Lyckligtvis / Tyvärr Storytelling Game

Anonim

"Lyckligtvis / Tyvärr" är ett spel som används i dramaverkstäder, improv classes, och det gör också en bra isbrytare för gruppaktiviteter. Här är ett sätt att använda det med barn.

Lyckligtvis / Tyvärr och Skriva färdigheter

För att bli en skicklig författare måste ditt barn först lära sig att berätta en historia. Storytelling är inte en lätt färdighet att lära sig: det krävs att lära sig olika delar av en historia, hur man flyttar en plot längs, och också hur man använder din röst för att göra den historien spännande och engagerande för publiken.

Lyckligtvis-Tyvärr spelet är en rolig storytelling gamethat praxis lägga till detaljer till diagrammet av en enkel historia. Att lägga till detaljer för både deras karaktärer och deras berättelser är något som många barn behöver jobba på. I det här spelet är det viktigaste att tänka på, inte skapa en logisk historia, vilket kan göra några ganska löjliga berättelser!

Hur man spelar lyckligtvis / tyvärr

  1. Samla alla dina spelare tillsammans och berätta för dem att du kommer att kombinera dina kreativa ansträngningar för att berätta en äventyrshistoria som har ett antal plottvridningar till det.
  2. Förklara betydelsen av orden "lyckligtvis" och "tyvärr" för de spelare som inte känner till dessa ord. För det här spelet kan ordet "lyckligtvis" förklaras som ett ord som används för att föreshadowa en lyckoslag som kommer på karaktärens sätt. På samma sätt kan "tyvärr" förklaras som ett ord som kommer att användas för att introducera några riktigt otur som händer med karaktären.
  3. Bestäm ett namn och några grundläggande personlighetsdrag för din karaktär. Du behöver inte skapa en hel karaktär skiss, men att veta lite om vem du berättar en historia kommer att vara till hjälp.
  4. Förklara att den här karaktären leder till ett mycket förvirrande liv i det, precis som någonting lyckligt händer med honom, det allra sista som händer är otur. Således orden "lyckligtvis" och "tyvärr".
  5. Börja spelet genom att ange en mening om karaktären. Det behöver inte hålla mycket information, men det måste vara tillräckligt starkt för att starta en historia. Till exempel kan du säga: " Amanda gick in i en butik för att köpa ett nytt par skor. "

  1. Överför historien till nästa spelare som behöver lägga till en mening som börjar med "Tyvärr". Nästa spelare kan lägga till en mening som, " Tyvärr gick hon i en husdjursaffär av misstag. "
  2. Nästa spelare lägger sedan till berättelsen med en mening som börjar med "Lyckligtvis ..." Till exempel kan spelaren säga, " Lyckligtvis hade Amanda letat efter en ny hund också. " Detta mönster fortsätter tills berättelsen blir fullständigt löjligt eller spelarna blir tröttna på spelet. Som du kan se blir historien ett spel att ge och ta:

" Amanda gick in i en butik för att köpa ett nytt par skor. Tyvärr gick hon in i en djuraffär av misstag. Lyckligtvis hade Amanda letat efter en ny hund också. "

Aktivitetsmål: Ditt barn kommer att delta i att utveckla en äventyrshistoria med hjälp av cue-orden "lyckligtvis" och "tyvärr" för att indikera en förändring i diagrammet.

Färdigheter riktade: Storytelling, verbal kommunikation, skriftlig kommunikation, vokabulär, analytisk tänkande färdigheter

Populära Inlägg

Läs Mer