Bestämmer huruvida eller inte fungerar till din förfallodatum

Anonim

När din graviditet slocknar kan du undra när du ska sluta arbeta och börja din mammaledighet. Beslutet hänger på flera saker, både personliga och medicinska.

Vissa kvinnor föredrar att hålla sig upptagna på jobbet eller ha ett finansiellt behov att göra så länge de levererar. Andra använder sitt förfallodag som ett fast "slutdatum" eller tillåter sig lite tid före det att slappna av och förbereda sig. Fortfarande andra har hälsoproblem som gör det för svårt eller osäkert att fortsätta arbeta förbi en viss punkt i graviditeten.

Det finns inte ett rätt sätt att gå. För att hjälpa dig att fatta ditt beslut, fråga dig själv följande frågor.

Hur går din graviditet?

Om du upplever en högrisk graviditet, som tvillingar eller andra graviditetskomplikationer som förtidig arbetskraft, kan du behöva ta av sig tidigare, snarare än senare.

Du och din läkare eller barnmorska bör diskutera vad som är hälsosamt för dig och ditt barn eller barn. Var noga med att ge din vårdgivare fullständiga uppgifter om vad som är inblandat i att uppfylla ditt jobb, från den fysiska aktivitet som krävs för din stressnivå och mer.

Hur känner du dig i allmänhet?

Om du klarar av sömnlösa nätter, svullnad och smärta när du sitter länge eller andra bekymmer, kanske du vill överväga alternativ om din graviditet i allmänhet är hälsosam. Du kan säkert ta ledigt, men hur är det med att ändra ditt arbetsutrymme eller schemalägga för att vara mer tillmötesgående? Kan du ta frekventare raster, eller komma senare och stanna senare på kvällarna?

Hur mycket mammaledighet har du?

Om du bara har sex veckor kvar, lämnar du arbetet före eller vid förfallodagen dygnet runt vid en tidpunkt då du kanske inte har din baby. Om du går två veckor i förtid, lämnar du bara fyra veckor med din bebis. Hon kanske inte är gammal nog för att starta daghem, om du planerar att gå tillbaka till jobbet, så du kan sluta ta två veckor av obetald ledighet.

Vad kan du bedöma?

Uppgifterna om dina förmåner och din familjs ekonomiska behov kommer sannolikt att spela en roll i ditt beslut. Om din tjänst är obetald kanske du vill försena din senaste arbetsdag så länge som möjligt. Även om du kommer att betala under din semester, kanske du vill behålla din ledighet efter din bebis kommer.

Vad ska du göra med din tid?

Innan barnet anländer kanske du upptäcker att du är uttråkad och otålig, utan att du distraherar ditt jobb. Det kan till och med vara stressigare än att arbeta.

Hur är din pendling?

Om din pendling kräver att du sitter mycket i bilen eller står under lång tid på tåget eller tunnelbanan, kan det hända att det blir svårare att hantera när graviditeten fortskrider. Återigen är det rätt val att starta din mammaledighet före förfallodagen.

Hur flexibel är din arbetsgivare?

Om du kan arbeta med partidagar eller telekommut kan du ha det bästa av båda världarna. Prata med din chef och betona att ett arrangemang som detta kommer att låta dig arbeta längre. Det är en win-win för båda parter.

Titta på alla frågor som gäller när du ska börja din mammaledighet. Diskutera dem med din läkare eller barnmorska och din partner eller make / maka, om du har en. Få idéer från dina vänner och medarbetare. Tala sedan med din arbetsgivare. Det är vanligtvis en bra mellanklass.

Populära Inlägg

Läs Mer