Fitness för tonåringar och tweens

Anonim

Vi hör mycket om barndomsfetma och fysisk aktivitet, men ungdomstävling är lika kritisk för fysisk och psykisk hälsa. Men det blir inte så mycket uppmärksamhet. Precis som deras föräldrar och sina små bröder och systrar behöver ungdomar varje dag 60 minuter med måttlig till kraftfull fysisk aktivitet för att vara frisk. Och precis som vuxna och yngre barn, misslyckas tonåringar ofta att uppfylla denna standard. (En studie visade att mindre än 10% av gymnasieelever fick sin dagliga träningstid).

Men träning har speciella fördelar för pre-teens och tonåringar. Det kan:

 • Minska ångest, stress och depression
 • Förbättra självkänsla
 • Öka akademisk prestation
 • Hjälp skapa livslånga hälsosamma vanor

Det är förutom att fitness hjälper tonåringar att hantera sin vikt, bygga muskelstyrka och benmassa och kontrollera blodtrycket. Ganska övertygande! Men graden av fysisk aktivitet tenderar att minska när barnen blir äldre. De är mer upptagen med skolan och vänner, de är lätt avskräckta om de anser att deras prestanda inte mäter upp till sina kamrater, och puberteten kan få dem att skämmas för sina kroppar.

Teen Fitness Options

Hur kan föräldrar hjälpa tonåringarna få mer motion? Eftersom endast en bråkdel av gymnasiet och gymnasiet erbjuder dagliga klasser i gymnasieskolan (än mindre recess!) Behöver pre-teens och tonåringar massor av möjligheter till träning utanför skoltiden. Det kan innebära:

 • Lagsporter: För barn erbjuder denna ålder, organiserad idrott inte bara fysisk aktivitet, men bra vänskap och lektioner i lagarbete, motivation och organisering. De flesta skolor har många olika sportalternativ, både konkurrenskraftiga och intramurala. Om ditt barns favorit inte erbjuds, kolla in rekreationsligaor och gemenskapscentra.
 • Individuella sysslor: Lagspel är inte för alla. Vissa pre-teens och tonåringar föredrar aktiviteter som de kan träna på egen hand, som körning, cykling, yoga, ridning eller brädspel. Om ett av dessa är mer ditt barns stil, hjälp henne att omfamna och njut av det! Även korta utbrott av intensiv träning är fördelaktiga.
 • Daglig lek och rörelse: Utanför mer organiserad träning kan massor av andra fysiska aktiviteter bidra till att möta det dagliga 60-minutersmålet. Tänk hushållsarbete, gårdsarbete, gå eller cykla till skolan, dansa, gå på hunden eller spela tagg med barn i grannskapet.

Måste-Dos för föräldrar

Dessa fyra strategier kan verkligen hjälpa till att öka din tonårings aktivitetsnivå. Arbeta med att integrera dem i dina dagliga vanor.

 • Var en förebild. Föräldrar som är fysiskt aktiva brukar ha barn som är aktiva också. Ta tid för motion i ditt dagliga liv och hitta familjens fitnessaktiviteter att dela med dig. Du kan spela tennis, ta en dansklass tillsammans, gå på en cykeltur och så vidare.
 • Stötta din tonårings träningspass. Ja, körning till träning och spel kan vara ett drag, men du kanske kan skapa en bilpool med andra föräldrar. Om utrustningskostnader och lagavgifter är otillåtna, prata med tränaren eller skolvägledaren om stipendier och källor för begagnat utrustning. Om du inte har en bakgård eller närliggande park, överväga ett medlemskap på en YMCA, Boys & Girls Club, eller annan fitnessanläggning.
 • Fira din idrottares prestationer. Berätta för ditt barn hur stolt du är! Gå till spel och visa troféer och medaljer. Barn meddelande.
 • Begränsa skärmtid, tv, videospel, surfplatta och smarttelefonspel. Det är inte så att dessa aktiviteter är nödvändigtvis skadliga på egen hand. Men för mycket stillasittande aktivitet (mer än 2 timmar om dagen) tränger man träningsaktiviteter ut ur ditt barns schema.

Populära Inlägg

Läs Mer