Familj Husdjur och För tidiga Babies

Anonim

Föräldrarnas föräldrar undrar ofta om att ha husdjur kan påverka sina barn när de växer. Prematura barn står i riskzonen för ett antal andningsproblem, inklusive astma, väsande andning och andningssvårigheter. Barnen med största risk är de som föddes väldigt tidigt eller som diagnostiserades med kronisk lungsjukdom (även kallad bronkopulmonell dysplasi eller BPD), men även moderat prematura barn kan få andningsproblem när de växer.

Familj Husdjur och din Preemie hälsoproblem

Som en del av ansvarsplaneringen frågar föräldrarna ofta om sina husdjur. De undrar om hundar och katter som redan är en del av familjen kommer att öka sin för tidiga bebis risk för allergier, astma och andra andningsproblem när de växer. Svaret är komplicerat, och forskare är fortfarande inte helt säkra på hur husdjursägande påverkar allergier och astma. Men det finns många saker du kan göra för att säkert hålla ditt husdjur hemma.

allergier

Exponering för husdjur kommer inte att öka ditt barns risk att utveckla husdjursallergier. Pet allergier är kroppens reaktion på proteiner som finns i husdjurens dander, fjädrar, urin och saliv. Att vara runt husdjur i de tidiga åren ökar inte risken för sällskapsdjurallergier, och kan till och med minska den. Och av de mer än 60 procent av husen som har husdjur är endast cirka 10 procent av människor allergiska.

Astma

Förhållandet mellan djurägande och astma är mindre tydligt än mellan husdjur och allergier. När människor som är allergiska mot hundar och katter utsätts för dem, kan det öka både risken för astma och astmasymtom. Det är inte klart huruvida att äga ett husdjur ökar risken för astma i första hand, men nyare studier tyder på att husdjursägande inte ökar risken att bli astmatisk.

Om ditt barn har astma, speciellt om han eller hon föddes för tidigt, finns det många saker du kan göra för att förhindra att familjefamiljer orsakar allvarliga astmasymptom hos dina barn. Medan de inte alla är vetenskapligt bevisade att de fungerar, kan dessa åtgärder hjälpa till genom att fokusera på att hålla ditt barn borta från husdjurallergener, vilket kan orsaka astmasymptom.

  • Håll ditt husdjur ur ditt barns sovrum
  • Håll sällskapsdjur borta från soffor och andra stoppade möbler
  • Tvätta sängkläder ofta, även om husdjuret inte går in i barnets rum
  • Rena, hårda golv är bäst, särskilt i sovrum
  • Håll matta golv rena med frekvent sugning med hjälp av ett HEPA filtrerat vakuum
  • Investera i ett bra HEPA-luftfilter
  • Håll soporna borta från luftintag och låt inte ditt barn byta sopor
  • Håll ditt husdjur välskötta

Kan du hålla dina husdjur?

De flesta familjer av för tidiga barn kommer att kunna hålla sina husdjur, så länge de följer de ovanstående tipsen för att hålla husdjurallergener borta från barn. Om barn utvecklar astma finns det många sätt att minska husdjurallergener i ditt hem innan du tänker på att hitta ett annat hem för ditt älskade husdjur.

Populära Inlägg

Läs Mer