Disciplinstrategier för att lära barn att inte avbryta

Anonim

Oavsett om du lyssnar på din vän berättar om sin dag, eller om du delar en historia med din mormor, kan det vara svårt att hålla en hel konversation utan att bli avbruten av ditt barn.

Ditt barn kanske tror att vänta på sin tur att prata varar en evighet (även om det bara är tre minuter). Och hans otålighet kan få honom att sätta sig in i konversationen.

Medan du inte kan förvänta dig att din förskolebarn sitter tyst genom en timmes historia, är det viktigt att lära barn att inte avbryta en viktig social färdighet. Barn som förstår hur man snyggt kommer in i en konversation - istället för att prata om människor - kommer sannolikt att bli mer framgångsrik när det gäller att utveckla och upprätthålla relationer.

Varför barn ofta avbryta

Barn avbryter ofta vuxna samtal eftersom de är uttråkade. Om du pratar med någon annan om vuxna ämnen och ditt barn inte är inblandat i konversationen, kan han ofta avbryta som ett försök att roa sig och få uppmärksamhet.

Ibland kämpar barnen att vänta sin tur att prata för att de är impulsiva. De kan tendera att bara blurt ut saker utan att ens märka att andra människor pratar. Som ett resultat kan de tendera att prata över människor istället för att vänta på sin tur tills de lär sig bättre impulskontroll.

Det finns också ungar som bara inte känner igen sociala grader. De kan vara helt oblivious till det faktum att du frågar en fråga medan du pratar med någon annan är oförskämd. De kan kräva lite utbildning och coaching för att hjälpa dem att lära sig att undvika att avbryta när andra pratar.

Rollmodell Passande beteende

Ett av de bästa sätten att lära ditt barn att inte avbryta är att modellmodellen passar konversationskunskaper. Det kan vara svårt om du har ett barn som inte kan sluta prata ibland.

Om du är skyldig att avbryta ditt barn när han pratar, kommer han att lära sig att det är okej att prata över människor. Visa tålamod och var villig att vänta på din tur medan ditt barn pratar.

Det kommer säkert att finnas tillfällen då du måste avbryta ditt barn (speciellt när hans chatter verkar vara en stallingsteknik som fördröjer hans sysslor). Men att behandla ditt barn med respekt och väntar på din tur att prata i de flesta situationer hjälper honom att lära sig att det inte är okej att avbryta.

Om du måste klippa honom kort som om han är i en lång historia och du behöver honom att lägga på sina skor så att du kan komma ut genom dörren, gör det så vänligt.

Istället för att bara klippa av honom, säg: "Jag är ledsen att jag måste avbryta din historia just nu, men du måste få dina skor på så vi kan lämna."

Om en långvarig saga verkar vara en stall taktik för att släcka gör något som att gå och sova, klargör att du vill höra historien men du kan inte höra det just nu. Säg, "Jag skulle verkligen vilja höra resten av din berättelse men just nu är det dags för sängen. Du kan berätta resten i morgon. "

Upprätta regler om respektfullt beteende

Se till att ditt barn förstår att avbrott kan skada andras känslor och att den uppfattas som oförskämd. Förklara hur väntan på din tur att tala visar respekt. Skapa en hushållsregel som "Visa respekt för människor när de pratar."

Det är lika viktigt att diskutera undantag från regeln. Berätta inte för ditt barn att "aldrig avbryta". Det är säkert tillfällen där avbrott är lämpligt, som om huset är i brand. Förklara eventuella tider där det är okej att avbryta, till exempel om det finns en säkerhetsfråga.

Lär ditt barn vad du ska göra istället

Att bara berätta för ditt barn att vänta på sin tur kanske inte är effektiv. Unga barn har vanligtvis inte tillräckligt avancerade sociala färdigheter för att känna igen en lull i en konversation där det kan vara lämpligt att sätta in sig själva.

Så istället för att berätta för barn måste de vänta tills du är redo att prata, skapa en plan för att visa ditt barn lämpliga sätt att få din uppmärksamhet.

Om du är mitt i en vuxenkonversation, och vill han be om tillstånd att gå ut, vad ska han göra? Kanske kan han ge dig en signal om att han har en fråga genom att placera en hand på benet. Då kan du uppmärksamma honom när det finns en paus i samtalet.

Låt inte avbryta vara effektiv

Om du alltid stoppar vad du gör för att uppmärksamma ett barn som avbryter, förstärker du att avbrott är det mest effektiva sättet att få uppmärksamhet. Så se till att när ditt barn avbryter, ger du inte automatiskt det svar han letar efter.

Ge en mild påminnelse som, "Du stör vår konversation och det är oförskämt. Jag kommer att svara på din fråga på en minut när det är din tur. "

Om ditt barn fortsätter att avbryta efter en varning kan ignoreringen vara det mest effektiva svaret. Visa honom som avbryter inte fungerar. Time-out är ett annat alternativ om han fortsätter att avbryta upprepade gånger.

Erbjud gott om beröm när ditt barn avstår från att avbryta. Om du märker att han tålmodigt väntar på sin tur att tala, peka ut det och tacka honom för att uppträda med respekt. Att ge positiv uppmärksamhet åt gott beteende kan förhindra att han avbryter.

Populära Inlägg

Läs Mer