Fungerar time-outs verkligen med småbarn?

Anonim

Att ge ditt barn en "time-out" för att uppträda dåligt verkar lätt nog. Ta bort din pjokk från situationen där han spelar ut, sitta honom i en stol eller i ett annat rum och säg att han är i "time-out" från verksamheten. Eller, åtminstone det är teorin. Men jobbar barndisciplin-time-outs faktiskt? Det beror ofta på vem du frågar och hur du tillämpar disciplinen.

Time-out-förespråkare

Förespråkare av time-outs som används för barndisciplin säger att avlägsnande av ett misshandlande barn från en verksamhet och att placera honom i ett förutbestämt område eller till och med en "time-out" eller så kallad "tänkande" stol ger pjäsen ett kontrollerat sätt att lugna ner sig. Förespråkare säger att rätt uppförande av ungdomar kan fortsätta sin verksamhet utan ytterligare avbrott från det missförhållande barnet, och en förälder kan använda slutet av time-out för att diskutera med vad som hände, varför det inte är lämpligt och hur ungen ska agera i framtiden.
Här är viktiga tips för att komma ihåg om du använder time-outs:

  • Ofta diskuterar beteendeförväntningar med ditt barn så att ditt barn har en grundläggande förståelse för rätt och fel och konsekvenser. Att använda en time-out utan några föregående diskussioner om vad det betyder för ett barn kan komma tillbaka på en förälder. Positivt påminna ditt barn om dina förväntningar omedelbart före aktiviteten.
  • Använd tidsavbrott sparsamt . Överanvändning av dem för varje enskild barnsbrott kommer att utspäda deras effektivitet kraftigt.
  • Mängden tid för en time-out ska vara i linje med ett barns ålder . De flesta förespråkare rekommenderar att man använder en minut per år av ungen. Att ha för långt av en time-out kan göra att små barn faktiskt glömmer medan de placerades i en i första hand. Kom ihåg att din avsikt är att skilja dem från åtgärden - inte göra dem rädda eller panikiga - så välj din tid-out-plats noggrant.
  • Ha ett samtal med din barn när time-out är över. Försäkra ditt barn om att du älskar henne oavsett vad, men påminna henne om att vissa beteenden inte kan tillåtas. Snabbt prata om hur en situation kunde ha hanterats bättre. Övertal inte heller det. Håll konversationen positiv, kärleksfull och till-punkt.
  • Hota aldrig en "time-out" och sedan inte utföra det. Du gör i grunden dig själv en ineffektiv disciplinär. Ge inte flera chanser, och säg inte "du kommer att få en time-out" om du inte slutar göra något och följ inte igenom. Om du säger det, bär det igenom ... även om situationen gör en time-out obekväm eller till och med pinsamt. Föräldrar runt omkring dig kommer att förstå, och kommer förmodligen vara glada att du tar bort ditt olämpligt verkande barn från situationen.
  • Om ditt barn piskar ut, kastar en hel tantrum eller slår, biter eller på annat sätt förlorar kontrollen när du försöker administrera en time-out, vara beredd att lämna (eller åtminstone sitta i bilen, lobbyn eller borta från åtgärden ) helt och hållet . Genast. Snälla du! Glöm genera och få ditt barn borta från situationen - sparka och skrika om du måste - men förstör inte händelsen för alla andra. Vidare, låt ditt barn inte känna sig behörig att du kommer att försöka och snälla eller muta honom till att fungera rätt. Du kan vara förödmjukad när du måste lämna första gången, men när du och ditt barn har en klar förståelse, blir du den som lämnar leende när nästa gång det är någon annans barn som misshandlar medan din handling verkar som en söt cherub.

Time-Out-motståndare

Motståndare av time-outs tenderar att vara ganska hårda i sin kritik av denna typ av barndisciplin. Många naysayers disciplin taktiken är överutnyttjad och tillämpas inkonsekvent och att barnet ofta har absolut ingen aning om varför han måste placeras i time-out i första hand. När allt kommer omkring säger de att många småbarn återvänder till samma olämpliga beteende efter att ha slutat sin time-out. Är detta en avsiktlig handling av motstånd? Nej inte alls. Det är bara att barnet inte tillämpade sitt straff mot det beteende han gjorde i första hand. Om ett barn inte gör anslutningen kan en förälder bli alltmer frustrerad och barnföräldrars interaktioner kan eventuellt eskalera. Vidare lärde barnet inte något av erfarenheten.
Här är viktiga skäl att inte använda time-outs:

  • Ditt barn kan vara för ung för att förstå betydelsen av en time-out. Om han inte "får" varför han straffas eller ens varför en time-out är så stor affär, fungerar din disciplinära taktik inte.
  • Ditt barn motstår time-outs. Om du befinner dig i ett ständigt strid med din tjej för att försöka "tvinga" honom att stanna i time-out för att han fortsätter att gå upp, kanske detta tillvägagångssätt inte fungerar för dig eller ditt barn. Vissa föräldrar försöker göra sina tykes enstaka genom att fortsätta lägga tid till sin time-out varje gång de går upp eller flyttar sig. Det betyder att du sitter där och håller tid och tittar på deras alla drag. I slutändan är du arg och upprörd och ditt barn kan sannolikt vända hela upplevelsen till en kamp.
  • De flesta föräldrar tillämpar inte time-outs konsekvent. Fler föräldrar "hotar" en time-out än att faktiskt tillämpa disciplinen, vilket gör det värdelöst. Hur många gånger har du hört en förälder uttrycka orden, "Om du inte slutar just nu ska du sluta!", Bara för att inte göra något om ett barns dåliga beteende när det fortsätter? Att hota en handling och inte genomföra är det ultimata föräldraskapet nej-nej.
  • Prova enkelt och positivt omdirigering. Time-out naysayers säger ofta att enkel omdirigering av ett barns beteende fungerar bättre än ett straff för unga barn ändå.

Oavsett om du är ansvarig för att använda time-outs som en form av barndisciplin, är båda sidor överens om en nyckelfråga: Om ett barn handlar olämpligt och orsakar potentiell skada på sig själv eller andra och förstör ett evenemang ska föräldrar ta bort honom från aktiviteten eller situationen omedelbart utan andra chanser. Medan festen kan vara över för det barnet på den dagen finns det ingen anledning att förstöra det för alla andra! Och det är alltid nästa gång för en toto att få det rätt!

Populära Inlägg

Läs Mer