Externiserande beteende i tweens och tonåringar

Anonim

De flesta föräldrar vet att tweens och tonåringar kommer att fungera, åtminstone ibland. Dessa dåliga beteenden är kända som externaliserande beteenden. Vad är externaliserande beteenden? Kort sagt är de åtgärder som leder problematisk energi utåt. Lär dig att identifiera sådana beteenden med de exempel som följer och få tips på det bästa sättet att konfrontera sådana beteenden i tweens och tonåringar med denna recension. Externiserande beteenden kan inte bara leda ungdomar i klibbiga situationer men kan leda till långvariga konsekvenser i sina liv.

Definiera externiserande beteende med exempel

Ett barn eller en vuxen som uppvisar externaliserande beteenden engagerar sig i beteenden som skadar andra, i motsats till att man slår ut sig själv (som kallas internaliserande beteenden). Externiserande beteenden inkluderar fysisk aggression, verbal mobbning, relationell aggression, motstånd, stöld och vandalism.

Tweens visar många externalized beteenden, särskilt när de är oroliga eller har andra utmaningar som händer i sina liv. Pojkar är mer benägna än tjejer för att visa de mer uppenbart utvändiga beteenden, såsom fysisk mobning, men i stort sett är aggressionsnivåerna likartade mellan könen.

Ungdomar är utsatta för både externa och internaliserande beteenden

Ofta uppvisar tweens och tonåringar både externaliserande och internaliserande beteenden. Ungdomar kan vandalisera egendom (externaliserande beteende) i skolan samtidigt som man använder droger eller alkohol (internaliserande beteende). Föräldrar kan ha ett barn som bygger på externaliserande beteenden för att klara av en annan som är beroende av internaliserande beteenden. Medan det tidigare barnet kan betraktas som "problembarnet", behöver båda barnen hjälp och ingripande innan de skadar sig själva eller andra.

konsekvenser

Barn som uppvisar externaliserande beteenden kan möta ett antal konsekvenser för deras beteenden. På en mild nivå kan detta innehålla anteckningar som skickas hem från berörda lärare om ungdommens störande beteende i klassen. Detta kan eskalera till skolhållande, suspensioner eller till och med utvisning. Vissa skolor har nolltoleranspolitik som innefattar narkotikamissbruk, mobbning eller vapen. Så, barn som engagerar sig i externaliserande beteende med hjälp av dessa metoder kan hitta sig sparkade ut ur skolan.

I värsta fall kan barn som agerar istället för inåtvända (internaliserande beteende) befara sig för stöld, vandalism eller övergrepp, eller de kan få konsekvenser i skolan som utvisning. Detta kan markera starten på en lång resa i straffrättssystemet om beteendet inte korrigeras.

Varför barn visar externiserande beteenden

Barn kan agera på sätt som skadar andra av olika orsaker. De kan vara offer för fysiskt, sexuellt eller emotionellt missbruk. De kan ha förlorat en förälder eller en annan nära släkting till döden eller upplevt en skilsmässa, föräldraledighet eller annan traumatisk upplevelse, såsom våld i hemmet, förälderns fängelse eller en förälders missbruksproblem.

Vissa barn som verkar på destruktiva sätt kan drabbas av psykiska sjukdomar eller personlighetsstörningar. Å andra sidan handlar många barn med inlärningssvårigheter för att avböja uppmärksamhet från att de har svårt att lära sig. Att bli sparkad ut ur klassen kan tyckas vara bättre för dem än att ha sina inlärningssvårigheter utsatta.

Oavsett orsaken till att barn engagerar sig i externaliserande beteenden är det viktigt att de får hjälp och intervention. Detta kan innefatta rådgivning, terapi eller en utvärdering för inlärningssvårigheter eller störningar. Prata med ditt barns lärare eller administratör om att få hjälp eller kontakta en licensierad sjukvårdspersonal.

Populära Inlägg

Läs Mer