Livsmedel för att öka bröstmjölkförsörjningen

Anonim

Undrar du om det finns mat som du kan äta för att stödja amning och naturligt öka din bröstmjölkproduktion? Tja, många livsmedel anses vara galaktagoger, som kan hjälpa dig att göra mer bröstmjölk. Över hela världen äter kvinnor i olika kulturer vissa mjölkproducerande livsmedel strax efter förlossningen och medan de ammar. Några av dessa livsmedel är fulla av vitaminer och mineraler, och andra innehåller kemiska egenskaper som kan hjälpa till vid framställning av bröstmjölk. Oavsett orsaken tros dessa amnings superfoods främja och stödja en hälsosam leverans av bröstmjölk.

11 livsmedel för att öka bröstmjölkförsörjningen

 1. Hela korn : Hela korn är väldigt näringsrika för ammande mammor. De anses också ha egenskaper som stöder de hormoner som är ansvariga för att få bröstmjölk. Så, att äta hela korn kan öka din bröstmjölkförsörjning. Det vanligaste spannmålet som används för att göra mer bröstmjölk är långkokt gammaldags havremjöl. Du kan också prova korn, fullkornsbrunt ris, havregrynkakor eller andra livsmedel från helkorn.
 2. Mörkgröna grönsaker: Mörkbladiga gröna grönsaker som alfalfa, sallad, kale, spenat och broccoli är fulla av näringsämnen, särskilt kalcium. De innehåller också fytoöstrogener som kan ha en positiv effekt på bröstmjölksproduktionen.
 3. Fänkål: Fänkål är en växt från Medelhavet. Fänkål frön lägger smak till många olika livsmedel, men fänkål är också en grönsak som kan kokas eller ätas rå. Fennikelväxtens glödlampa, stjälk och löv är ätbara, och du kan lägga dem till soppor, grytor eller andra fänkålrecept. Växtostrogenerna som finns i fänkål kan hjälpa ammande mödrar att få mer bröstmjölk.

 1. Vitlök: Vitlök är väldigt näringsrik, och det är ett hälsosamt tillskott för de flesta dieter. Det anses också vara en galaktagoga, vilket hjälper omvårdnadsmödrar att göra mer bröstmjölk. Även om vitlök har en stark lukt som går in i bröstmjölk, verkar det som att några spädbarn gillar smaken. Och studier visar att vitlöksmjölk kan hjälpa till att hålla ammande barn amma längre. Å andra sidan kan vissa barn inte tolerera vitlök mycket bra. Om ditt barn visar tecken på matkänslighet efter att ha ätit vitlök kanske du vill försöka undvika vitlök en stund. Följ din lilla ledning. Du kan lägga vitlök till din kost genom att använda den för att smaka många rätter, inklusive grönsaker, kött, skaldjur, pasta och såser.
 2. Kikärter: Kikärter, även kallade garbanzo bönor eller Ceci (chi-chi) bönor, är en vanlig benjakt som används i Medelhavet och Mellanöstern matlagning. Amningkvinnor har ätit kikärter för att göra mer bröstmjölk sedan de antika egyptiska tiderna. Kikärter är en näringsrik mat som är hög i protein. De innehåller också växtostrogener som kan vara ansvariga för dess användning som galaktagog. Du kan lägga kikärter till pasta eller sallader. Hummus, en god spridning eller dopp av kikärter, är ett annat sätt att njuta av denna mycket hälsosamma böna.

 1. Sesamfrön: Höga kalcium- och östrogenliknande växtegenskaper, ammande mödrar använder sesamfrön för att göra mer bröstmjölk. Du kan bara äta sesamfrön, som en ingrediens i recepten du förbereder, som en toppning för sallader eller i en spårblandning i kombination med andra frön, nötter och torkad frukt.
 2. Almänner: Nötter, speciellt råa mandlar är friska och fulla av protein och kalcium. Många ammande mödrar väljer att äta mandel eller dricka mandelmjölk för att öka krämighet, sötma och mängd bröstmjölk.
 3. Linfrön och linfröolja: Som sesamfrön har linfröet fytoöstrogener som kan påverka bröstmjölkproduktionen. Linfrö innehåller också essentiella fettsyror.
 4. Fräsch Ginger Root: Frisk ingefära är inte bara ett hälsosamt tillskott till din kost, men det kan också öka bröstmjölkproduktionen och hjälpa till med nedlåtningsreflexen. Du kan enkelt lägga till färsk, rå ingefära till disken som du lagar mat. Du kan också lägga ginger i din dagliga rutin genom att dricka gingeröla gjord med äkta ingefära eller genom att koka den råa ingefära och göra te. Medan färska ingefära anses vara säkra bör du inte ta ingefäratillskott utan att konsultera din sjukvårdspersonal.

 1. Brewer's Yeast: Brewer's Yeast är ett mycket hälsosamt näringstillskott som innehåller B-vitaminer, järn, protein, krom, selen och andra mineraler. Amningmödrar använder det Inte bara kan det hjälpa dig att göra mer bröstmjölk, men det kan också ge dig mer energi, ha en positiv effekt på ditt humör och bli av med bluesen. Du kan hitta bryggerjäst i tablett eller pulverform.
 2. Nursing Teas: OK, te är en dryck, inte mat. Men laktationsteor är gjorda av mat och örter, och de är ett av de vanligaste valen för kvinnor som vill öka sin mjölkförsörjning. Nursingste kan innehålla en enda ört eller en kombination av örter som arbetar tillsammans för att stödja amning och öka bröstmjölksproduktionen. Örterna som finns i amningstej är fenugreek, välsignad tistel, mjölkdistel och fänkål. Förutom att öka leveransen av bröstmjölk, är te också tröstande och avkopplande. Dessutom är de lätta att förbereda.

Fungerar Lactogenic Foods verkligen?

Inte alla kvinnor ser resultat från att äta laktationsmat, men det kan verkligen inte skadas för att prova dem. Om du äter en balanserad amning, kan många av dessa livsmedel redan vara en del av det. Eftersom de flesta av dessa föremål är friska och näringsrika bör det vara bra att lägga till några fler. Tänk bara på att, precis som allt annat, vill du inte överdriva det. Om de verkar fungera för dig, var noga med att övervaka ökningen av bröstmjölkleveransen noggrant. När du väl nått en punkt som du känner dig bekväm med börjar du minska på hur mycket av de laktogena livsmedel du äter. Om du fortsätter att öka din mjölkförsörjning kan du hamna för mycket bröstmjölk. En överflödig tillförsel av bröstmjölk kan leda till en helt annan uppsättning problem som bröstkorg, pluggade mjölkkanaler och mastit.

En försiktighetsåtgärd

Att äta färska versioner av dessa livsmedel som stöder amning är säker och till och med hälsosam. Naturligtvis, överdriver det inte precis som allt annat. Alltför mycket är aldrig en bra idé. Du bör också komma ihåg att kosttillskott inte är samma som färska livsmedel. Innan du tar några kompletterande versioner av dessa mjölkförstärkande livsmedel, tala med din läkare eller en amningskonsulent.

Populära Inlägg

Läs Mer