Lätt utomhus spel och aktiviteter för barn

Anonim

När du har en grupp barn över till en utomhusfödelsedagsfest eller ett speldatum, är det praktiskt att ha några aktivitetsideer upp i ärmen. Utomhusspel och aktiviteter för barn behöver inte vara komplicerade. Enkla, lättförståliga instruktioner för barn i alla åldrar kan uppmuntra timmar av aktivt spel. Det innebär att mer tid spenderas ute med sina vänner, njuter av solen och friska luften - och ger dig tid att njuta av ditt vuxna företag eller bara fånga andan.

Följande lista framhäver klassiska, roliga spel som inte kräver många komponenter eller inställningar.

PLUGG

Syftet med detta spel är att springa så långt och så fort som möjligt från den som kastar bollen och undvika bollen när den kastas på dig utan att flytta fötterna.

Var noga med att använda en mycket mjuk boll, till exempel en skumkula, som är speciellt gjord för att kastas på människor utan att skada dem.

Hur man spelar:

 1. Börja med en person i mitten. Den personen är kastaren eller "den". Alla andra borde stå inom armens räckvidd.
 2. Kastaren kastar bollen rakt upp i luften. Så snart bollen släpps börjar spelarna att springa iväg från kastaren. När kastaren hämtar bollen på väg ner, skriker han, "Spud!" vid vilken tidpunkt fryser spelarna omedelbart var de är.
 3. Kämparen försöker sedan tagga en spelare med bollen. Den frusna spelaren kan försöka undvika bollen, men får inte flytta sina fötter. Om spelaren slås, kommer han eller hon att få brevet "S" och flytta till mitten för att bli nästa kastare.
 4. Om kastaren saknar, repeterar kastaren steg 2 och 3.
 5. Spelet spelas tills en spelare får alla fyra bokstäverna "SPUD", vilket innebär att hon är ute av spelet. Spelet fortsätter tills det bara finns en spelare kvar. Den spelaren är vinnaren.

Rött ljus, grönt ljus

Detta är ett enkelt och roligt utomhusspel som inte kräver någon installation eller tillbehör. Det är bra för en liten eller stor grupp barn.

Hur man spelar:

 1. En person är betecknad som "stoplight". Stoppljuset står med ryggen mot de andra spelarna, som står cirka 15 till 20 meter från honom.
 2. Stoppljuset kallar "grönt ljus!" vilket signalerar spelarna att börja röra sig mot honom. Då skriker stoppljuset, "rött ljus!" och vänder sig om. Om någon spelare fångas i rörelse när stopljuset vänder, är den spelaren ute.
 3. Spelet är över om alla spelare är ute innan någon når stoppljuset eller om någon märker stoppljuset. Om en spelare når stopljuset, blir den här personen stoppljuset i nästa match.

sardiner

Detta spel är i grunden en omvänd version av hide-and-go-seek.

Hur man spelar:

 1. En person som är "den" gömmer sig och alla andra söker honom.
 2. Varje spelare som finner "den" ansluter sig till honom eller henne i gömställe.
 3. När spelarna hittar "det" en efter en, de alla hamnar i gömställe och hamnar ihop som sardiner i en burk (det vill säga namnet på spelet). Den sista personen att hitta gömställe är nästa att vara "den".

Fyra kvadraten

Du behöver inte mycket för att spela detta populära spel. Allt som krävs är:

 • En boll som är bra för att fånga och studsa (som fotboll eller volleyboll)
 • Torget krita
 • Rymd på asfalt eller annan hård yta där du kan rita linjer och studsa en boll

Konceptet och reglerna är enkla: Dra först ett stort torg, ca 8 till 10 meter långt på varje sida. Därefter dela kvadraten jämnt så att du har fyra lika stora kvadranter och märka vardera från 1 till 4 i ordning medurs. Den första torget är "kung", den andra är "drottning", den tredje är "jack" och den fjärde är "ess".

Hur man spelar:

 1. Varje barn står i en fyrkant.
 2. Barnet i kvadrat 1 är servern och studsar bollen till någon av de andra rutorna. Barnet i den torget måste sedan slå bollen i ett annat torg utan att låta det studsa mer än en gång i sin egen ruta.
 3. Om han saknar, eller om bollen studsar mer än en gång, är den spelaren ute (vilket är ett bra sätt att rotera i andra barn om det finns fler än fyra barn som spelar).
 4. Om det bara finns fyra spelare i spelet, måste barnet som missade bollen gå till fjärde eller "ess" -platsen. Syftet med spelet är att vara i "kungens" plats den längsta.

Frys Tagg

Här är en gammal men en godis. Barn älskar spänningen att jaga och jagas, varför variationer av taggen är så populära.

Hur man spelar:

 1. Har två barn vara "det" för en fest på 10 till 12 barn. (För större grupper, tilldela tre eller fler barn att vara "det".) Ställ in gränser om du inte befinner dig i en sluten gård; Använd träd eller parkbänkar eller andra föremål som markörer.
 2. När de människor som är "det" kallar "Go!" De andra barnen sprider sig i olika riktningar.
 3. De människor som är "det" kommer att försöka märka spelarna. Varje spelare som är taggad kommer att frysa. De kan bara fria och springa igen om en annan spelare som ännu inte taggats berör dem.
 4. De sista personer som inte är frusna blir "det" i nästa match.

Crayon Rubbing Leaf Scavenger Hunt

De flesta vuxna har gjort en krita gnidning eller två som barn själva. Detta gör ett spel ur en konstaktivitet och kräver inte för mycket insatser från föräldrarnas sida.

För att göra kritpulverna:

Det är bäst att visa barnen hur man gör en innan de börjar sin jakt. Skala av pappret av ett gammalt kritpennan, sätt ett papper på ett löv eller något med en intressant konsistens, bara för demonstration, och gnugga kritan över papperet tills textur eller formutseende börjar visa sig.

Hur man spelar:

 1. När gruppen vet hur man gör en krita gnugga, be barnen att springa runt på gården för att göra kritpapper av så många olika typer av blad som de kan på 25 minuter.
 2. Uppmuntra dem att titta noggrant och hitta löv av olika former, storlekar och till och med löv som har speciella egenskaper (som tårar, bettbitmärken etc.) För att spara din landskapsplanering, berätta för dem att bladen redan måste ligga på marken.
 3. Barnet som kommer tillbaka med de flesta kritpapper av olika typer av löv är vinnaren.
 4. För att fortsätta spela kan barnen gå tillbaka för att göra så många krypgubbor som de kan av olika trädstammar, stenar eller något annat med en intressant yta.

Populära Inlägg

Läs Mer