Fitnessaktiviteter för barn med intellektuella funktionshinder

Anonim

Barn med intellektuella funktionshinder (som kan inkludera Downs syndrom, Fragile X-syndrom och andra kognitiva förseningar eller funktionshinder) behöver fysisk aktivitet precis som de vanligtvis utvecklar kamraterna gör. Sport kan hjälpa till att bygga barns förtroende och hjälpa dem att lära känna andra barn i samhället (och vice versa). Hos barn med Downs syndrom är kardiovaskulär fitness särskilt kritisk för förbättrad hälsa. Tonåringar som har Downs syndrom är två till tre gånger mer benägna att vara överviktiga än sina kamrater utan Downs syndrom.

Barn med Downs syndrom kan möta utmaningar som kan göra motion svårare, till exempel dålig syn och balans, låg muskelton och hyper-flexibilitet. Mellan 10 och 20 procent av personer med Downs syndrom har atlantoaxiell instabilitet eller AAI, en felinriktning av två ryggkotor i nacken. Detta tillstånd diagnostiseras av en screening röntgen. Läkare kan rekommendera vissa övningsbegränsningar hos personer med AAI på grund av risken för ryggmärgsskada.

Fitnessaktiviteter för barn med intellektuella funktionshinder

Vandring, jogging, ridning på en stationär cykel, ridning och lågt slagande dans rekommenderas alla för barn med intellektuella funktionshinder. Men det finns många, många fler sporter och träningsformer som kan fungera beroende på barnets intresse och förmågor. Särskilda OS-ett sportprogram som ägnas åt personer med funktionshinder - erbjuder mer än 32 alternativ för individuell och lagsporter. Barnen kan leka för skoj och att lära sig nya färdigheter, och också att konkurrera med kamrater i sina hemorter och runt om i världen.

För ett säkert och framgångsrikt deltagande i idrott måste ditt barn ha läkares tillåtelse innan hon försöker något nytt. Lärare och tränare borde vara tålmodiga och erbjuda massor av demonstrationer (visar istället för att berätta) och uppmuntran eftersom det kan vara svårt för barn med intellektuella funktionshinder att snabbt lära sig nya färdigheter. Att ha ditt barnövning med en kompis är ofta motiverande. Så är inspelningen framsteg på ett diagram så att hon kan se sina förbättringar.

Hitta ett sport- eller fitnessprogram för barn med intellektuella funktionshinder

Kontrollera med ditt barns läkare, lärare och terapeuter och be dem att föreslå övningar och aktiviteter du kan göra hemma. Du kan också fråga ditt barns lag, liksom medföräldrar till barn med speciella behov, om sportliga ligor och andra program att försöka.

Detta råd om att matcha ditt barn med rätt sport gäller för alla barn. Du kan också följa länkarna nedan till sportprogram och ligor utformade speciellt för barn med speciella behov.

  • Baseball: Miracle League, Little League Challenger Division
  • Basket: Uppåt Sport (inte bara för barn med speciella behov, men den här kristna sportorganisationen är välkomnande till barn med alla förmågor)
  • Cheerleading och dans: The Sparkle Effect, Upward
  • Flagga fotboll: Pop Warner Challenger Division, Uppåt
  • Hockey: Amerikansk Special Hockey
  • Ridning: American Hippotherapy Association, Professional Association of Therapeutic Horsemanship International
  • Flera sporter: Speciella OS, BlazeSports, KEEN (Kids Enjoy Exercise Now)
  • Fotboll: AYSO VIP-program, Uppåt, US Ungdomsfotboll TOPSoccer

För fler alternativ och resurser, prova National Center for Physical Activity and Disability, som har en sökbar lista över hundratals adaptiva sportprogram och läger (tennis, fiske, SCUBA och mycket mer).

Populära Inlägg

Läs Mer