Den förlåtande metoden för lång division i 5: e klassmatematik

Anonim

I fjärde och femte klassen börjar studenterna typiskt arbeta med lång division och lita ofta på sina föräldrar för att hjälpa till med sina matematiska läxor. Problemet är att mattehjälp inte är så enkelt som det brukade vara. Ta till exempel lång division. Det har alltid varit tufft för många människor, förlitar sig på en utmärkt återkallelse av multiplikationsfakta och ett bra instinktuellt tal. Många lärare och matteböcker använder en ny teknik som kallas förlängningsmetoden för Long Division för 5: e klassens division.

Det tar längre tid än det gamla sättet att dela, men du behöver veta det för att hjälpa ditt barn. Så låt oss gå igenom processen.

1

Undersök problemet

Detta problem ber dig att hitta hur många gånger 718 är delbart med 5. I det här exemplet är 718 känt som utdelningen och 5 är divisorn. I de gamla dagarna skulle vi helt enkelt dela ut varje siffra i utdelningen med 5, börja med 7 och sedan dra ner nästa nummer (1) efter subtrahering. Den förlåtande metoden för uppdelning frågar eleverna att titta på utdelningen som helhet och ge en uppfattning om hur många gånger divisören skulle gå in i den.

2

Gör en rimlig uppskattning

Det hjälper alltid att börja estimera med siffror som slutar i noll. Det beror på att de flesta barn vet att du helt enkelt behöver multiplicera divisorn med den första siffran och lägga till rätt antal nollor. Här är det 100 mest vettigt, eftersom 200 x 5 är 1000, vilket är större än 718. Skriv det uppskattade numret på sidan.

3

Utför multiplikation och subtraktion

Multiplicera uppskattningen av divisören (100 X 5) och se till att resultatet (produkten) är mindre än utdelningen. Om det är, subtrahera produkten från utdelningen. Om inte, gör en annan gissning och utför multiplikationen igen.

4

Titta på skillnaden

Ta en titt på numret som är kvar efter subtrahering, även känd som skillnaden. Gör en annan rimlig uppskattning av hur många gånger divisorn kommer att gå in i skillnaden. Stickning med siffror som slutar i noll, i det här exemplet vet vi att vårt gissning behöver vara mer än 20 eftersom 5 x 20 är bara 100, så vi ska försöka 30.

5

Multiplicera och subtrahera igen

Återigen multiplicera din gissning av divisören och dra av det från det du har lämnat. Om det är för mycket, måste du radera och ta en annan gissning. Fortsätt att göra detta tills skillnaden du hamnar med är mindre än divisorn. I exemplet problemet är detta nummer 3. Det är resten.

6

Lägg till alla uppskattningar

Räkna upp alla använda nummer så att platsvärdena matchar och lägger till dem tillsammans.

7

Överför summan

Summan (svaret du fick när du lade till alla gissningar tillsammans) kan överföras till toppen av divisionproblemet, tillsammans med resten. Detta är svaret, med hjälp av Förgivande Metoden för avdelningen.

Populära Inlägg

Läs Mer