Svårighetshörande barnets hjärtslag i tidig graviditet

Anonim

En av de mest spännande graviditetsmilstolerna hörs för ditt barns hjärtslag för första gången. Medan de flesta kvinnor kan förvänta sig att detta inträffar vid sitt första prenatalbesök (omkring vecka 9 till 12 av graviditeten), finns det tillfällen då ljudet av ett fosterhalsslag inte kan detekteras. Det är sant att tystnad i den andra änden av ett stetoskop kan innebära att du är i färd med missfall, men det finns fall då det inte är fallet.

Anledningar att du kanske inte hör Babyens hjärtslag

Vid ditt första prenatalbesök ska din läkare eller barnmorska använda ett fetalt Doppler-stetoskop för att plocka upp ljudet av ditt barns hjärtslag. Det är viktigt att först erkänna att du inte hörs hjärtslaget när du förutser att det kan vara en läskig stund, vilket får dig att frukta att det finns något väldigt fel med din bebis eller graviditet.

Det är möjligheter, men det är också vanliga, oroliga skäl att hjärtslag inte kan upptäckas i tidig graviditet. Förhoppningsvis, att veta om dem - och att ditt barn kan vara bra, trots att du har förmåga att höra hans eller hennes hjärtslag - underlättar viss ångest.

Det är tidigare i din graviditet än du trodde

Om ditt förfallodatum beräknades baserat på den första dagen i din senaste period kan det vara att du inte är så långt som du trodde, särskilt om dina perioder är oregelbundna eller du inte visste när du sen hade en.

Ett felaktigt förfallodag är en av de vanligaste orsakerna till att en fet hjärtslag inte kan detekteras.

Det är troligt att din läkare kommer att göra en ultraljud, vilket är ett mer tillförlitligt sätt att mäta graviditetens ålder, eller har du kommit tillbaka för ett andra besök snarare än annars (i två veckor istället för fyra).

Du har en kantad livmodern

Det sätt på vilket livmodern eller livmodern är orienterad i bäckenet kan påverka hur lätt det är för ett stetoskop att plocka upp ljudet av ditt barns hjärtslag. Detta beror på att en Doppler är riktad, så när din läkare eller barnmorska syftar på det där livmodern typiskt skulle vara, kommer det inte att hämta några ljud inuti eftersom din är placerad något annorlunda än de flesta.

Din baby är utanför hörseln

I början av graviditeten är barnet väldigt litet. För att plocka upp hjärtslagets ljud måste Doppler zooma in på barnet på rätt sätt. Det tar ibland mycket tålamod och lite tur att hitta barnet och "fånga" det via Doppler. Var medveten om att väntetiden för att höra hjärtslaget när din utövare söker kan verka som för evigt, även om det i verkligheten bara kommer att vara några minuter.

Du är överviktig

Du skulle betraktas som överviktig om du har en BMI på över 25 år. I det här fallet finns det ett lager av vaddering mellan din bebis och Doppler som kan komma i vägen för att ta upp ljudet. Ett alternativ till att använda ett Doppler-stetoskop är i detta fall att göra en transvaginal ultraljud, där ultraljudsvingen sätts in i vagina för mer direkt åtkomst till livmodern.

Hem Fetal Hjärtslagskärmar

Fetal hjärtslagsmålare bör inte användas för att indikera fostrets hälsa. Om du har problem med att höra ditt barns hjärtslag när du använder en hemma Doppler-bildskärm medan du är under de första veckorna av graviditeten, notera att den enhet du använder inte är av samma kvalitet och kvalitet som de fetala Doppler-stetoskopen som läkare använda sig av.

Hemanvändning av fosterdoppare eller ultraljud godkänns inte av FDA.

Din bildskärm kommer inte att vara lika känslig eller projektljud på samma sätt. Dessutom kanske du inte riktigt vet vilken typ av ljud som egentligen lyssnar på.

Home Fetal Doppler Användning

Ett ord från Verywell

Om du är orolig över varför du kanske inte hör ditt barns hjärtslag, särskilt om du är i hög risk för missfall eller har symtom i samband med det, ska du kontakta din läkare eller barnmorska. Det finns ingen skam att vara alltför försiktig när det gäller din babys hälsa.

Populära Inlägg

Läs Mer