Diagnostiserande missfall av ultraljud

Anonim

Om du är orolig för att du kan misslyckas, kanske du undrar hur ett missfall diagnostiseras. Hur kan ultraljud hjälpa till att avgöra om du har en tidig graviditet jämfört med ett missat missfall, och vad är gränserna för detta test i tidig graviditet?

Tidig ultraljud

Vid administrering av en tidig ultraljudsprov, såsom under första trimestern av en kvinnas graviditet, kan det vara svårt för sjukvårdspersonal att skilja en tidig graviditet från ett missat missfall. Ett missat missfall är en graviditetstab, i vilken embryot har antingen upphört att utvecklas eller aldrig bildats, men moderen har ännu inte tydliga missfallssymtom som vaginal blödning eller fläckning, vävnad genom vagina och / eller smärta eller Kramper i buken, nedre delen av ryggen eller bäckenet.

Diagnostiserande missfall med ultraljud

För att undvika en feldiagnos använder läkare specifika riktlinjer för att bestämma när ultraljudsresultat kan indikera ett missfall. Till exempel, i en rapport från Society for Obstetrics and Gynecology of Canada, rekommenderade forskare att missfall diagnostiseras om en transvaginal ultraljud avslöjar följande:

  • Inget hjärtslag i ett embryo större än 5 mm
  • Gestationssäck är större än 8 mm och har ingen äggula sack
  • Gestationssäck är större än 16 mm och har inget embryo

Dessutom, om en tidigare ultraljud avslöjade en fet hjärtslag och en efterföljande ultraljud inte finner något hjärtslag, indikerar detta också ett missfall. Fallande nivåer av hCG (humant choriongonadotropin, ett hormon som görs under graviditeten) tillsammans med en ultraljud som visar en tom svullnadssockel eller ingen fetma hjärtslag kan också leda till diagnos av missfall.

Hur dessa riktlinjer varierar

Det är kritiskt att notera att olika länder och olika medicinska föreningar kan variera i deras exakta förhållningssätt till frågan om att skilja en tidig graviditet från ett missat missfall. Och naturligtvis, som vetenskaplig forskning om ämnet utvecklas, kan riktlinjerna förändras.

Anledningen till att riktlinjer som dessa är viktiga är att de flesta graviditetsförluster uppträder under första trimestern. Dessutom finns det flera situationer som kan göra det svårare att göra skillnaden, med andra ord finns det flera situationer som kan öka risken för en felaktig diagnos. Dessa kan sträcka sig från en felaktig uppskattning av ditt förfallodatum till en försvinnande tvilling, ett tillstånd där en tvilling misslyckas medan den andra förblir vid liv.

Vad om din ultraljud är osäker?

Genom att följa ultraljudsriktlinjerna för att diagnostisera ett missfall kommer det att finnas många gånger när ultraljudet inte kan slutgiltigt säga om du har en tidig graviditet eller ett missat missfall. För att undvika risken för en feldiagnos kan din läkare rekommendera att vänta och upprepa en ultraljud om en vecka. I en normal graviditet bör gestationssäcken (och embryon om det ses) vara signifikant större inom en vecka, medan ett missat missfall inte visar någon tillväxt eller endast minimal tillväxt.

Under denna vecka, om du har missat missfall i stället för en tidig graviditet, kan du utveckla symtom på missfall. Det kan vara till hjälp att bekanta dig med de vanligaste tecknen och symtomen på ett tidigt missfall.

Beräkning av missfall Risk

Beräkning av en mammas risk för graviditetstörning beror till stor del på hennes ålder. Enligt amerikanska kongressen för obstetrikere och gynekologer förändras risken för missfall för kvinnor betydligt med åldern:

Kvinnans ålderGenomsnittlig risk för missfall
20-30 år gammal9 procent till 17 procent
35 år gammal20-procent
40 år gammal40-procent
45 år gammal80-procent

Om du upplever ett missfall

Om du upplever ett missat missfall, vilket kan vara extremt traumatiskt (både fysiskt och känslomässigt) finns det tillgängliga resurser som kan hjälpa dig och din partner att komma igenom denna svåra period. Fråga din läkare om det finns några personliga stödgrupper i ditt område och / eller söka anonymt support på nätet i ett av de många stödgrupperna för support och support på nätet. Du kan också kolla in online-resurser som Miscarriage Matters, en webbplats som drivs av en välgörenhetsorganisation som erbjuder online livechats.

Fler missfall Resurser

Om du bara hörs om missade missfall och mer, kanske du känner dig förvirrad över alla terminologier som används för att beskriva missfall, till exempel termer som en blodig äggstock, en kemisk graviditet, en molar graviditet och mycket mer. Fråga frågor. Om du inte förstår något som din obstetrikare säger, be henne att förklara det på ett annat sätt. Det är svårt att undra om möjligheten att missfall, eller klara av missfall, när du kan förstå medicinsk lingo. Det kan vara ännu mer skrämmande om du känner att du lyssnar på ett främmande språk. Här är några svar på de frågor som folk ofta frågar med första trimesterns missfall, men skriv ner eventuella frågor du har så att du kommer ihåg att fråga. Svaren kommer inte att ta tillbaka en bebis som förlorats till missfall men kan hjälpa dig som du klarar av veckorna och månaderna att följa.

Populära Inlägg

Läs Mer