Diagnos av ett missfall utan blödning

Anonim

Det är möjligt att ha ett missfall utan blödning eller kramper. Emellertid kommer dessa typiska symptom så småningom att följa det mesta. Även om det låter osannolikt, diagnostiserar ett missfall innan symtom inträffar blir allt vanligare, eftersom läkare driver tidigare rutinmässiga ultraljud och kontroller.

Blödning och andra symtom på missfall

Det vanligaste tecknet i samband med missfall är blödning. Blödningen kan vara variabel i början, allt från små mängder brunt blod till stor blödning. Blödning uppstår när produkter av befruktning passerar från livmodern genom livmoderhalsen och vagina.

Förutom blödning innefattar de andra symptomen på missfall följande:

  • Kramper eller tråkig smärta i rygg eller bäcken som kan vara konstant eller komma och gå
  • Passage av fostervävnad - ser ut som en vit, fast massa som omfattas av blod
  • Mycket tidig förlust av morgonsjukdom (tänk på att morgonsjukan vanligtvis går bort vid den femte månaden av graviditeten)

Om du upplever några av dessa tecken eller symtom - även om blödning saknas - kontakta din läkare genast.

Missade missfall

När ett missfall diagnostiseras utan blödning beskrivs ibland en misslyckad missfall. Anledningen till att missfallet kallas "missat" är att kroppen ännu inte har insett att en kvinna inte längre är gravid.

Blödning från ett missfall börjar sällan när fostret inte längre är livskraftigt, men snarare efter att moderns hormonnivåer släpps en signal till kroppen att graviditeten inte längre kan fortsätta. Vid denna tidpunkt kommer en kvinnas livmoderfodring att skjulas och blödning börjar (liknar en menstruationscykel). Detta kan ta några dagar eller veckor, varför ultraljud som utförs efter tidig graviditet, kommer blödning ofta att visa att barnet var avliden en till två veckor före själva blödningens början.

Men om en ultraljud utförs av någon annan anledning, såsom en rutinmässig kontroll av hjärtslag, är det möjligt för ultraljudet att upptäcka att barnet har misslyckats innan mamman har börjat få några missfallssymtom, och hon kanske fortfarande känner gravid.

Symptom Tidslinjen och medicinskt inducerat missfall

I de flesta fall skulle missfallets blödning börja på egen hand inom två veckor efter diagnosen. Men med tanke på osäkerheten om tidsintervallet och de känslomässiga aspekterna av att bära en oföränderlig graviditet väljer många mammor ett D & C eller medicinskt inducerat missfall när diagnosen har bekräftats, och föredrar att snabbt övervinna den fysiska aspekten av missfallet. .

Förväntad hantering, vilket innebär att vänta på att missfallet ska inträffa naturligt, är också ett rimligt alternativ.

För de flesta människor finns det ingen enda metod som anses vara bäst, och folk är ofta beredda att välja den metod som de känner sig mest bekväma med. Om du står inför detta beslut, här är några av fördelarna och nackdelarna att överväga.

fördelar

  • Vaktande väntan är den minst invasiva inställningen och kan känna sig mer "naturlig" för vissa kvinnor. Det har också en kostnadsfördel jämfört med andra metoder.

  • Cytotec (misoprostol) medicinskt inducerat missfall är mindre invasivt än kirurgi men mer invasivt än vaksamt väntande - en slags "in between" -metod. De flesta människor kan göra detta som poliklinik. Medan de flesta kvinnor lyckas fullborda, kommer de som behöver misslyckas att behöva en D & C.

  • Med en D & C kan borttagningen av produkterna av befruktning ske vid den tidpunkt du väljer, och du kommer att kunna återvända till ditt liv snabbare (vanligtvis).

nackdelar

  • Med vaksam väntan måste du vänta med att passera fosterväven, vilket kan vara emotionellt och fysiskt utmanande. Måttlig till kraftig blödning och kramper kan förekomma. Dessutom kan människor som väljer vaksam väntan sluta ha en oplanerad D & C.

  • Cytotec har några svaga biverkningar som illamående, kräkningar och diarré. Läkemedlet fungerar inte direkt, så det kan ta lite tid innan missfallet är klart. Som en vaksam väntan kan en kvinna uppleva blödning som är tyngre än menstruation och måttlig till svår kramper.

  • D & C är den mest invasiva av metoderna och kan göras under generell anestesi (med risken för bedövning) i ett operationsrum, eller ibland i en kontorsinställning. Sällan kan kvinnor utveckla livmoderhäftningar (Ashermans syndrom), vilket kan leda till problem med infertilitet. Det finns också en mycket liten risk för skador på livmoderhalsen eller livmoderperforeringen. Detta är också den mest kostsamma av metoderna.

Riskerna är ganska jämförbara bland tillvägagångssätten - signifikant blödning och / eller infektion kan uppträda hos alla tre (även om detta är sällsynt).

Den stora bilden här är att när det gäller att hantera ett missfall, kommer en läkare oftast att överväga din preferens.

Ett ord från Verywell

Ett eventuellt missat missfall är läskigt för någon gravid kvinna. Men majoriteten av graviditeterna fortsätter utan dessa komplikationer. Tyvärr, i de flesta fall (särskilt under första trimestern) finns det inget som någon kan göra för att påverka detta resultat.

Om du känner dig orolig för din graviditet, tala med din läkare för ytterligare vägledning. Om du lär dig att du har haft missfall kan det vara en utmanande tid då du klarar av de fysiska behandlingarna utöver förlusternas känslor.

Nå ut till familj och vänner. Vissa människor tycker att det är mycket användbart att prata med andra som har mött en liknande situation, antingen bland sina vänner eller genom en av de många stödorganisationerna som är utformade för att hjälpa människor att klara av graviditetsförlust.

Populära Inlägg

Läs Mer