget och nedlagret. Sprida så många koppar som möjligt runt ett spelområde, med halvvåning upp och halva ner. Vid "Go" lagras tävlingsklubbarna till deras utvalda riktning. När du ringer "Stopp", vilket lag som har flest koppar som pekar på sin väg vinner.

Putting Practice

Sätt en kopp i sidled på golvet och använd en barns golfklubb och boll för att träna.

Pom Pom Popper

Kredit går till Real Simple magazine för den här väldigt enkla idén: Använd en kopp och en ballong för att skapa en launcher för pom-poms eller mini marshmallows. Skär botten av en plastkopp så att du har ett rör. Byt botten med en ballong: Slå ballongen stängd och snäpp sedan av ungefär en halv tum från slutet. Sträck ballongen över en öppen ände av din kopp (lägg till ett gummiband för extra säkerhet).

För att starta, placera din mini pom-pom inuti koppen, i mitten av lanseringsplattan som du skapat med ballongen. Dra sedan tillbaka på knuten och pow! Släpp din pom-pom och se hur långt det flyger.

Fånga!

Använd plastkoppar som både kastare och fångar som du volley en ping pong boll eller liten pom-pom. Vad som är bra med detta är att det fungerar för barnen som spelar ensam (kasta bollen upp i luften, ta sedan med samma kopp), i par eller i en liten grupp.

Populära Inlägg

Läs Mer