Vanliga frågor om faderskapstest

Anonim

DNA-faderskapstestning är ett viktigt verktyg för att bevisa eller motbevisa ett biologiskt förhållande för ett barn. Testet använder en DNA-profil för varje individ och jämför data för att bestämma om det finns en genetisk matchning. Om barnet och den potentiella fadern är genetiskt matchande är han den biologiska fadern. Om uppgifterna inte matchar är han utesluten som biologisk far.

Att bestämma det biologiska förhållandet kan hjälpa till med traditionella problem som barnstöd och korrekt dokumentation för en födelsepost, men kan också innehålla förmåner som:

  • Stärker bindningen mellan en pappa och ett barn
  • Inrättar förmåner som socialförsäkring, veterans och arv förmåner
  • Ger hälsoinformation och hjälper till att hantera ett barns hälsopost

Hur får du ett DNA-faderskapstest?

Ett DNA-faderskapstest kan administreras till någon för att bekräfta det genetiska förhållandet mellan två personer. Många DNA-faderskapstestföretag erbjuder både juridiska och icke-juridiska test.

Hur lång tid tar ett DNA-faderskapstest?

De flesta laboratorier kan vanligtvis bearbeta resultat i 2 till 3 dagar från det att dina prov tas emot. Det finns också snabba metoder för att säkerställa en snabb vändningstid om resultat behövs snarare, till exempel för att lägga till ett namn på ett födelsecertifikat.

Finns det olika typer?

Det finns juridiska och icke-juridiska faderskapstest. De juridiska testresultaten kan användas i domstol, till exempel för barnbidrag. Testet Non-Legal Paternity innebär att du samlar dina prover i ditt hem. Icke-juridiska faderskapstester är inte juridiskt försvarbara eftersom de inte samlades in på ett laboratorium eller sjukhus och innehåller inte rätt dokumentation för att stödja insamlingen.

Vad ska du leta efter när du väljer ett testföretag?

DNA-test kräver validering av metoder och utrustning. Ett DNA-faderskapstestföretag bör ackrediteras av en organisation som övervakar dessa valideringsmetoder. De flesta domstolar och myndigheter kräver att DNA-test utförs av AABB-ackrediterade laboratorier.

Hur mycket kostar det?

Kostnaden för ett DNA-faderskapstest kan variera. Ett juridiskt DNA-faderskapstest kostar vanligen mellan $ 300 och $ 500, vilket vanligtvis inkluderar inkassokostnaderna som hör samman med testet. Test för icke-juridiska faderskap börjar vid cirka $ 30 för detaljhandelspaketet (ej testningen) till 250 dollar, beroende på ytterligare tjänster, såsom snabbare testning och frakt.

Kan du köpa ett testpaket i affären?

Non-LegalDNA Paternity test kit finns i de flesta apotek. Detaljhandelskursen inkluderar inte labavgifterna, men de är en av de lägsta kostnaden DNA-faderskapstesterna som är tillgängliga.

Hur samlas prov?

Metoden som används för att erhålla ett prov benämns typiskt som en buccal swab-samling. Att ta bort kontrollceller med en poly eller Dacron swab utför denna smärtfria samlingstyp. Dessa celler, som innehåller DNA, används för att bestämma individens genetiska profil. Ett blodprov kan också användas för att bestämma den genetiska profilen. Denna metod används för icke-invasiva prenatal faderskapstest innan en bebis är född.

Populära Inlägg

Läs Mer