Utvecklingsmilstoler hos barn efter åldrar och etapper

Anonim

Föräldrar ser ofta fram emot när deras spädbarn, småbarn eller andra unga barn når sina utvecklingsmilstoler, som att le, rulla över, sitta upp, ta sina första steg, räkna till tio, och binda sina skor, etc.

Ta en titt på dessa gemensamma utvecklingsmilstoler och i de åldrar där barn normalt når dem, så att du vet om de är på rätt spår, så att du kan känna igen när ditt barns utveckling kan bli försenad.

Föräldrar är ofta avskräckta från att jämföra tillväxten och utvecklingen av sitt eget barn jämfört med andra barns. Anledningen är att det finns ett brett utbud för när barn når de flesta milstolpar. Till exempel börjar de flesta barn gå bra ensam mellan 11 och 15 månader. Om du har en grupp av 12-åringar, kommer du troligen att se lite gå bra redan, och många andra kryssar fortfarande runt medan du håller på saker. Och allt kan utvecklas normalt.

Och även bortom det breda utbudet av normal utveckling finns det alltid de tidiga blomstrarna och sena bloomers som också utvecklas normalt också.

Om ditt barn inte når sina utvecklingsmilstoler i tid skulle det vara bra att prata med din barnläkare för att se om det kan vara ett problem med hans utveckling och någon form av utvecklingsfördröjning.

Leende

Leende är en utvecklingsmilstol som de flesta barn når när de är sex, sju eller åtta veckor gamla.

Det finns faktiskt två typer av leenden för spädbarn:

  • Det spontana eller nästan reflexiva leendet som kan inträffa tidigt i den nyfödda perioden, och
  • Det sociala leendet som uppstår som svar på något, som när du pratar eller sjunger med din bebis

Det sociala leendet är en utvecklingsmiljö som de flesta spädbarn når när de är en till två månader gamla. Att inte ha ett socialt leende vid sex månaders ålder anses allmänt vara ett tidigt tecken på autism.

Det spontana leendet kan ske så tidigt som din bebis första dagarna av livet och bör vara närvarande när han är tio veckor gammal.

Skrattande

Skratta är en utvecklingsmilstol som många barn når när de är sex till tolv veckor gamla.

Det borde inte vara överraskande att barn börjar skratta vid denna tidpunkt. Trots allt är sex veckor vanligtvis när föräldrar märker att kolik, som kan göra barns noga, börjar förbättra sig.

Rulla över

Rolling över är en utvecklingsmilstol som de flesta barn når när de är två till sex månader gamla. Det är ofta en av de första stora motorernas milstolpar som föräldrar ser fram emot.

Spendera mindre tid benägen eller i magen, efter att släkten från Back to Sleep har släppts för att minska risken för SIDS, har orsakat några spädbarn att rulla över lite senare än de brukade.

Det kan också orsaka vissa förseningar när man tar upp andra milstolpar, inklusive sittande och krypning. Lyckligtvis, när de var småbarn, verkar dessa förseningar försvinna oavsett hur din baby sover, så det är mer lämpligt att beskriva dessa barn som att ha en "lag" i sin utveckling och inte en sann fördröjning. Om du vill undvika denna "lag" kan du prova lite magetid under dagen.

Fortfarande rullar de flesta spädbarn över när de är mellan två och sex månader gamla, först från framsidan till ryggen och sedan från ryggen till framsidan.

Sitter upp

Att sitta upp är en utvecklingsmilstol som de flesta barn når när de är fem och en halv till sju månader gammal.

Det är en annan av de stora milstolpar som föräldrar ser fram emot.

Spendera mindre tid benägen eller i magen, sedan släpningen av Back to Sleep-rekommendationerna för att minska risken för SIDS, har orsakat vissa förseningar för spädbarn vid upptagning av några milstolpar. Dessa milstolpar inkluderar att sitta upp, rulla över och krypa. Lyckligtvis, när de var småbarn, verkar dessa förseningar försvinna oavsett hur din baby sover, så det är troligt lämpligare att beskriva dessa barn som att ha en "lag" i sin utveckling och inte en sann fördröjning. Om du vill undvika denna "lag" kan du prova lite magetid under dagen.

Fortfarande sitter de flesta spädbarn utan stöd när de är mellan fem och en halv till sju månader gammal.

Stå med stöd

Stöd med stöd är en utvecklingsmilstol som de flesta spädbarn når när de är sex och en halv till nio månader gammal.

Att se din bebis stå med stöd är kul eftersom du bara vet att det är sannolikt bara en fråga om tid innan han kommer att gå och springa överallt.

Tänk på att även en gång spädbarn kan stå med stöd, kan de vanligtvis inte dra sig till en stående position på egen hand tills de är åtta till tio månader gamla.

Ta första steget

Att ta de första stegen är en utvecklingsmilstol som de flesta barn når mellan elva och femton månader.

Det som gör att barn tar språnget från att kryssa runt, där de går och håller fast på saker, att ta de första stegen på egen hand ">

Är det mod, balans eller bara chans?

Oavsett orsak börjar de flesta barnen gå bra på egen hand mellan elva och femton månader.

Vifta Bye-Bye

Vifta är en utvecklingsmilstol som de flesta barn kan nå när de är sju till 14 månader gamla.

Trots att vinka hej och farväl verkar som en rolig sak att lära barnet, är det faktiskt en viktig utvecklingsmilstol. De flesta experter tror att det kan vara ett tidigt tecken på autism eller annan utvecklingsstörning om ditt barn inte gör några gester från det att han är tolv månader gammal. Dessa gester inkluderar att vinka, peka och nå saker.

Tänk på att de flesta barn kan vinka när de är sju till 14 månader gamla.

Använda en Pincer Grasp

Att använda en pincer grip är en utvecklingsmilstol som de flesta barn når när de är ungefär sju till elva månader gamla. Du kanske märker det när din baby tar upp en sked.

Innan de använder ett fingertopp på fingrarna, tar spädbarn på ungefär sju till elva månader upp saker som är vanliga med en mer omogen palmerfatta.

Spelar låtsas

Att låta spela eller efterlikna aktiviteter är en viktig utvecklingsmilstol som de flesta spädbarn når när de är ungefär tio till 16 månader gamla.

Att låtsas spelar ofta saker som att använda en datormus som en telefon, imitera en aktivitet som en barn har sett att sina föräldrar gör om och om igen.

Småbarn kommer också att börja kopiera flera av sina föräldrars dagliga hushållsuppgifter, såsom att dammas och svepas, på cirka 18 månader.

Att låtsas blir mer utarbetat när ditt barn blir äldre. till exempel, ditt barn låtsas att han är en läkare, brandman eller racerbilförare.

Att säga första ord

Du kan höra barnets första ord, vanligtvis mamma eller dada, när din baby är sex till nio månader gammal.

Tja före barnets första ord, bör din baby säga enkla stavelser och ofta jabbering eller babbling. Inte babbling med tolv månader ses av de flesta experter som ett tidigt tecken på autism eller annan utvecklingsstörning.

De flesta spädbarn pratar väl innan tolv månader. Faktum är att du vanligtvis hör ditt barns första ord, som vanligtvis är mamma eller dada, när hon är sex till nio månader gammal. Din bebis kommer inte att använda dessa ord mer specifikt eller korrekt tills hon är sju till 13 månader gammal men.

Spelar med andra

Parallell lek är typisk för de flesta barn runt ålder två.

Gruppspel och delning utvecklas vanligtvis inte till tre års ålder. Fram till dess spelar de flesta spädbarn och yngre småbarn helt enkelt varandra, parallellt med varandra.

Gå upp steg

Att gå upp steg är en utvecklingsmilstol som de flesta småbarn kan nå när de är 14-22 månader gamla.

De flesta småbarn kan gå upp steg när de är 14-22 månader gamla.

Det betyder inte att det är dags att ta ut portarna från trappan än. Håll sakerna barnsäkrade tills ditt barn är äldre. Kom ihåg att portarna ska installeras både på toppen och botten av varje trappa i ditt hem. Hur länge ">

Pekar på bilder

Att peka på bilder är en milstolpe som många småbarn når när de är ungefär 18-24 månader gamla.

Även om du kan börja läsa till ditt spädbarn eller barn på alla åldrar blir det särskilt roligt när de börjar peka på bilder i böckerna.

De flesta småbarn kan peka på bilder när de är ungefär 18-24 månader gamla, vilket snart följs av att faktiskt namnge de bilder hon pekar på.

Äta med en sked och gaffel

Att äta med en sked eller gaffel är en milstolpe som de flesta barn når mellan 13 och 21 månader, även om de fortfarande kan vara röriga.

När de börjar mata sig, kommer de flesta barn inte lätt att gå tillbaka till att matas av en förälder eller annan vårdgivare. I stället gillar de att använda fingrarna, åtminstone tills de lär sig att använda en sked, når de flesta barn uppnår en milstolpe mellan 13 och 21 månader.

Tänk på att även om ditt barn börjar använda en sked, gaffel eller kopp, betyder det inte att han kommer att vara väldigt bra på det direkt. Så du kan fortfarande förvänta dig en röra på måltiderna för en liten stund längre.

Ridning en trehjuling

Att cykla är en utvecklingsmilstol som de flesta barn kan nå när de är tre år gamla.

Förskolebarn kan vanligtvis lära sig att pedalera en tricycle när de är ungefär tre år gamla.

Av fyra kan de vanligtvis lära sig att köra en tvåhjulig cykel med träningshjul, som de kan ta av när de är ungefär fem till sex år gamla.

Räkning

Att räkna är en utvecklingsmilstol som de flesta barn kan nå när de är fyra till fem och en halv år gammal.

Precis som att lära sina ABC och skriva ut deras namn är det viktigt att förskolebarn lär sig räkna så att de är redo att börja dagis.

Att lära sig att räkna kan ta lite övning, så var inte avskräckt om ditt barn inte får det direkt. Prata med din barnläkare om du inte tror att ditt barn är på rätt väg för att starta dagis, däribland att han inte kan räkna, skriva ut sitt namn, känna igen bokstäver, uppmärksamma sig under korta perioder etc.

Kom ihåg att de flesta barn kan räkna till tio eller mer när de är fyra till fem och en halv år gammal.

Skriva brev

De flesta barn kan skriva bokstäver och stava sitt eget namn när de är fem år, vilket är precis i tid för att de ska börja dagis.

Att göra ett torn av block

Att göra ett torn av block är en utvecklingsmilstol som många barn når på cirka 24 till 36 månader.

De flesta barn har kul att spela med block. Det är tveksamt att någon av dem inser att stapling av block i ett torn är ett viktigt utvecklingsprov. Att göra ett torn av block brukar anses vara en visuell motor / problemlösande milstolpe, och de flesta barn kan göra ett torn av:

  • 2 kvarter med 15 till 21 månader
  • 4 kvarter med 17 till 24 månader
  • 6 block med 18 till 30 månader
  • 8 block med 24 till 36 månader
  • 9 kvarter efter 3 år

Klä sig själv

Detta är en utvecklingsmilstol som många barn kan nå när de är tre till fyra och en halv år gammal.

Innan de lär sig att klä sig helt, lär ditt barn troligen att:

  • ta av sig kläderna mellan 14 och 24 månader
  • sätt på några kläder mellan 21 och 30 månader
  • sätt på en t-shirt mellan 2 1/2 och 3 1/2 år

Ditt barn kommer att lära sig att klä sig och klä sig utan hjälp, inklusive att knäppa sina kläder, när han är 3 till 4 1/2 år gammal.

Tyngdskor

Bindningskor är en utvecklingsmilstol som de flesta barn ska nå när de är ungefär fem år gamla.

Även om den här dagen med kardborreband och Crocs kan det tyckas att ditt barn kanske aldrig behöver lära sig att knyta sina egna skor, lär de flesta barn ungefär fem år.

Populära Inlägg

Läs Mer