Låt våldsamma videospel verkligen leda till aggressiv beteende?

Anonim

Videospel är en $ 10 miljarder industrin. Eftersom branschen snabbt expanderar med nya spelsystem och uppdaterad teknik har det förekommit hård konkurrens för att skapa de mest realistiska och interaktiva spelen.

Från krigsspel till bilstöld, innehåller många av dessa spel grafiska våldshandlingar. Och många av dessa spel spelas av barn.

Några av de mest populära spelen inkluderar våldsamma bilder av människor eller djur som dödas. Sexuellt utnyttjande, drogbruk och brottsligt beteende avbildas ofta.

Medan vissa föräldrar hävdar videospel har ingen effekt på sitt barn, varnar många experter om de skadliga effekter som våldsamma spel kan ha på barnen.

Vad forskningen säger om våldsamma videospel

Forskningen kring sambandet mellan videospel och aggressivt beteende hos barn har blivit blandat. Visserligen har vissa studier visat att barn som spelar våldsamma videospel inte uppvisar någon ökad aggression.

Men här är några studier som visar våldsamma videospel påverkar barnets välbefinnande och beteende:

  • En studie från Swinburne University of Technology i 2007 visade att medan vissa barn blev aggressiva blev andra mindre aggressiva. Den stora majoriteten visade inte några förändringar i sin nivå av ilska.
  • En studie från 2010 visade att videospel bara leder till aggression hos barn med specifika personligheter. Barn som var höga i neuroticism och låg i samvetsgrannhet tenderade till exempel att bli mer aggressiva efter att ha tittat på våldsamma videospel.
  • En studie från 2011 visade att aggressiva barn tenderar att välja mer våldsamma videospel. Forskarna fann inga bevis för att våldsamma spel orsakade aggression.
  • En studie från 2011 av Centrum för europeisk ekonomisk forskning fann att även om våldsamma videospel kan främja aggressivt beteende, kan de faktiskt minska brottsligheten. Forskare föreslår att barn som spenderar mer tid på att spela videospel har mindre tid att delta i antisociala aktiviteter.

Den amerikanska psykologiska föreningens ståndpunkt

I 2015 släppte American Psychological Association ett uttalande som sa att det finns en tydlig koppling mellan aggression och videospelvåld. Detta grundades på en arbetsgrupps granskning av forskning som genomfördes mellan 2005 och 2013.

Arbetsgruppen rapporterar våldsamma videospel leder till minskad empati och minskat prosocialt beteende. Samma uttalande bekräftar att det inte finns tillräckligt med bevis på en koppling mellan våldsamma videospel och kriminellt beteende.

Den amerikanska Academy of Pediatrics 'Report on Virtual Violence

I ett uttalande från 2016 erkände American Academy of Pediatrics att det är nästan omöjligt att hindra barn från att bevittna någon typ av medievåld. Och de rapporterar att det är absolut nödvändigt för föräldrar att vara proaktiv om hur medievåld påverkar barn.

Deras uttalande, i delstater ", visar att forskning utan styrning eller kontroll har förmågan att göra barnen mer aggressiva, våldsamma och rädda."

Det rekommenderas att föräldrar hindrar barn under 6 från att bevittna någon typ av mediavåld eftersom de inte kan skilja verkligheten från fantasi. De rekommenderar även föräldrar till äldre barn att övervaka allt mediavåld på TV, online och i videospel.

Så här sätter du hälsosamma gränser på videospel

Om ditt barn uppvisar aggressivt beteende kan det minska att hans exponering för våldsamt material minskar. Men även om du inte har sett några tecken på aggression är det viktigt att övervaka ditt barns videospel. Att titta på våldshandlingar kan desensibilisera ditt barn till våldsamt beteende.

Tänk på att lämplig medieanvändning för barn handlar inte bara om hur mycket skärmtid de får, det handlar också om kvaliteten på de medier som de konsumerar. Här är några tips för att ställa in friska gränser för videospel:

  • Övervaka vilka spel ditt barn spelar . Håll ögonen på de webbplatser som ditt barn använder för att komma åt spel online. Leta bara efter barnvänliga platser. Vet vilken typ av spel ditt barn spelar på sina spelsystem också.
  • Var uppmärksam på betyg på videospel och appar. Låt inte ditt barn spela spel som kan vara för grafiska eller våldsamma för sin åldersgrupp.
  • Spela spel med ditt barn. Att leka ihop kan ge dig insikt om vilka typer av spel ditt barn spelar. Prata om eventuella ohälsosamma meddelanden som ett spel kan skicka och vara en bra förebild.
  • Begränsa ditt barns skärmtid. Att spendera otaliga timmar framför en dataskärm eller spelkonsol kan ta en seriös avgift på ditt barns fysiska och psykiska hälsa. Ställ in rimliga gränser för skärmtid, även när spelen är icke-våldsamma.
  • Tänk på en tillfällig digital detox . Ställ in tid för att koppla ur alla digitala enheter. Oavsett om det bara är en helg i månaden eller en vecka eller två varje kvartal, kan en digital detox förbättra ditt barns mentala hälsa och beteende.

Populära Inlägg

Läs Mer