Familjesamlingar och infertilitet

Anonim

Familjesemester kan vara emotionellt svårt när du hanterar infertilitet. Semestern kan påminna oss om att vår familjebyggnad inte har gått som vi föreställde oss. Att se dina syskon och kusiner med sina barn kan påminna dig om vad du inte har. Det är aldrig lätt.

Om du känner dig stressad bara tänker på din nästa semestermatch, här är några tips som kan hjälpa dig.

Gå inte

Du tänker antagligen att det är det mest negativa tipset att börja med, men det är en viktig fråga. När det gäller familjen kan nej känna sig omöjligt. Om du inte går till semestern, kan dina föräldrar och familjer protestera högt i själva verket.

Men de kan inte dig att gå. Du borde göra vad som är bäst för dig. Kanske har du haft ett riktigt svårt år och att vara runt barn och barn är det sista du behöver för din mentala hälsa. Kanske betyder det att hoppa tacksägelse eller påsk på din förälder i år.

I stället kan du göra middag hemma, samlas med några vuxna vänner (utan barn), eller ens ta semesterdagar och spendera dem med din partner på en kort resa.

Din familj kan bli upprörd, men de kommer så småningom att komma över det. Det viktigaste är att du blir lugnare på lång sikt.

Kom sent, lämna tidigt

En liten kompromiss, ett annat alternativ är att komma sent till semestersamlingen och sedan lämna tidigt. Om du verkligen inte kan säga nej-eller kanske du inte vill säga nej, men du vill inte vara där länge - du kan bara begränsa din tid.

Kommer sent och lämnar tidigt kan du också planera andra saker samma dag: kanske en middag ute med bara du och din partner eller att dekomprimera efter händelsen hemma med popcorn och en film. Vad som helst bäst.

Du kan behöva kompensera (eller skapa) ursäkter till varför du inte kan stanna länge. Var inte rädd att antingen avsiktligt schemalägga något (så du har en exklusiv ursäkt) eller bara ljuga och hävda att du har någonstans att vara. Om du är en badass och bra på att sätta gränser, fortsätt och berätta sanningen-familjen att få sammankomster är överväldigande och du måste begränsa din tid där. Ärlighet är också ett alternativ!

Alternativt, värda familjen själv

Att hålla familjen sammankomst kan vara stressande. Det lägger emellertid också kontroll i dina händer. Nu är det ditt hus, ditt schema och dina regler. (I en utsträckning, ändå.)

Att hålla festen kommer också att hålla dig upptagen, vilket kan hjälpa dig att undvika klibbiga situationer. Om du befinner dig i en obekväm konversation kan du alltid ändra ämnet genom att säga, "Hej, kan du hjälpa mig med ...?"

En annan fördel med att spela värdinna? Det hjälper dig att påminna om att du redan är en familj och har rätt att vara värd för alla lika mycket som de som har barn. Det är inte ovanligt för paren utan att barnen ska få känna att de inte är riktigt "äkta" familjer än. Men det här är inte sant. Du är en familj, som du är just nu.

Känn inte som att du måste hålla några barn

Att vara kring barn kan vara svårt när du försöker bli gravid. Ibland, speciellt om dina armar är tomma, kan familjemedlemmar plopa en bebis på ditt knä medan de deltar i andra frågor.

För vissa påminner de om sina saker om vad de inte har. Var inte rädd för att säga nej.

Du kan snabbt passera barnet till ett annat par tomma armar, göra dig upptagen eller bara vara ärlig och låt din familjemedlem veta att det är för smärtsamt för dig just nu att hålla barn. (Var försiktig med att dela hur smärtsamt det är att hålla en bebis. Det beror på hur du förstår din familj.)

Alternativt, suga upp babyens kärlek

Å andra sidan kämpar inte varje kvinna med infertilitet med att hålla barn. Kanske du älskar att hålla andras barn. Kanske är det hur du får din dos av "baby kärlek."

Om det låter som din stil, dra nytta av barnens överflöd vid semestern. Gå vidare och leva vicariously genom andra. Ta dig tid att komma ner på golvet och leka med dina brorsdotter, brorson och kusiner. Frivillig att burpa barnet eller byta blöja.

Omsmycka din mosterroll.

Du kan gråta när du går, vet att du inte kan ta barnhemmet med dig. Ändå är det ingen anledning att inte suga upp alla älsklingens kärlek medan du kan, om du vill.

Var redo för "När ska du ha barn?" frågor

Särskilt om andra inte vet om din infertilitet eller försöker bli svåra, kan du få frågor om varför du inte har barn (eller varför du inte har haft någon annan).

Det kan hjälpa till att vara beredd att svara på denna fråga.

Tänk på att berätta för din familj eller inte om din infertilitet

Detta ger ett annat klibbigt ämne: ska du berätta för din familj om din infertilitet? Det finns fördelar med att "komma ut" om din infertilitet. För en kan familjemedlemmar (och vänner) erbjuda stöd.

Om du bestämmer dig för att berätta för din familj, kanske du vill tänka två gånger om att göra det på en semestermiddag. Å ena sidan har du alla tillsammans, vilket kan göra det enklare. Å andra sidan, om du inte vill att det ska vara nattens ämne, vill du ta upp det i slutet eller jobba hårt för att skapa gränser alldeles fram.

(Med andra ord kan du säga, "Jag vill att alla ska veta, men jag vill verkligen inte prata om det nu.")

Var inte rädd för att skära av obekväma konversationer

Obehagliga konversationer är nästan en tradition för familjen middagar. Du kan hitta dig själv som måloffer för oönskade råd. Allt från "fertilitetsdiet" tips till varför du inte ska "vänta längre" att ha barn är vanligt.

Även konversationer som fokuserar på de negativa aspekterna av graviditet eller föräldraskap kan bli riktigt upprörande. Att lyssna på din syster gnälla om sin morgonsjuka kan känna sig utålelig när du skulle ge någonting att vara gravid och kasta upp.

Om du befinner dig i en obehaglig konversation, var inte rädd att byta motivet. Var direkt om det inte fungerar. Säg att du verkligen inte vill prata om detta just nu. Det hjälper om du gör allt med ett leende och utan skuld.

Var redo att klara av graviditetsmeddelanden

Familjeföreningar är platsen för graviditetsmeddelanden, antingen direkt (bokstavligen meddela graviditeten) eller indirekt (går in i huset i moderskapskläder och stor mage). Det är långt ifrån lätt att hantera graviditetsmeddelanden när du försöker bli gravid.

Även om du är glad för din vän eller familjemedlem kan det fortfarande skadas. Ett oväntat graviditetsmeddelande kan ge dig ansträngda grattis och bekämpa trängseln att gråta. Känn dig inte skyldig i dina känslor av sorg, men var beredd på möjligheten.

Dölj i badrummet för några minuter

Om du har fått nog, eller behöver bara en plats att gråta eller andas, överväga att gömma sig i badrummet för ett tag. Ingen vet varför du är där och dörren låser, vilket gör den till en perfekt plats.

Du kan springa vattnet i sinken om du inte vill att någon ska höra dig gråta. (Även om din familj är naturligt hög, så kommer det inte att vara ett problem!)

Ibland kan du bara inte hålla tillbaka tårarna. Så låt det gå. Ha ett gott gråt, tvätta ansiktet och gå sedan tillbaka.

Planera din återställningstid efter återhämtning

Om du redan vet att närvara vid en familj kommer du att känna dig känslomässig och upprörd, planera hur du ska klara efteråt före evenemanget. Det är mycket lättare att genomföra självhushållspraxis om du har lagt dem i ditt schema när du känner dig okej.

Några exempel kan inkludera ...

  • Förbered en självomsorg rutin att utföra den natten-som ett långt, avkopplande bad
  • Sätt din bästa vän "i samtal" för att veta att du ska ringa efter att prata eller venta
  • Planera en massage för nästa dag
  • Planera att gå hem efter och göra lite yoga, journaling eller engagera sig i "terapeutisk" städning av huset
  • Planera ett besök på gymmet, träna dina frustrationer
  • Hoppa över dessert med familjen och besluta tillsammans med din partner på en sen natt, efter evenemangsdatum
  • Planera en extra behandlingssession för föregående eller nästa vecka

Ett ord från Verywell

Du kan känna dig skyldig att känna dig sorgsen när din syster blir gravid. Du kan känna dig som en ryck när du frågar din kusin att du slutar prata om hennes födelseshistoria. Men du borde inte känna sig skyldig. Det här är alla normala känslor.

Att hantera infertilitet är extremt svårt. Du har tur om du har några vänner och familjer som verkligen förstår. För det mesta menar folk inte någon skada. De får helt enkelt inte det. De kanske vill stödja dig men vet inte hur.

Om du behöver hoppa över semestern med familjen i år, hoppa över det. Om du behöver gå tidigt, eller kom sent, gör det.

Om du behöver gömma sig i badrummet och gråta, eller undvik att hålla en bebis, känner du inte att det gör dig till en dålig person.

Allt det betyder är att du är mänsklig, med verkliga känslor-känslor att bara om varje par som har gått igenom infertilitet förstår.

Populära Inlägg

Läs Mer