Enkel tandvetenskapsexperiment för barn

Anonim

Gratis tandvetenskapliga experiment är svåra att komma med. Nedan hittar du en samling gratis tandvetenskapsexperiment från hela webben som säkert kommer att bli en träff med dina unga forskare samtidigt som de hjälper dem att lära sig vikten av att borsta och tona sina tänder.

Det finns flera fria dentala experiment som kan hjälpa till att uppmuntra dina barn att borsta och tandtråd sina tänder. Att förstärka vikten av ordentlig munhygien är lätt när barn kan delta i en aktivitet som uppmuntrar till livslång munhygienfärdighet.

Vem älskar inte att genomföra ett vetenskapsexperiment? Vetenskapsexperiment är alltid en träff med barn, särskilt de som är äldre än fem år. Följande experiment är ett bra sätt för barn att bevittna de effekter som dental plaque och syra har på våra tänder.

Barn: Kom ihåg att fråga dina föräldrar innan de utför dessa experiment. Barn 10 och under borde bara delta i dessa experiment under övervakning av en vuxen.

Hur sura påverkar dina tänder och ben

Vad har dina tänder och dina ben gemensamt? De är båda gjorda av kalcium. Med hjälp av kycklingben visar detta experiment från Nova Scotia Dental Association hur syran från de livsmedel och drycker vi konsumerar påverkar våra tänder genom att läcka ut mineraler ur dem.

Ett ovanligt sätt att smaka på

Utmana dina smaklökar medan du har kul med det här lätta experimentet, som visar hur din luktsinne påverkar hur du smakar maten. Kanske pluggar näsan verkligen jobbar ...

Hur mycket socker äter du verkligen?

Du kanske tror att en bit frukt eller bröd är låg i socker - men tänk igen. Med hjälp av din vetenskapslärare avslöjar detta experiment från Nova Scotia Dental Association sanningen bakom hur mycket socker är i maten vi äter, vilket hjälper dig att eliminera onödigt hålighetskrävande socker från din kost. Bröd innehåller mjöl som också är en enkel kolhydrat och metaboliseras på samma sätt som socker är i kroppen.

Hur Fluoride skyddar dina tänder

Om du någonsin undrat varför du uppmanas att använda en fluoridsköljning eller tandkräm som innehåller fluor? Genomförandet av detta experiment kommer tydligt att visa för dig hur fluor skyddar dina tänder, och varför dess användning förespråkas av American Dental Association. Fluor kan hittas i dricksvatten och även tandkräm och munvatten som du alltid ska kontrollera etiketten för att se om och hur mycket de innehåller.

Varför tandtråd är nödvändigt

Låt oss vara ärliga - de flesta av oss gillar inte att flossa tänderna. Om du tror att tandborsten gör ett bra jobb städning mellan dina tänder på egen hand, men tänk på igen. Utför detta tandtråd, från Nova Scotia Dental Association, för att se exakt varför tandtråd är nödvändigt och varför det är det enda effektiva sättet att städa mellan tänderna.

Barn med jordnötsallergier kan vilja försöka använda margarin eller smör istället för jordnötssmör i detta experiment.

Skapa din egen mun

Det här kan verka som ett tandvård, men det sanna experimentet är att se vem som gör den minsta röra! Denna aktivitet producerar ett roligt och enkelt tandläkare och mellanmål och hjälper även barnen att se deras invecklade tänder och mun vilket kan öka deras intresse för att få tandläkarundersökning hos tandläkaren!

Populära Inlägg

Läs Mer