Fakta och siffror: Anabole steroidanvändning i tonåren

Anonim

Trots att statistiken visar att mindre tonåringar använder anabola steroider representerar de över 75% av steroidanvändarna totalt sett. Om din tonåring är äldre eller spelar sport, kan du vara oroad över möjligheten till steroidanvändning. Även om användningen av prestationsförbättrande droger är en giltig fråga, är steroiderna i tonåringar betydligt låga jämfört med andra olagliga droger. Här är några av den intressanta statistiken över anabola steroidmissbruk av tonåringar.

Nuvarande användning av anabola steroider i tonåringar

Det nuvarande omfånget av anabola steroidanvändning visar fortsatt stabilitet i siffrorna sedan början av 2000-talet. Enligt 2016 övervakning av framtidsstudien sedan 2001 har siffrorna varit stabila eller visat en liten minskning av tonårsbruk av anabola steroider utom för 12: e klass.

Antalet för 2016-studien är följande:

Övervakning av framtidsstudien: Trender i förekomsten av steroider för 8: e grader, 10 grader och 12 grader; 2015 (i procent) *

  • 1, 0 procent av 8 graders,
  • 1, 2 procent av 10 graders,
  • och 2, 3 procent av 12 graders.

Tecken på anabole steroidanvändning

Läkare vet nu att tonåringar som använder anabola steroider inte längre är främst idrottare. Vissa är mer oroade över att förbättra sitt utseende och "bulk up". För att avgöra om din misstanke om din tonårs steroidanvändning är motiverad, leta efter tecken på anabole steroidanvändning. Dessa inkluderar:

  • Akne som blir plötsligt plötsligt, ibland över natten, markerad av ulcerande fläckar, kallad akne fulminaner i det medicinska samhället.
  • 'Roid rages, kort för steroid, märkt av korthet och aggressivt beteende
  • hallucinationer
  • Plötsliga känslor av makt eller narcissism kan vara förknippade med brist på empati
  • För tidigt stopp i fysisk tillväxt

Om din tonåring uppvisar ett eller flera av dessa symtom, prata med barnläkaren om hur du skärper dem vidare. De kan också hjälpa dig att räkna ut det bästa sättet att prata med din tonåring om möjligheten till olaglig narkotikamissbruk. Var uppmärksam på din tonårs beteende och prata med din tonårs skoladministratörer för att vara säker på att de är medvetna om dina bekymmer.

Steroid Använda tillbehör

Det är lätt för din tonåring att förvärva steroider via internet, från vänner eller på gymmet. Om du ser en flaska av flaskor, återförslutningsbara plastpåsar eller injektionsnålar bör du titta vidare på hur din tonåring fick dessa föremål. Leta även efter bevis på nålanvändning om din tonåring har dessa tillbehör finns.

Långtidseffekter av anabole steroidanvändning

Om din tonåring är missbrukad av anabola steroider är det viktigt att prata om de långsiktiga effekterna av användningen. Förutom krympta testiklar, gynekomasti eller brösttillväxt och skallighet har observerats hos pojkar. Vid flickor resulterar en djupare röst, utvidgningen av klitoris och ansiktshår. Över tiden leverskador, gulsot, vätskeretention, skakningar, halitos eller dålig andedräkt och värkande leder. Livshotande biverkningar av steroidmissbruk inkluderar högt blodtryck, hjärtinfarkt och levercancer.

Ytterligare information: Steroidanvändning

Populära Inlägg

Läs Mer