Utbildningsspel för spädbarn att lära tidiga språkbegrepp

Anonim

Utbildningsspel för spädbarn och småbarn ger barns språkkunskaper, även innan de kan prata. Barn drar nytta av positiv interaktion och upprepning av välbekanta spel som bygger färdigheter för förskola och främjar hjärnans utveckling. Och nämnde jag att det var roligt? När man spelar med spädbarn och småbarn är det viktigt att snuggla, fnissa, kela och spela spel i en lilande, singsongröst.

1

Lär dig ditt barns språk och sociala färdigheter

Spela följande spel så länge ditt barn tycker om det. När du gömmer sig bakom en filt och tittar bakifrån, lär hon sig om vridning, interaktion, sociala signaler och imprinting viktig information om uttryck och känslor. Hon lär sig också om objektets varaktighet eller medvetenheten om att föremål fortsätter att existera när de inte är synliga för oss.

2

Presentera namngivning ordförråd och begreppet "var"

Det här är motsatsen till käken-a-boo-spelet. Bakom en filt, säg, "Var är barnet">

3

Presentera humor med begreppet "inte"

Dölj en person eller leksak bakom filten. Den här gången, säg namnet på något du inte gömmer. Om du gömmer en nalle, säg "Var är pappa?" Sänk filten och visa ett uttryck för överraskning och skratt. Säg "Nej! Det är inte pappa! Det är teddybjörn!" Detta spel utvecklar observation, visuell diskriminering och begreppen "var" och "inte". Det lär också en grundläggande nivå av humor och uppmuntrar barnet att leta efter sätt att lösa problem.

4

Lägg till ny ordförråd och repetera gamla ord dagligen

Detta är ett bra spel spelat runt huset, i affären eller på någon annan utflykt. Peka ut objekt. Fråga, "Vad är det? Vad är det där?" Säg sedan objektets namn. "Det är en blomma! Det är en blomma!" Vid ungefär 12 till 15 månader lägger du till fler detaljer som att säga färg, storlek och andra synliga detaljer som presenterar sig. Detta spel lär ut ordförråd och bygger livliga visuella minnen av objekt och människor. Upprepning är till hjälp för minnet och skapar en grund för ditt barn att bygga framtida lärande.

5

Namn Major Body Parts

Unga barns första leksaker är deras fingrar och tår. Dra nytta av deras nyfikenhet genom att spela namngames för kroppsdelar. Det här klassiska pekingspelet beskriver stora kroppsdelar. Till exempel peka på din näsa och säg, "Detta är min näsa!" Gör detsamma för näsan. När din bebis utvecklar förmågan att reagera, börjar hon nå för din näsa och hennes egen. Så småningom kommer hon att säga de ord som används i det här spelet tillsammans med dig och kommer senare att säga dem självständigt. Du kan bygga på det här spelet när ditt barn mognar genom att lägga till detaljer som bruna ögon, rött hår etc.

I stängning

Utbildningsspel för spädbarn kommer inte bara att ge barn en kant när de går i förskola, de låter dem knyta med familjemedlemmar. Du kan vara angelägen att presentera nya koncept för ditt barn, men se till att upplevelsen är först och främst kul.

Populära Inlägg

Läs Mer