Effektiva sätt att disciplinera ett barn för att svära

Anonim

Det är normalt för barn att svär på en eller annan gång. Unga barn kommer ofta att upprepa något de har hört. Äldre barn vill ofta testa sina föräldrars reaktioner.

Om ditt barn har börjat använda några valord, finns det flera disciplinalternativ som kan bota hans färgstarka språk.

Hur man på lämpligt sätt straffar ditt barn för att svära

Försök med dessa tekniker om ditt barn utvecklar en färgstark ordförråd.

Tänk om dina familjevärden

Dina familjevärden kommer att spela en stor roll för att bestämma hur man svarar på svärord. För vissa familjer är svärning inte så stor och föräldrar accepterar att barn brukar använda förbannelseord. För familjer som är särskilt förolämpade av att svära, är det viktigt att ta itu med problemet direkt.

Men hur som helst, prata med ditt barn om hur olika människor har olika värden. Så medan du kanske svär, är det stötande för andra människor. Eller, om din familj inte svär, se till att ditt barn vet att han kanske överhinner förbannar ord från andra människor.

Tänk på orsaken

När du bestämmer hur du ska ta itu med svär, titta på de möjliga bakomliggande orsakerna till ditt barns val av ord. Hur och var svärdet används var viktigt. En 5-årig som upprepade ett ord han hörde på bussen skiljer sig väldigt annorlunda från en 15-årig svärning på sin lärare.

Ibland svär barnen för att de saknar några viktiga livsförmågor, som kommunikationsförmåga och sociala färdigheter. Om så är fallet är det viktigt att du undervisar dina färdigheter omedelbart. Annars kan de vara livslånga konsekvenser.

Vuxna som saknar sociala färdigheter eller impulskontroll färdigheter kan avfyras från ett jobb för att använda olämpligt språk. Eller de kan uppleva relationer problem om de förolämpar andra med sin färgstarka ordförråd.

Om du tror att svära är ett symptom på ett större problem, till exempel brist på vredehanteringsförmåga, lär du ut dessa färdigheter som en del av din disciplinstrategi.

Var en bra rollmodell

Tänk på vilken typ av beteende du modellerar för ditt barn. Om du svär som en sjöman, så kommer ditt barn förmodligen också. Berätta för ditt barn: "Det här är vuxna ord så jag kan säga dem, men du kan inte, " kommer bara inte att klippa den. Barn vill vara som vuxna och kommer att kopiera dig.

Om du har varit lite avslappnad med ditt språk, och ditt barn har plockat upp svär, bör första försvaret vara att ändra ditt eget språk. Om du modellerar hur du hanterar din ilska och uttrycker dig själv utan att förbanna, lär ditt barn hur man gör det också.

Titta också på andra sätt som ditt barn kan utsättas för olämpligt språk. Om du tillåter ditt barn att titta på filmer eller spela videospel som innehåller mycket orätt språk, kommer han sannolikt att hämta det också. Begränsa vad du tillåter honom att bli utsatt för om du vill städa upp sitt språk.

Ignorera det om ditt barn söker efter uppmärksamhet

Barn kommer ofta att upprepa beteenden som får stor uppmärksamhet. Om du skrattar eller gör en stor sak ut av ett förbannelseord, är det ganska säkert ditt barn kommer att säga det igen.

Ignoreringen kan vara en bra första försvarskrets, särskilt för små barn. Om svärdet ordet blir upprepat, förklara att det inte är ett fint ord, trots att du ignorerar det, och det ska inte användas längre.

Upprätta regler om svärning

Om svärning blir ett problem kan det vara nödvändigt att skapa en hushållsregel adress den. En regel som säger "Använd lämpligt språk" kan hjälpa till.

Barn kan behöva en varning och påminnelser om vad som är "lämpligt". Andra föräldrar kanske vill ha en regel som säger att "Swearing kan bara göras tyst i ditt sovrum så att ingen annan hör."

Ge konsekvenser

Om du har skapat en regel om att svära och det fortsätter att hända, kan en negativ konsekvens vara nödvändig. Om ditt barn svär när han är arg kan en time-out vara ett bra sätt att lära honom att lugna sig innan han säger något som får honom till trubbel.

En "svärjkruka" är ett annat sätt att disciplinera. Detta kräver att någon i huset lägger en viss summa pengar, till exempel en fjärdedel i burken efter varje brott. Detta fungerar bara om du har barn som redan har pengar och kommer att påverkas genom att behöva ge bort det.

Tänk noga på vad du ska göra med pengarna. Använd inte sverigeburkarna för att finansiera din familjesemester. Om dina barn vet att pengarna går mot någonting kul, kommer de mer sannolikt att svära så att de kan bidra till orsaken.

Även om donering av pengarna till välgörenhet kan verka som en bra idé först kan det skicka fel budskap till barn. "Vi hjälper andra genom att svära, " kan inte vara vad du vill att barn ska ta från träningen. Så, kanske du vill använda medel för att gå mot något som hushållsräkningar.

Erbjudande belöningar för rent språk

En annan disciplin alternativ är att erbjuda ditt barn belöningar för att använda lämpligt språk. Ett barn som får problem i skolan eller som tenderar att svära på människor när han är arg kan dra nytta av ett formellt belöningssystem som belönar honom för att använda lämpligt språk.

Ett token-ekonomisystem kan också vara ett bra sätt att motivera barnen att använda snälla ord och lämpliga språk under hela dagen.

Ditt långsiktiga mål bör vara att lära ditt barn att hans språk påverkar andra. Och om han svär på någon eller vid fel tid kan han möta allvarliga konsekvenser.

Populära Inlägg

Läs Mer