Fem skäl att få din tonåring på Facebook

Anonim

De flesta föräldrar har ett försiktigt förhållande med sociala nätverk när det gäller sina barn. Vi har alla hört talas om cyberbulning och ungdomar som gör farliga saker utan att förstå. Men för din tonåring med speciella behov kan sociala nätverk som Facebook vara ett lätt övervakningsbart sätt att testa in i de typiska jubileumsvärlden utan att behöva ta itu med dem personligen. Med rätt tillsyn kan Facebook vara betydligt mindre förrädiskt än din genomsnittliga högskola hall eller lunchrum. Här är fem skäl till varför du kanske vill överväga att skapa ett Facebook-konto för ditt barn.

Det etablerar en online identitet.

Även om du inte vill lägga upp en Facebook-sida för din tonåring betyder det inte att någon annan inte kommer, som en vän till min son nyligen upptäckte när ett par klasskamrater gjorde en falsk profil utan hans kunskap . Det är väldigt svårt att bekämpa ett bedrägligt konto om du inte redan har en persona på Facebook. Att skapa en sida som din tonårs äkta hemma på nätet kan göra det mindre intressant för andra att efterlikna honom eller henne, och kommer att ge din tonåring bättre ställning för att bekämpa det om de gör det.

Att ha vänner känner sig bra, även när de är virtuella.

Det är ju olyckligt att Facebook använder ordet "vän" för att beskriva kontakter mellan användare eftersom du måste förklara för din tonåring att en "vän" på nätet inte nödvändigtvis kommer att fungera som en kompis i det verkliga livet. Ändå är anslutningar mycket lättare gjorda och fritt ges i Facebook-miljön och kan ge din tonåring en känsla av social framgång som är svår att få annorlunda. (Självklart vill du se till att ett av de namnen på din tonåringens kompislista är din.)

Du kan hjälpa ditt barn att socialisera.

Även om du kunde gå i skolan med din tonåring och tränare varje socialt möte, skulle du förmodligen vara mer pinsamt än till hjälp. På nätet kommer ingen att veta om du läser över statuser, kommentarer och chattgängor med din tonåring, vilket hjälper att dechiffrera vad slangen betyder och föreslå lämpliga svar. Facebooking med ditt barn kommer också att ge dig en bra känsla för vad barn pratar om och hur de pratar som du kan använda för att lära ditt barn mer lämpliga sociala färdigheter.

Det stärker användbar kompetens.

Din tonåring kanske inte är intresserad av att skriva träning som en tråkig övning, men kan hoppa på chansen att skriva statuser och kommentarer på något coolt som Facebook. Att öva samtalet är också lättare och mindre hotande om du gör det i en chatt när du spelar UNO eller i kommentarer om en väns status. Om din tonåring inte har vänner som ska chatta, fortsätt och chatta med honom själv, även om du är i nästa rum, bara för att få fingrarna att flytta och kommunikationen flyter.

Det är en ålderspassande aktivitet.

Det kan finnas många saker som tonåringar gör som kommer att vara otillgängliga för din tonåring, olämpligt eller inte av intresse. Facebook är något som uppfattas som coolt, något som ditt barns åldersgrupper är mycket investerade i, det är lätt för ditt barn att sätta upp och delta. Med rätt tillsyn kan det vara ett positivt sätt att vara som alla andra, och möjligheter som det är värda att gripa.

Populära Inlägg

Läs Mer