Effekterna av att vara en bully

Anonim

Du kanske har hört talas om de kortsiktiga och långsiktiga effekterna av mobbning, men vad är effekterna av att vara en mobbning? Barn som är mobbingar har en ökad risk för många negativa resultat. Föräldrar som misstänker att deras barn bedriver mobbning kan vilja ingripa för att förhindra dessa problem under hela sitt barns liv.

Negativa effekter

Människor som är eller var mobbningar är mer benägna att släppa ut ur skolan än sina kamrater. De har ökad risk för att uppleva depression, ångestsyndrom och psykisk nöd, särskilt om de möter allvaret av deras mobbningsbeteende. Bullies är mer sannolikt missbruk tobak, alkohol och marijuana. De är mer troliga än sina kamrater att engagera sig i i tidig sexuell aktivitet.

Ökad risk för problem med lagen

Att vara en mobb som barn eller tonåring ökar oddsen för framtida insatser med lagen. Vid sina mitten av tjugoåren har tidigare mobbningar mer trafikbrott och fyra gånger brottsligheten än deras icke-mobbande kamrater. I mitten av trettiotalet har 60 procent av de personer som mobbar andra barn i graderna 6 till 9 minst en brottslig övertygelse. Tidigare mobbningar är också mer benägna att bära vapen än non-bullies och kan utveckla antisocial personlighetsstörning.

Bullies Carry Relationship Problem i vuxenlivet

Att vara en mobbning i barndomen verkar påverka människans hemliv som vuxen. Tidigare mobbningar tenderar att få problem med långsiktiga relationer och kan vara missbrukande mot både deras makar och barn. De har också en hårdare tid som säkrar och upprätthåller sysselsättning än människor som inte var mobbningar. Människor som varit bullies är mer benägna att få barn som blir mobbingar själva, vilket börjar cykeln igen.

Forskning i effekterna

Mycket mer forskning görs i effekterna av mobbning på offren än förövarna. Det finns också ett betydande antal mobbningar som också är offer för mobbningar. Många av recensionerna gjordes i äldre studier. Det tar upp frågan om cyberbullies kommer att ha samma negativa konsekvenser som traditionella "verkliga" mobbningar.

Varningsskyltar att ditt barn mobbar andra

Att vara en mobbning kan ha negativa följder i ditt barns liv. Om du letar efter tecken på att han deltar i detta beteende kan du kanske hjälpa ditt barn att sluta mobbning. Här är varningsskyltarna:

  • Gets in i fysiska och verbala altercations
  • Är vänner med andra barn som är mobbar
  • Visar tecken på att bli alltmer aggressiv
  • Ofta har disciplinproblem i skolan
  • Skyller på andra än att ta ansvar för sina egna handlingar
  • Är mycket konkurrenskraftig och fokuserad på popularitet

Ett ord från Verywell

Bullying beteende kan vara ett tecken på att ditt barn behöver hjälp för att utveckla coping mekanismer och lämpliga relationer med andra. Om du kan ingripa för att sluta mobbning beteende och hjälpa ditt barn att utveckla bättre sociala färdigheter, kommer det att gynna ditt barn under resten av sitt liv.

Populära Inlägg

Läs Mer