Övningar du kan göra direkt efter att ha födt

Anonim

Du har nog hört att du måste vänta på dagar till veckor efter att ha fött att göra övningar. Medan det uttalandet är sant på det hela taget finns det övningar som du kan göra inom några timmar efter vaginal födelse eller kejsarsnitt. Dessa enkla drag kan hjälpa dig att börja känna sig bättre och återfå styrka.

Andas

När ditt barn tar sitt första andetag, kan du också arbeta med din djupa andning. Din andning kommer sannolikt att känna sig annorlunda de första dagarna efter att du födde när dina organ återvänder till sina tidigare positioner. Denna andningsövning är lite djupare än de flesta. Placera händerna lågt på magen och träna långsamt in i tills du kan känna dina händer rör sig. Andas sedan långsamt ut. Upprepa detta ca 5 till 8 gånger. Det kan verkligen hjälpa dig att må bättre fysiskt och känslomässigt.

Ben och armcirklar

Det här är så enkelt som det låter. Lyft dina ben upp lite medan du lägger dig i sängen eller hänger dem över sidan och roterar helt enkelt foten runt 8 till 10 gånger. Var noga med att göra båda sidor. Upprepa detta med dina armar.

Benglidor

Sitta upp i sängen, böj knäna. Låt ett ben glida ut tills det är förlängt. När du glider tillbaka det, skjut det andra benet tills det förlängs. Upprepa detta 10 till 12 gånger för varje sida. Detta är inte en snabb rörelse, men en mild glidning. Detta kan hjälpa dig att fokusera på dina ben, särskilt efter en epidural, samt bidra till att förhindra blodproppar.

Kegels

Att öva ditt bäckenbottna är fördelaktigt, även om du hade en kejsarsnitt. Det kommer att bidra till att öka blodflödet för att läka några suturer, och kommer också att hjälpa till att återställa musklerna till deras före graviditet. Detta inkluderar muskler som hjälper till med kontroll av urinblåsan. Vissa kvinnor rapporterar att de inte helt kan känna musklerna, men det är fortfarande okej att göra dessa övningar.

Halssträckor

Amning och babyhållning kan verkligen göra din hals styv. Var noga med att slappna av nacken några gånger varje dag. Först, släpp din nacke framåt och låt huvudets vikt dra nacken och sträcka den, håll den i 5 till 10 sekunder för en bra stretch. Lyft huvudet och släpp höger öra till höger axel försiktigt. Låt det vila där i 5 till 10 sekunder. Upprepa på andra sidan. Återigen återvänder till centrum, slappna av huvudet bakåt och stirra uppåt och håll det i 5 till 10 sekunder. Du kan upprepa denna så ofta du vill.

Återgår till träning

Långsamt kommer du att utvecklas och göra lite mer varje dag. Du kommer att ha ökad aktivitet som bryr sig om dig själv och din baby. Du kommer att gå mer och mer, inklusive promenader ute med din baby i en barnvagn.

Hur snart du kan återvända till träning beror på om du hade en okomplicerad vaginal leverans, en C-sektion eller komplicerad födsel. För okomplicerade leveranser kan du börja träna efter några dagar, så snart du känner att du är redo.

För C-avsnitt och andra komplikationer, diskutera motion med dina läkare. Innan du vet det kommer din sexveckors checkup att anlända och du kommer förhoppningsvis att få godkännandet för regelbunden motion.

Populära Inlägg

Läs Mer