Ökar svaddling en barns risk för SIDS?

Anonim

Om du är en ny förälder, kanske du har undrat, ökar svaddling en barns risk för SIDS?

En ny studie av Pediatrics, den officiella tidningen för The Academy of American Pediatrics, ger nya föräldrar ännu en anledning till panik. Studien varnar föräldrar som svävar ditt barn under sömn ökar sannolikheten för SIDS eller Sudden Infants Death Syndrome.

Så vad betyder den här nya informationen att sömnberövade nya föräldrar och små nyfödda söker trygghet och komfort i sin nya värld?

Vad är Swaddling?

Swaddling är en gammal övning, som i sin mest grundläggande form använder en filt av något slag för att fälla ditt barn upp i det som en burrito. Swaddling blev populär senast under 1990-talets Back to Sleep (nu säkra till sömn) -kampanj. Back to Sleep-kampanjen uppmanade föräldrarna att sätta sina barn på ryggen för att sova för att minska sannolikheten för SIDS-relaterade dödsfall. Eftersom barn brukar sova i slutna, säkra miljöer, hjälper svaddling efterlikna livmodern och gör barnen säkra.

Många nya föräldrar är beroende av swaddling som ett sätt att lugna sina barn och i sin tur få lite eftertraktad vila för sig själva. Swaddling är en praxis som används på de flesta sjukhus och uppmuntras av läkare. Det finns många sätt att swaddle och många företag har skapat produkter som garanterar den perfekta swaddle.

Swaddling och SIDS: En studie

Forskare tittade på totalt fyra fallkontrollstudier som undersökte sambandet mellan swaddling och SIDS. De fyra studierna sträckte sig över två decennier och tre områden: regioner i England i Storbritannien, Tasmanien i Australien och Chicago, Illinois, i USA. Ingen av studierna gav en definition av swaddling-vilken typ av filt användes? Hur tätt var barnet inslaget?

Resultaten

Sammanfattningsvis visade analysen en ökad risk för SIDS när barnen swaddled för "alla barn sätta ihop", säger medförfattare Dr. Rachel Y. Moon, divisionchef för allmän pediatrik vid University of Virginia School of Medicine. Det var en liten ökning av risken när spädbarn swaddled och placerades på ryggen, sade Moon. Risken var emellertid mycket större när spädbarn swaddled och placerades på deras sidor - nästan dubbelt - och ännu mer, när spädbarn swaddled och på deras mage, enligt granskningen. Risken var högre för äldre barn som var minst 6 månader, sade Moon.

American Academy of Pediatrics Recommendations

American Academy of Pediatrics har följande rekommendationer för att förhindra SIDS:

 • Spädbarn ska alltid sova på ryggen.
 • Använd alltid en fast sömnyta.
 • Håll mjuka föremål eller löst sängkläder ur spjälsängen. Inga kuddar, filtar eller stötfångare.
 • Låt inte ditt barn bli för varmt.
 • Placera ditt barn att sova i samma rum där du sover men inte i samma säng.
 • Håll din baby borta från rökare och platser där folk röker.
 • Amning så mycket och så länge du kan.
 • Erbjuder en napp på tupplur och sängtid.
 • Schemalägg och gå till alla välbarnsbesök.
 • Använd inte produkter som hävdar att minska risken för SIDS, t.ex. kilar, ställdon eller speciella madrasser.
 • Använd inte kardiorespiratoriska monitorer för att minska risken för SIDS.

Vilka föräldrar behöver veta

Föräldrar bör följa de säkra sömnriktlinjerna om att spädbarn ska placeras på ryggen för att gå och sova, aldrig på deras sidor eller i magar, oavsett om de är swaddled eller inte. Svaddling är till stor hjälp för nyfödda, men när ett barn träffar 3 eller 4 månader kan swaddling vara mer för föräldrarnas nytta än barnets. När en bebis är stor nog där de kan rulla fram och tillbaka, kommer swaddle inte längre hjälpa dem. Att lära sig lugna sig är en milstolpe som alla barn behöver göra.

Den goda nyheten är-det finns inget behov av trötta nya föräldrar att panikas. Det finns både risker och fördelar att swaddling, så om du är orolig, snälla prata med en betrodd vårdgivare om några frågor eller problem om swaddling och hur man gör det säkert, eller om det är vettigt för din baby.

Populära Inlägg

Läs Mer