Ficklampa spel för barn

Anonim

Lommelykt spel är fulla av barn överklagande! De flesta barn, även tweens och tonåringar, har en fascination med ficklampor, och varför inte? Det är ganska kallt att skjuta en ljusstråle ut i mörkret. Lägg till några regler och mål och presto: du har dessa ficklampor spel, perfekt för eftermiddag aktivitet, sleepover parter och camping.

1

Stealthy Scavenger Hunt

Gör en scavenger jakt eller skattejakt lite mer utmanande genom att hålla jägare i mörkret! Skicka ut dem med en lista med objekt att hitta (var noga med att definiera gränser så att de inte går för långt bort) eller skapa ett spår av ledtrådar för att de ska följa med ficklampan.

2

Ficklampa tagg

Klassikern! Blanda gömma och söka, märka och mörkets omslag och du får det här folkmassans behagliga nattspelet. Och du kan alltid anpassa reglerna för att skapa din egen version.

3

Eldfluga

En annan familjefavorit, det här spelet är ett slags omvänd märke där alla spelare försöker fånga en "it" - fireflyen, som har ficklampan. En annan version är att ge eldflugan ett färgat ljus (köp det här sättet eller gör det med cellofan) och alla andra spelare vit lyser.

Om du bor på ett ställe med riktiga eldflugor, kan du lägga till det här spelet till en eldfluga som fångar äventyr. Var noga med att släppa bort buggarna när du väl har tittat på dem.

4

Ficklampa stomp

Spela denna ficklampa inomhus eller ute: Ha en person att hålla ljuset och lysa det på marken, eller ett objekt som är säkert inom räckhåll (det vill säga inte en takfläkt eller en brevlåda tvärs över gatan). Andra spelare kämpar för att kliva på ljusstrålen eller märka den med sina händer.

5

Ficklampa limbo

Här är en annan ficklampa som fungerar inomhus eller ute. Sken ett ljus horisontellt och presto, du har en limbo-stick som är lätt att hålla och kommer inte att skada om det rör limbo dansaren. Det här fungerar bäst om du har en ficklampa med en mindre, mer fokuserad stråle istället för en diffunderad.

6

Super-Size Silhouettes

Skena en ficklampa (eller flera) på en tom vägg och låt barnen ha kul att göra skuggor. De kan dansa och se deras skuggor flimra sig med dem, eller försök sin hand i skuggdockor. Eller lägg lite extra papper på väggen. Låt barnen slå sig (den galen, desto bättre) och sedan växla spåra varandras bilder.

7

Fånga månen

Utrusta alla med ficklampor eller strålkastare för den här, eller spela i ett delvis upplyst område. Reglerna är desamma som att fånga flaggan, men använder en fotboll eller kickboll - "månen" - istället för en flagga. Du kan också använda en glöd-i-mörk boll eller bandet glödspinnar runt en boll eller Frisbee för att få det att se ut som en glänsande fullmåne.

8

Staty Spotlight

I detta improvisationsrollspel spelar deltagarna en av tre delar: staty, museumsbesökare och docent (ett annat namn för museumsguiden). Börja med att välja vem som ska vara besökare och docent först. Låt dem vända ryggen medan alla andra (statyerna) slår en pose-en statysk en självklart.

Nu tar docenten besökaren på en turné med hjälp av en ficklampa för att belysa statyerna en i taget. Statyerna kan inte flytta, prata eller skratta (de är ju tillverkade av sten!). Doktorns mål är att fånga dem att flytta - eller dem att chuckle och bryta karaktär genom att säga eller göra något roligt. När en staty är "fångad" blir den spelaren en besökare och går med i turnén. Spela några rundor så att flera personer får chansen att vara docent.

9

Flimmer Relay

Detta är ett enkelt relä-tävlingsspel som är enkelt för spelare att plocka upp. Gruppspelare in i lag och få dem att rada upp, en enda fil. Ge den första personen i varje rad en ficklampa och välj ett målmål på kort avstånd - en vägg, ett staket, ett träd etc. På "Go!" Den första spelaren måste sätta på ficklampan, skina den på målet, springa till målet och röra det, spring sedan på baksidan av sin linje, stäng av ficklampan och lämna den till nästa person i linje när han passerar. Upprepa för varje spelare i linjen.

10

Mål i spegeln

Den här kommer från homeschooling bloggen No Doubt Learning och lägger smart in lite science till ett roligt ficklampaspel. Barn försöker slå mål med sin ficklampa, men det finns en fångst: de måste studsa balken av en spegel först.

Populära Inlägg

Läs Mer