Läkarmottagningsexempel under fertilitetsbehandling

Anonim

Om du tar fertilitetsläkemedel, antingen Clomid eller injicerbara läkemedel, kan din läkare tilldela sex för vissa dagar i din cykel. Att behöva ha sex på efterfrågan eller läkare som är ordinerat kan vara oroande. Här är sätt att hantera.

Gör en datum för den

Om du ska ha sex kan du lika gott tycka om det, eller hur? Ta dig tid att verkligen komma in i stämningen. Gå ut på middag på en fancy, ingen barn tillåten restaurang, eller kanske laga en romantisk måltid hemma. Sätt på musik både du och din partner njuter och ha på sig något som gör att du känner dig attraktiv.

Kanske vill du se en romantisk film tillsammans, antingen en favorit eller en som du inte har sett tidigare. Vuxna filmer är också ett alternativ om det är något du både tycker om.

Quickies är okej

Å andra sidan kanske du inte är på humör för "fancy" sex. Du skulle hellre bara ha en quickie och få det över med. Det är okej och så förståeligt.

Du kanske har läst att ju mer roligt sex är desto bättre är din fertilitet. Vissa studier har hittat högre spermier i män när sexuell upphetsning var högre, och vissa undrar om kvinnlig orgasm kan bidra till att öka graviditeten.

Men ingen säger att du inte kan bli gravid med snabbkön. Använd inte forskningen för att slå dig upp för att du inte är i stämningen.

Försök att glömma om behandlingen

Okej, jag vet att du glömmer varför du har sex är förmodligen omöjligt. Men försök åtminstone att du har sex bara för att du vill.

Ja, doktorn kan ha sagt att du har sex på dessa dagar, men vem säger att du inte kunde ha sex på vilken dag du vill? Inklusive dessa dagar?

Vissa människor känner sig konstiga att ha sex när de vet att deras läkare eller fertilitetssjuksköterska vet "vad de gör" den natten. Det här kommer från den samhälleliga tanken att kön är något att gömma sig eller skämmas för.

Tänk på att du inte är det enda paret med läxa-sex den kvällen. Dessutom är din läkare eller sjuksköterska förmodligen mer oroad över sina egna sexliv än vad som händer i ditt sovrum.

Håll din känsla för humor

En humoristisk känsla kan hjälpa dig att ta itu med det fumbling och besvärliga läxa-kön. Bara tanken på en läkare som tilldelar sex på en viss natt låter som början på ett dåligt skämt.

Skratta tillsammans, och du släpper spänning och känner dig bättre om processen.

Var patient med en annan

Det finns så mycket presskörning på er båda när du har läkarskriven sex. För att inte nämna frustrationen att försöka bli gravid och den möjliga vrede som du måste ha sex på dessa dagar. Spänningen kan leda till frustration med varandra eller till och med argument.

Försök att vara tålamod med varandra. Det här är ingen av dina fel, och ingen vill eller förtjänar att hantera infertilitet. Det spelar ingen roll vem som har fertilitetsproblemen, oavsett hur du skar den, du har att göra med infertilitet tillsammans som ett par.

Om starka känslor stiger, pratar dem som ilska eller sorg över situationen. Gråta ut det. Du mår bättre, och kön kan till och med få dig närmare varandra efter att ha delat.

Prestationsangst är vanligt för män, speciellt om en diagnos av manlig infertilitet har lett till skam eller känslor av otillräcklighet. Om sex inte går bra, ta en paus. Gå och ta en drink (om inte annat medicinskt rekommenderas, kommer ett litet glas vin inte att skadas) eller prata om hur du känner dig.

Om du vet att ejaculation bara kommer inte att hända, överväg att lämna det för morgonen för att försöka igen. Testosteronnivåerna är högre då, och det kan därför bli enklare.

Och om du inte kan ha sex under någon av de tilldelade dagarna, var noga med att berätta för din läkare. Jag vet att det är pinsamt, men du är inte den första som upplever detta. Det är viktigt att din läkare vet att du inte blev gravid på grund av sexuell spänning, och inte för att du behöver starkare droger eller behandlingar.

Populära Inlägg

Läs Mer