Effektiva sätt att hantera defiant barn

Anonim

Frågan om hur man hanterar trötta barn är något som de flesta föräldrar har kämpat med vid en eller annan punkt. Defiance hos barn är ett vanligt problem, särskilt hos unga barn i sina småbarnsår och hos ungdomar. Det är en vanlig del av ett barns utveckling och kan uttryckas i beteenden som att prata tillbaka eller olycka föräldrar, lärare och andra vuxna.

Bland barn i skolåldern kommer trovärdighet mer sannolikt att vara en form av argumentering med dig eller inte göra något du frågade (eller gör det väldigt mycket långsamt) i stället för en full-ut-tantrum, som är mer benägna att uppstå hos yngre barn. Ditt barn kan försöka utöva kontroll över en situation eller förklara hennes självständighet. Han kan testa sina gränser och din auktoritet. Eller hon kan uttrycka sin motvilja mot något du bad henne göra, som att plocka upp sina leksaker eller göra sina sysslor.

När Defiance är inte vad det verkar

I vissa fall kan det vara ett barn som är dawdling, eftersom han eller hon är så inriktad på en aktivitet. Att förstå vad som ligger bakom ditt barns beteende är en viktig del av att ta itu med problemet med ett barn som verkar vara att trotsa dig.

Å andra sidan, trotsigt beteende som kvarstår under en längre tid och stör ett barns prestation i skolan och hans förhållande till familj och vänner kan vara ett tecken på något som kallas motstridigt lidande eller ODD.

Hos barn som har ODD kännetecknas defianceen av beteenden som temperamentantrader eller aggression som ofta verkar olämpligt för barnets ålder. Barn som har ODD kan också uppvisa andra problem som depression, ångest eller ADHD. Om du misstänker att ditt barn kan ha ODD, kontakta ditt barns läkare, supportgrupper och andra ODD-resurser för att få hjälp och information.

Hur man hanterar defiance hos barn

Kom till roten till beteendet. Leta efter orsaker och utlösare och försök att hålla reda på ditt barns motstånd. Finns det ett mönster? Finns det vissa specifika saker som han eller hon inte gillar eller vill göra? Är han eller hon trött när saker är för hektiska eller skyndade?

Se också till att du har varit tillräckligt noggrann om husets regler och sysslor, och att de är åldersgilla så att ditt barn kan följa dem. Ett 5- eller 6-årigt barn kan till exempel tycka att det är överväldigande att bli tillsagd att städa sitt rum och kan göra jobbet bättre om du bryter ner det i mindre uppgifter, som att hämta leksaker av golvet och hjälpa dig att lägga dem bort.

När du har undersökt orsaken kan du vidta åtgärder för att justera situationer så att ditt barn är mindre benägna att motsätta dig.

Sätt ditt barn upp för gott beteende. Försök att undvika situationer där ett barn kan vara mer benägna att vara trovärdiga eller uppvisa annat dåligt beteende. Om du till exempel vet att ditt barn tenderar att bli vrids om han eller hon har för mycket på sin platta, försök att inte planera för många saker för honom eller henne efter skolan eller på helgerna. Om ditt barn hatar plötsliga övergångar, försök att tillåta lite extra tid när du går från en sak till en annan.

Behandla ditt barn som du vill bli behandlad. Precis som hos vuxna, kan ditt normalt välbetalda barn ha en avstängd dag. Han eller hon kan vara i dåligt humör, eller kanske känna sig överväldigad och vill ha lite stillestånd. Var fast om vad ditt barn måste göra, men tala med honom eller henne på ett kärleksfullt och begripligt sätt. När du anger ett bra exempel på hur du uttrycker en åsikt eller är oense på ett kärleksfullt och respektfullt sätt, kommer dina barn att följa.

Dra nytta av ditt barns muntliga färdigheter. Föräldrar till barn i skolåldern har en distinkt fördel gentemot föräldrar till yngre barn när det gäller att hantera dåligt beteende som tålamod: De kan prata ut det. Lugnt diskutera med ditt barn vad han eller hon vill, och försök sedan arbeta ut en lösning som fungerar för båda.

Fastställa absoluta grundregler. Se till att ditt barn vet exakt vad han eller hon måste och får inte göra. Om du till exempel pratar med dig på ett respektlöst sätt är något som är ett absolut nej-nummer i ditt hus, gör det klart för ditt barn att det kommer att bli konsekvenser om han eller hon demonstrerar den typen av beteende - inga kompromisser eller andra chanser. Var noga med att välja en konsekvens du är villig att genomdriva - ingen TV för resten av dagen eller göra en extra chore-så ditt barn lär inte att ignorera dina önskemål och undergräva din auktoritet.

Kompromiss när du kan. Är din dotter insisterad på att ha på sig hennes vackra sommar kjol på en kall höstdag? Snarare än att delta i en strid, kanske du kan komma med en kompromiss, till exempel att du ska bära tights eller leggings med kjolen. Generellt sett är det en bra idé att ge in när ditt barn vill utöva kontroll över något mindre, så att du kan hålla fast när det gäller de större sakerna.

Diskutera alternativ. Ibland kan ett barn visa uppriktigt beteende eftersom han eller hon vill ha mer att säga när eller hur han eller hon gör saker. Ett sätt att hjälpa barn känner att de har större kontroll är att ge dem några val. När du till exempel har ställt in parametrarna - "Leksakerna måste läggas bort" eller "Leksaker måste vara färdiga" -arbeta med ditt barn när han eller hon kommer att utföra dessa uppgifter. Till exempel kan leksaker läggas bort innan säng eller läxa kan göras efter ett mellanmål eller 30 minuters gratis lek.

Populära Inlägg

Läs Mer