Uppmuntra konstruktionsspel i småbarn

Anonim

Tidig barndomsforskare tror att det finns en stege unga barn klättrar utvecklingsmässigt som inkluderar att flytta från ett skede av lek till en annan. Det första steget kallas funktionell lek när barnen finner enkelt nöje i upprepade gånger rörliga föremål och utforskar leksaker eller andra leksaker genom sina sinnen.

Konstruktionsspel är nästa fas av spel. I detta skede har småbarn en djup förståelse för vad olika föremål kan göra; de ska nu försöka bygga saker med leksaker och vardagliga föremål som de hittar runt dem.

Tack Långare Uppmärksamhet Span

Vid ungefär 2 år börjar barn ha en längre uppmärksamhet. Det innebär att ditt barn kan spendera längre sträckor sittande och fokusera på aktiviteter med en uppsättning leksaker. Under den här tiden med utökat spel kan du se din lilla en flytta från enkla knäppa leksaker runt för att flytta dem med ett syfte.

Du kan se att denna övergång händer under blockspel, till exempel. Efter att ha spenderat i funktionella lekaktiviteter med blocken vet din barn hur blocken känns, att vissa är större än andra, att om du lägger en på en platt stadig yta kommer den inte att falla. Nästa steg är att hon ska börja stapla blocken ovanpå varandra. Ditt barn kan bygga ett grundtorn och sedan placera några små människor figurer runt det och visa att han är avsedd att skapa ett hus för sina killar. S

Uppmuntra konstruktionsspel

Medan småbarn är bra på att vända lådor, pappershanddukar och vardagliga föremål till "leksaker" finns det några stora kommersiella leksaker som är bra val för barn i detta utvecklingsstadium och bortom. Dessa inkluderar:

  • Interlocking block som LEGO Duplo Building Sets eller Lincoln Logs
  • Konstleveranser som kritor, papper, färger, sax och lim
  • Playdough själv eller med några få skulpturverktyg
  • Sand och vattenbord

I grund och botten leta efter leksaker och material som främjar öppet spel. Detta ger ditt barn frihet att bygga saker från sin egen fantasi jämfört med saker som en spelmaker eller konstnär har tänkt på.

Fördelar med Play

När småbarn leker med dessa öppna material har de chansen att bygga många olika färdigheter. Här är en kort lista över några av vad de kan lära sig genom konstruktivt spel.

  • Genom att bygga med traditionellt och interlocking block kan småbarn återskapa scener från sitt liv som att besöka zoo, vilket hjälper dem att förstå sin världs- och processinformation.
  • Att bygga i sand innebär att man använder ett objekt för att representera en annan, vilket är det första steget mot abstrakt tänkande.
  • Använda konstmaterial för att skapa en bild eller ett projekt ger småbarn träning med bra motoriska färdigheter som de behöver skriva och utföra uppgifter som knäppningstyg.

Det viktigaste är att konstruktivt spel brinner fantasin när den förbereder ditt barn till nästa milstolpe, dramatiska spel.

Kallas också: byggnadsspel

Exempel: Min dotter älskar att stapla föremål och göra en gömställe för sina lilla dockor under konstruktivt spel.

Populära Inlägg

Läs Mer