Påskspel och hälsosamma aktiviteter för barn

Anonim

Om du letar efter ideer till påskspel för din nästa påskfest eller familjeförsamling, finns det aktiviteter som kommer att involvera både deras kroppar och deras hjärnor. Du kommer att vilja hålla det roligt, men också att inkludera spel som får dem att flytta och där de kan arbeta med färdigheter som att lösa pussel, lagarbete och till och med matte. Använd tid med släktingar för att få ditt barn att utforska sin historia och sina erfarenheter.

1

Aktiv påskpartyspel och aktiviteter

Om du firar med det traditionella påskkorgssötet och en familjen middag, kommer dina barn (och du) troligen att äta mer än vanligt den här semestern. En motgift mot extramat är att planera att hela helgen ska fyllas med fysisk aktivitet. Utforska idéer för festspel och aktiviteter som gör att barnen flyttar och engagerar sig istället för att fokusera på mat och godis.

Dessa inkluderar äggjakter, äggreläer, äggrulle, en påskparad, påskklingning, fånga ägget och minut att vinna det.

2

Lägg till en twist till påskäggjakt

Gör påskäggsjakt mer engagerande. Du kan få dina barns sinnen att fungera lika bra som deras kroppar med hjärnstridiga variationer på den traditionella påskäggjakt.

  • Gör det till en scavenger jakt genom att ange vilka typer av ägg de ska hitta.
  • Förvandla den till ett sökmission för en påskkorg genom att placera ledtrådar i plastägget istället för godis eller mynt eller ge en skattkarta för att hitta ägg eller en korg.
  • Lär teamwork genom att söka som lag eller som teamrelä.

3

Slå ägget in i ett spel

Påskäggsdekoration kan kombinera både konst och vetenskap. Det är kul, det kan vara pedagogiskt och ditt barn kan njuta av att uttrycka kreativitet. Du kan göra det till en del av din påskparty, förvandla den till ett spel. Med en grupp barn kan du tilldela priser för det roligaste ägget, snyggaste ägget och det mest färgrika ägget. Utforska idéer för kreativa sätt att dekorera ägg, vilket kan inspirera dig.

4

Skriva familjehistorier

Påsk är en tid då många familjer kommer ihop eller kopplar via långa avstånd via telefon eller Skype. Engagera dina barn för att lära sig historierna om dessa familjemedlemmar. Du kan göra det bekvämt för båda sidorna genom att strukturera det så att de vet vad som ska förväntas. Gör en lista med frågor som ditt barn kan använda i intervjuar familjemedlemmar. Gör upp ett släktträd och sedan få ditt barn att skriva historier från vad de lärde sig. Du kan ta den kreativa processen vidare för att skapa en familjehistoria.

Om en familjemedlem har en hälsoproblem kan det här vara ett sätt att diskutera sjukdomar, åldrande och känslighet för hälsoutmaningar med ditt barn. Att känna till familjehälsovården kommer att vara viktigt för dem under hela livet.

5

Påskkalorier till Miles och steg: Math Fun

Det är lätt att gå överbord med godis och fest på påsken. Om du är homeschooling eller du vill ge dina barn en matteutmaning, använd en lista över hur många steg, miles eller kilometer du behöver gå för att bränna bort typiska påsk godis och påsk middagsprodukter och få dem att hitta summan. Då brainstorm sätt de kan få i mer aktivitet för en sund balans.

6

Påsk kul för äldre barn

Hur förvarar du de äldre barnen tillsammans med de yngre barnen>> idéer som kan involvera de äldre barnen i aktiviteter med de yngre eller att de kan uppskatta på egen hand. De inkluderar att gå på kyrka och montera påskkorgar för de mindre lyckliga, hjälpa till att laga påskmiddag, gömma ägg för de yngre barnen och mer.

Populära Inlägg

Läs Mer