Disciplinfel Skiljda föräldrar gör ofta

Anonim

I en perfekt värld skulle skilsmässiga föräldrar kunna förälskas sömlöst. Reglerna skulle förbli konsekventa. Konsekvenserna skulle överföras från ett hem till ett annat. Och båda föräldrarna skulle arbeta tillsammans för att förhindra beteendeproblem innan de börjar.

Men självklart blir de flesta skilda eftersom de inte ser öga mot öga. Och skillnader i föräldrastilar är en vanlig oenighetskälla. Men även om du inte håller med om alla föräldraproblem med din tidigare partner kan du fortfarande vidta åtgärder för att lära ditt barn de färdigheter han behöver för att hantera sitt beteende.

Tyvärr förlorar många föräldrar sig hur de bäst ska disciplinera sitt barn när de går igenom en skilsmässa. Och alltför ofta gör välsignade föräldrar dessa vanliga misstag:

1

Tävlar om att vara favoritföräldern

Efter en separation eller en skilsmässa kan det vara riktigt frestande att vilja vara den goda killen. Så när ditt barn säger: "Men mamma låter mig äta efterrätt varje kväll" eller "pappa får mig inte studera stavningsord!" Kan du överväga att böja dina regler.

Men gör det bara sätter dig upp för misslyckande. Ditt barn kan föreställa sig hur bra han har den i det andra huset, eller han kan försöka gropa dig mot den andra föräldern.

Det sista du vill göra är att få en tävling om vem som har det bästa huset. Ditt barn kommer att rösta för vem som har minst antal regler eller som förstör honom mest. Och de sakerna ligger inte i ditt barns bästa intresse.

2

Inte vara ärlig om ett barns beteende

Ibland kommer en förälder att insistera, "Han verkar alltid bra i mitt hus. Jag vet inte varför han verkar ut i ditt hus. "Men det är en perfekt ängel när du är i din omsorg, kommer det inte att vara någon som vill gynna dig.

Samla inte med ditt barn i ett försök att måla honom i ett mer fördelaktigt ljus heller. Ibland kommer föräldrar att säga, "Vi kommer inte berätta för mamma att du kom i trubbel i skolan, OK">

Prata öppet med din ex om beteendet du ser och de steg du tar för att ta itu med det. Även om reglerna och konsekvenserna inte behöver vara exakt lika i båda bostäderna, kan öppen kommunikation vara det första steget att ta itu med problemet.

Du behöver veta hur ofta ett beteende inträffar och vilken miljö det uppstår så att du kan hantera det mest effektivt. Så tala upp och vara ärlig om vad som händer så att du kan avgöra om ett beteende är en isolerad händelse eller ett pågående problem.

3

Pratar negativt om den andra föräldrars disciplin

När ditt barn säger saker som "Mamma lät mig titta på två R-rated filmer i helgen", kan du känna dig tvungen att fylla honom på alla de andra fattiga val som hans mamma gör. Men att prata negativt om den andra förälderns val kommer faktiskt att skada ditt förhållande med ditt barn på lång sikt.

Bara för att du inte älskar den andra förälder betyder inte att ditt barn borde inte. Så även när du inte håller med din tidigare partners föräldrar, är det olämpligt att uttrycka din missnöje för ditt barn.

Tänk bara på ditt barn: "Tja i mitt hus, barn tittar inte på R-nominerade filmer" eller "Mina hushållsregler är annorlunda än din mors regler."

Om ditt barn gör en hel del skandalösa påståenden om vad han får göra i det andra hemmet, kanske du säger: "Jag måste prata med din far om det." Det kan vara det bästa svaret om ditt barn försöker att få en reaktion ur dig.

4

Känner sig ledsen för ditt barn

Ibland börjar föräldrar att tänka på ett barn som skilsmässa. Följaktligen växer de lättsamt med sin disciplin.

Säg saker som, "Nå har han varit så mycket redan. Jag vill inte ta bort hans videospel, "eller" Han är bara felaktig eftersom han är upprörd från skilsmässan. Jag vill inte straffa honom ännu mer, "är inte en bra idé.

Att undervisa ditt barn om att han är en "skilsmässa" kommer att ge honom ett offer för mentalitet. Bekräfta att han kan hantera många blandade känslor och validera sina känslor. Prata om de svårigheter han kan uppleva, men lär honom att svåra tider inte ska vara en ursäkt för dåligt beteende.

Korrigera ditt barns beteende, men inte känslorna. Låt honom veta att det är okej att vara arg, rädd eller ledsen. Ge honom tid att lura och hjälpa honom att lära sig att hantera sina obekväma känslor på ett positivt sätt.

Om han verkligen kämpar för att anpassa sig, kan han behöva professionell hjälp. Om du ser några allvarliga beteendeförändringar eller humörskift som stannar i mer än några veckor, prata med ditt barns barnläkare.

Men kom ihåg att skilsmässa inte nödvändigtvis skadar barn. Om du hade ett högkonfliktförhållande kan skilsmässa till och med vara en lättnad. Ibland förbättras ett barns beteende efter en separation.

5

Inkonsekventa Regler och Konsekvenser

Barn behöver veta att du fortfarande tillämpar reglerna och konsekvenserna. Faktum är att konsekvent disciplin hjälper ditt barn att känna sig trygga eftersom han anpassar sig till stressiga situationer.

Men att hålla saker konsekvent blir komplicerat efter en skilsmässa. Du måste komma ihåg, tog du bort sina videospel privilegier fem minuter innan han gick till andra föräldrars hus? Om så är fallet, behöver du genomdriva den konsekvensen när han kommer tillbaka?

Och klart, spänningen i en skilsmässa kommer sannolikt att väga på dig också. Som ensamstående förälder kan du ha fler ansvarsområden som gör det möjligt att hålla ett konsekvent schema och genomföra tydliga konsekvenser mer komplicerade.

6

Emphasizing Discipline hos andra föräldrarnas hus

Ibland underskattar föräldrar sitt inflytande på ett barn. Den icke-vårdnadshavande föräldern kan säga saker som: "Jo, det är ingen mening att försöka att tåla henne när hon är i mitt hus, eftersom hennes pappa inte arbetar på det i sitt hus" eller "Jag kan inte göra någonting åt faktum att han svär nu eftersom hans mamma låter honom i sitt hus. "

Medan du inte kan kontrollera vad som händer i det andra huset, kan du välja att fokusera på hur du disciplinerar ditt barn när hon är i ditt hem. Sätt din energi till en bra förebild och lär ditt barn dina värden under den tid du har.

Även om du inte är med ditt barn varje dag, har du fortfarande ett stort inflytande på henne. Du har möjlighet att lära dig nya färdigheter och hjälpa henne att lära sig nya saker varje gång du är tillsammans.

Så hellre än att slösa bort tiden att klaga den andra föräldern inte gör tillräckligt eller anklagar den andra föräldern för att undergräva alla dina framsteg, lägg din energi till att höja det bästa barnet du kan med den tid du har.

7

Överkompenserar för den andra föräldern

Om du tror att den andra föräldern är för strikt, kan du bli frestad att bli lite lättare. Men du kan inte "ens ut det" genom att överkompensera för den andra föräldern. Det fungerar inte så.

Vare sig din ex är strängare eller mer avslappnad bör ha liten inverkan på din föräldraskap. Det är viktigt att föräldra ditt barn det bästa du kan när han är i ditt hem.

Att försöka överkompensera för den andra förälder gör det bara mer förvirrande för ditt barn. Att gå mellan hem där det finns två ytterligheter gör det svårare.

8

Använda ditt barn för att förmedla meddelanden

Säg, "Berätta pappa att inte låta din lilla bror spela med din surfplatta" eller "Berätta för mamma du kan inte äta så många godisar eftersom det är ont för dina tänder", sätter ditt barn i mitten. Och det är en hemsk plats för ett barn att vara.

Om du vill kommunicera något med den andra föräldern gör du det själv. Och gör det direkt. Fråga aldrig ditt barn att förmedla budskap fram och tillbaka.

Och gör inte ditt barn ansvarigt för att berätta för den andra föräldern hur han ska göra sitt jobb. Ditt barn behöver veta att hans jobb är att vara ett barn och de vuxna är ansvariga.

9

Nekar att arbeta som ett lag

Ibland blir föräldrarna envis när det gäller att arbeta tillsammans som ett team för att lösa problem. Men vägrar att prata med en terapeut eftersom du inte valde den personen eller inte gick på ett skolmöte eftersom du tror att din ex ska skylla dig, är inte till hjälp.

Var öppen för att arbeta med din tidigare partner och andra berörda yrkesverksamma för att hantera beteendeproblem. Åtminstone vara villig att lyssna på problem och vara öppen för förslag.

Även om du inte ser de särskilda beteendeproblemen, eller om du tror att den andra föräldern är fel, är lyssningen det bästa stället att börja. När du väl visar att du är öppen för att höra om problemen, kan du börja jobba med att lösa problemet.

Hantera beteendeproblem

Du behöver inte vara bästa vänner med din ex-make för att hjälpa ditt barn att hantera skilsmässa. Faktum är att vissa studier visar att det är ännu mer förvirrande för ett barn att vara goda vänner med den andra föräldern. Han kan kämpa för att förstå varför du inte kunde få relationen att fungera om du kan komma så bra efter att du är separerad.

Det viktiga att komma ihåg är att ditt barn behöver upprätthålla en hälsosam relation med dig. Att ge ditt barn hälsosam disciplin efter en skilsmässa hjälper dig att upprätthålla ett bra förhållande.

Populära Inlägg

Läs Mer