Ear Piercing Säkerhet och eftervård

Anonim

Många föräldrar väntar tills deras barn är preteens eller i mitten skolan för att tillåta dem att få sina öron pierced. Detta är nog inte en dålig idé, eftersom preteens vanligtvis är gamla nog att ta ansvar för piercing.

Vid sina tidiga ungdomar bör barnen kunna hantera eftervård av öronpiercinger och förstå vikten av att hålla öronen rena och fria från bakterier.

Om ditt barn ber om att få öronen att genomborras, här är vad du borde veta.

Vad du behöver veta om att få dina öron piercerade

Gå till en professionell. Det är inte tillrådligt att genomborra någons öron hemma, du vill välja en anläggning som regelbundet genomtränger öron och gör det i en ren miljö.

Många smycken, avdelningar och tillbehör säljer öronpiercing. Var säker på att du väljer en anläggning och en kontorist som har stor erfarenhet av piercing öron. Fråga vänner, släktingar och grannar för rekommendationer.

Är det en bra tid för idrottare? Om ditt barn spelar sport, kolla med tränaren för att se till att ditt barn inte behöver ta bort örhängen för att kunna spela. Du kanske måste vänta tills säsongen slutar innan du får öronen genomborrad.

Örhängen måste stanna i öronkläderna i fyra till sex veckor, utan att tas bort. Om de avlägsnas kan hålen stängas och det kan krävas omprängning.

Kontrollera piercerens tillgänglighet. När du har bestämt dig för en anläggning, ring framåt för att se till att de kommer att få någon på personalen med öronpiercingupplevelse när du anländer.

Välj rätt starterörhängen. Kontorsmäklaren kommer att be dig att välja ut ett par starterörhängen. Var noga med att du väljer örhängen som är allergivänliga. Kom ihåg att dessa kommer att vara i några veckor, så det är viktigt att välja rätt örhängen från början.

Förälders samtycke formulär. Du kommer att bli ombedd att underteckna ett frisläppande eller ett avstående innan öronpjäseringen. Utgåvan kommer att ange att du förstår riskerna med öronpiercing och att du tar allt ansvar.

En ren piercing miljö. Var noga med att clerk tvättar händerna innan öronpjäseringen. Klientaren bör också bära sterila handskar under proceduren. Var noga med att alla verktyg som används för öronpiercing är rena och bakteriefria.

Fråga gärna piercerfrågorna om deras verktygs renhet. Om du är osäker, gå och hitta en annan plats som pierces öron.

Är piercing där du vill ha det? Tjänstemannen kommer att desinficera öronlocket med en antiseptisk lösning före piercing. Efteråt markerar hon loberna med en vattenbaserad markör.

Var noga med att kontrollera markeringarna för att se till att hålen är i linje och var du vill att de ska vara!

De fria piercingarna kanske inte är bäst. Många anläggningar använder ett öronpiercinginstrument, eller en öronpiercingpistol, för att genomborra öronen. Piercing vapen är mest vanliga vid köpcentret smycken butiker som erbjuder gratis piercingar och de kan vara frestande även om det finns några nackdelar.

Medan öronpistoler används i stor utsträckning hävdar kritiker att instrumenten inte kan grundligt steriliseras och därmed utgöra en risk för infektion. Var noga med att du gör din forskning på förhand, så du väljer en anläggning och metod som du är bekväm med.

Om du har frågor om säkerheten hos piercinginstrumentet, var noga med att dela dina farhågor med clerk och fråga eventuella frågor.

Örhålning ska inte skada. Men ditt barn kan känna en liten nypa eftersom instrumentet driver örhängen genom lobbenen. Efter piercing, kommer örhängeryggarna att sättas på plats.

Vet om piercing eftervård. Du bör få en antiseptisk lösning för öronpiercinger att ta hem med dig för att hjälpa till att ta hand om öronen. Låt din tween lyssna på instruktionerna och läs igenom några efterhandstips så att de kan ta hand om deras piercing.

  • Ditt barn kommer att behöva applicera lösningen på loberna tre till fyra gånger om dagen och efter träning eller duscha.
  • Det är bäst att applicera lösningen med bomullsbollar. Se till att ditt barn använder lösningen under och runt örhängen och örhängen.

Det är viktigt att känna till tecknen på eventuell infektion. Prata med ditt barn om varningsskyltar att piercingen har blivit smittad och titta på piercingarna själv när det läker.

  • Tecken på infektion inkluderar rodnad, ömhet, smärta eller utseendet av pus.
  • Om du tror att ditt barn har utvecklat en infektion, ta omedelbart av örhängen, applicera antiseptisk och ring ditt barns barnläkare för behandlingsrekommendationer.

Populära Inlägg

Läs Mer