Utforska rörelse med småbarn och dans

Anonim

Småbarn känner musik på sätt som det verkar som om några av oss vuxna har glömt. De använder sina kroppar för att uttrycka känslor och utforska hur deras kroppar kan röra sig. Här är några idéer som hjälper dig att utforska dans med ditt barn.

Ge din småbarn tillgång till musik och se vad som händer

Du kanske har märkt att det inte tar mycket för att få ditt barn att dansa. Ställ bara på en catchy melodi med en anständig rytm och hon börjar börja flytta. Hon kanske inte ens inser att hennes ben hoppar mot beat i sitt bilsäte när du kör med musiken som går i bilen. Även mycket unga småbarn är medvetna om olika rytmer och de känslor de framkallar. Du kan se detta i åtgärd om du sätter på lite långsam, klassisk musik och frågar ditt barn att dansa (hon kan sakta svänga eller snurra) mot att rocka ut till något med en snabb takt. Ett bra ställe att börja är att se till att ditt barn har tillgång till många olika typer av musik hela dagen. Hon kommer förmodligen att göra en hel del dans på egen hand.

För föräldrar med två vänstra fötter

Om du är en vuxen som gillar musik och dans, är det förmodligen inte för mycket av en sträcka när det gäller planering och genomförande av dansaktiviteter med ditt barn. Men många vuxna kan känna sig klumpiga eller obehagliga med dans och svårt att komma i kontakt med den delen av sig själva. Om det är du, försök inte att fokusera på någon formell typ av dans utan koncentrera dig ganska på den dumma aspekten att bara flytta till musik. Försök att komma ihåg hur det var när du var barn. Kommer du ihåg alla dumma låtar och rörelser som gick med dem?

Börja med vanliga rytmer som har enkla dansliknande rörelser med dem. Oroa dig inte om att göra det perfekt, förstås. (Det är en av de många fantastiska sakerna om småbarn. De vet aldrig hur illa en sångare eller dansare du verkligen är.)

Till exempel är "London Bridge" en sång som nästan alla kommer ihåg från sin barndom. Det är lätt att improvisera även om det bara är du och ditt barn. Håll bara händer och höja dem för att göra en bro och svänga när du sjunger. Om du lägger till en tredje part i mixen, kan du vända dig om och under broen och självklart låsa upp den rättvisa damen (eller ladan som är fallet).

Borde inte barn bara lyssna på och dansa till barnmusik?

Det finns också gott om bra musik CD och DVD att utforska för barn. För bästa dansen, gå för dumma, oanständiga barns sånger eller avslöja ditt barn till den musik som du gillar bäst just nu eller ens musik du njöt av när du var yngre.

Det är inte dåligt att låta småbarn lyssna på rock, land, metall eller rap. Använd bara din bästa bedömning när det gäller att avslöja ditt barn till uttryckliga texter eller annat innehåll som inte är i linje med familjens värden. Ditt barn kommer att informera dig tillräckligt snart om hon hatar vad du spelar. Du kan bli förvånad när du ser att hon slår ut på någon punkrock.

Förlänga din småbarns kul med dans

Har du någonsin låt din baby sitta på köksgolvet med några träskedar och kastruller och kokkärl? Utan uppmuntran från en förälder kan en bebis göra några enkla objekt till en fullständig jamsession. Hur vet barnen hur man gör det här? Ge ett barn en leksakgitarr och sätt på lite musik och se om han inte börjar låtsas spela. Rekvisita kan ge mycket glädje att dansa. Överväg att ge ditt barn tillgång till musikinstrument (det är inget att först ha först, du kan till och med göra musikinstrument hemma), roliga kläder (som kjolar som blossar när ditt barn roterar eller skor som gör mycket ljud på ett hårt golv), en mikrofon och bäst av allt-en spegel i full längd så att hon kan kolla hennes rörelser.

Sluta inte brainstorming idéer om hur du får det bästa av ditt barns naturliga lust att dansa. Hitta lite musik som spelas av ett marchband och skaffa en parade på bakgården. Spela ett spel där ditt barn dansar medan musiken är på och fryser sedan när du stoppar musiken. Fortsätt starta och stoppa musiken och skratta på de roliga positionerna du båda hamnar i. Så länge du har musik finns det ingen gräns för det roliga du kan dansa.

Populära Inlägg

Läs Mer