Family Adventure Racing

Anonim

Om du letar efter en riktigt rolig träningsutmaning att dela, kolla in familjen äventyrs racing. Den kombinerar skattejakten på geocaching med de fysiska färdigheterna och spänningen av cykling, vandring och paddling - lägger sedan en stor mängd natur och sveper allt upp i en stor teamwork bow. Och även de lilla kiddorna kan delta.

Familjen äventyrsraces är ett familjevänligt alternativ till andra äventyrsrace (ibland kallade expeditionsraces). Dessa kan täcka långa avstånd och de senaste 24 timmarna eller mer. En familjen tävling kan slutföras på en eftermiddag, och alla som kan cykla kan delta i grupper om två till fyra personer. Vissa tävlingar tillåter även cykelvagnar, så att småbarns barn kan gå med på det roliga. Och några kortare äventyrsrace ("sprint" eller "sport" avstånd) gör det möjligt för familjelag att delta även utan att ha en speciell familjeevenemang.

Vad kan man förvänta sig vid ett familjeeventyrlopp

De flesta äventyrsrace kombinerar tre discipliner: cykling, paddling och vandring / vandring. Lopporganisatörer placerar kontrollpunkter i hela kursen, och lag måste besöka så många kontrollpunkter som möjligt i minst tid. Ibland behöver du besöka dem i en viss ordning; i andra fall är någon order bra, så det är en del av det roliga att komma fram till en strategi för hur man kommer till dem. Familjevagnar fungerar på samma sätt, vanligtvis bara med mindre utmanande terräng.

Äventyrsrace innehåller ofta också roliga utmaningar: Lag kan behöva komplettera pussel, rida en zip-linje, klättra upp en stenmur eller ett träd eller gå över en slackline. Dessa utmaningar är vanligtvis en överraskning, så du vet inte vad de är förrän du är ute på kursen.

Till skillnad från en 5K eller annan rolig körning kommer du inte att kunna förhandsgranska kursen, eftersom det är en viktig del av utmaningen att ta reda på var du ska gå. Mer elite äventyrsrace kräver allvarliga orienteringsförmågor. För familjen äventyrsraces behöver du bara veta hur man läser en karta.

Det är också viktigt att veta att du måste hålla ihop. Det här är en lagsporter, inte ett relä, och reglerna kräver att lagmedlemmarna alltid hålls nära varandra. Med detta sagt är familjeevenemang vanligtvis flexibla. Du kan hoppa över delar av kursen som inte fungerar för dig (säg om du har ett barn i en cykeltrailer eller en förskollare som verkligen hatar vatten) och delta bara för det roliga av det. Oroa dig inte för din tid; bara njut av utflykten och laget bonding!

Gear Up för Family Adventure Racing

Nästan varje händelse som innehåller vattenresor (kanoter, kajaker eller inre rör) ger båtar, paddlar och flytvästar för deltagare. Så du behöver inte oroa dig för att ta med din egen vattenfartyg.

När du registrerar dig för en tävling får du en lista över obligatoriska redskap. Detta inkluderar vanligtvis cykel och hjälm, lämplig kläder och skor, mycket vatten och ibland en visselpipa, kompass och / eller vattentät väska för att hålla din karta och pass. (Passet är en bit papper eller ett punchkort där du registrerar besök på checkpoäng.) Inträdesavgifter varierar från ca $ 30 till $ 80 per person; Din avgift hjälper till att täcka kostnaden för båt och leveransuthyrning, kursuppsättning, efterkrigsfester, och så vidare.

Hur man hittar en familjeventyrsport

Sök online för "familjeventyrs race" plus din stad, stat eller region. Du kan också pröva listorna på Active.com eller på US Adventure Racing Association (leta efter familje-, nybörjare- eller "anbudsfoot" -evenemang, vissa nybörjarevenemang tillåter familje lag).

Ett annat alternativ är en permanent äventyrsbanan eller PARC. Dessa tillåter dig att prova lite enkel orientering och öva dina färdigheter, eller bara ha ett äventyr när som helst utan att vänta på ett evenemang som bara kan hållas en eller två gånger per år. Eller, för en äventyrlig utflykt utan tävlingskomponenten, kolla in en äventyrspark.

Populära Inlägg

Läs Mer