Fakta om 9 Breastfeeding Myths

Anonim

När du är gravid eller rätt efter att du har din bebis, kan välmenande vänner och familj ge dig önskan att ge dig några amningsråd. Men det kan inte alltid vara baserat på sanningen. Många nya ammande mammor ifrågasätter inte vad deras mer erfarna vänner och familjemedlemmar säger till dem. Det kan bli förvirrande. Tja, det är dags att bysta lite amningsfiktion med en liten verklighet. Här är fakta om nio vanliga amningsbröst.

1

Du kommer inte göra tillräckligt med bröstmjölk om dina bröst växer inte under graviditeten

Nej nej nej! Att inte kunna skaffa tillräckligt med bröstmjölk är mycket sällsynt. Endast en liten andel kvinnor som har problem med mjölkförsörjning säger att deras bröst inte förändrades under graviditeten. Ofta är inte kvinnor med små bröst och de som inte ser ut som bröst under graviditeten fortfarande mycket bröstmjölk. Om du är i minoriteten, och inte producerar tillräckligt, det finns många sätt att öka din bröstmjölkförsörjning, så ge inte upp!

2

Du måste tvätta dina bröstvårtor innan du ammar

Inte alls! Amning är annorlunda än flaskmatning av många anledningar, så denna myt kommer från användningen av flaskor. Du måste tvätta flasknipplar innan du använder dem eftersom de kan haka bakterier som kan förorena barnsammansättning eller pumpad bröstmjölk. Men det är inte detsamma för amning. Att sätta barnet i bröstet hjälper faktiskt till att förhindra infektion. Bortsett från det faktum att tvätta dina bröstvårtor före varje utfodring ger cirka 12 extra steg till din dag tar det också bort viktiga oljor från Montgomery-körtlarna som smörjer och skyddar mot bröstvårtan.

3

Bröstmatas inte om du har blödande nipplar eller blod i din bröstmjölk

Nej! Du kan se blod i ditt barns spott och blod kan till och med dyka upp i tarmrörelserna, men det här är inte en anledning att sluta amma. Även om dina bröstvårtor är fruktansvärt smärtsamma och blödande, är det inte värre för barnet än om du har ont i bröstvårtan som inte blöder. Ibland har mödrar rostigt rörsyndrom. Med detta tillstånd kommer blod från mjölkkanalerna in i bröstmjölken, men det orsakar inte nödvändigtvis någon smärta. Denna situation är okej, och det är inte skadligt om barnet dricker den rostiga orangefärgade bröstmjölken. Det är säkert att fortsätta amma. Om det är rostiga rör, ska blödningen sluta efter den första veckans postpartum. Om det inte gör det, se din läkare, men du borde fortsätta att amma.

4

Du borde inte amma om du röker

Det låter som om det går mot kornet, men det här är inte sant. Rekommenderar läkare att du röker när du ammar "> amning ger mammor och spädbarn med utmärkta hälsoeffekter även om en mamma röker. Amning minskar faktiskt de skadliga effekterna av cigarettrök på barnets lungor. Återigen är det bäst att inte röka, men om det är nästan omöjligt att sluta eller minska rökning, är det bättre att röka och amma än att röka och flaska matar med spädbarnsformeln.

5

Borstar inte efter att du har tränat

Inte sant. Medan du kanske vill använda detta som en bra ursäkt för att hoppa över att träna medan du ammar, finns det ingen giltighet alls. Det finns ingen anledning att du inte kan amma efter att du har tränat. Troen på att barn vägrar bröstet efter att en mamma har tränat är förmodligen för att det finns mycket salt svett på areola och bröstvårtan. Smaken av saltet är inte lika bra som den söta bröstmjölken. Så, allt du behöver göra är att ta en dusch eller torka ner dig om du ser att ditt barn svarar på ett sådant sätt. Om det inte verkar störa ditt barn, kan du fortsätta med dina bra träningspass och amningplaner!

6

Sluta amma Om du är baby har diarré

Inget kunde vara längre från sanningen. I själva verket är amning den perfekta "medicinen" för ett sjukt barn eftersom det finns faktorer i bröstmjölken som skyddar hans mag-tarmsystem och hjälper till att bekämpa sjukdomen. Din bröstmjölk ger också ditt barn med nödvändiga vätskor för att förhindra uttorkning. Och det är självklart en stor källa till komfort.

7

Du kan inte amma i 24 timmar efter att du fått ett vaccin

Falsk. Om ditt barn är frisk är det ingen anledning att sluta amma efter att ha fått någon immunisering. Det finns absolut ingen risk för barnet. Sanningen är att din baby kan dra nytta av vaccinet. Men du måste vara försiktig om ditt barn har en immunbrist. Om så är fallet ska du inte få några vaccinationer som innehåller ett försvagat levande virus, såsom oral polio (ej injicerbar), eller mässling, damm och rubella.

8

Det finns inte tillräckligt med järn i bröstmjölk för din baby

Fel. Bröstmjölk innehåller den perfekta mängden järn för ditt barn. Heltidsbehandlade barn som uteslutande har amning får tillräckligt med järn från bröstmjölk för att bestå under de första sex månaderna av livet. Det är inte nödvändigt att ge andra järnrika livsmedel till barnet innan hon blir sex månader gammal. Men efter den sjätte månaden kommer ditt barns järnaffärer att börja droppe. Vid den tidpunkten bör du börja erbjuda massiva livsmedel och lägga järn i hennes diet.

9

Du kan vakna en dag och din bröstmjölk kommer att vara helt borta

Inte troligt. Att förlora din bröstmjölk på en gång är extremt sällsynt. Din mjölkförsörjning varierar hela dagen och vissa dagar kan du känna sig fylligare än andra, men det släpper inte bara jordens ansikte över natten. Vanligtvis tar det ett tag för din leverans av bröstmjölk att avta. Vissa kvinnor avvenar helt sina barn och ser fortfarande bröstmjölk i ett år! Om du upptäcker att mängden bröstmjölk du producerar verkar vara låg, prata med din läkare eller se en amningskonsult. Dessa yrkesverksamma kan bedöma din situation och hjälpa dig att bygga din mjölkförsörjning tillbaka där den borde vara.

Populära Inlägg

Läs Mer