Att bestämma om att främja ett barn är för dig

Anonim

En dag kom jag hem från att arbeta i vårt lokala barnhem och frågade min man vad han tyckte om att bli fosterförälder. Han hade många rädslor och logiska bekymmer. Många män är bra om de senare, logiska problemen. Vi bestämde oss för det bästa första steget var att ta träningsklasserna och gå därifrån. Flera månader senare var vi så nervösa när vi körde vårt första barnhem, men vi visste att vi hade tagit reda på våra färdigheter och begränsningar och bestämde oss för att vi var redo att bli fosterföräldrar.

Frågor att fråga innan främja

Efter att ha samlat in information från statens fosterhem, fråga dig själv följande frågor:

  1. Har du ett starkt stödsystem av vänner och / eller familj? Detta är viktigt, eftersom det kan bli mycket stressigt att stärka ett barn ibland. Det är bra att ha någon som kommer att lyssna om du behöver ventilera. Om du inte har ett stödsystem redan på plats och bestämmer dig för att fortsätta med dina planer, var noga med att delta i supportgrupper. Många byråer håller sina egna stödgruppsmöten. Om du inte överväger att börja med andra föräldraföräldrar.
  2. Är du en patient? Är du villig att kontinuerligt ge och mycket sällan få någonting i gengäld, förutom kunskapen att du hjälper en familj?
  3. Många människor går in i fostervården och tänker att de räddar ett fattigt barn från en förolämpande förälder. Dessa fosterföräldrar tror att barnet kommer att vara tacksam och lättad att vara ute av sin hemläge. Detta är sällan fallet. Missbruk är allt som barnet kanske vet. Barnets dåliga situation är hennes "normala". Var beredd på att barnet ska vara något annat än nöjda med att vara i ditt hem. Med andra ord granska dina förväntningar . Vad väntar du på? Inte bara från barnet, men från hans eller hennes föräldrar, upplever staten och främjandet sig själv? Höga förväntningar kan leda till ditt fall!

  1. Barn i vård har ibland blivit försummade, fysiskt, sexuellt, psykiskt och emotionellt missbrukat . Barnen kan vara arg, harmig och ledsen. De kan ta ut det på sina fosterföräldrar, vanligtvis fostermodern. Är du villig och kunna ta itu med vad barnen kan lägga på dig och inte ta det personligt? Detta är hårdare än det verkar, särskilt när du sparkas eller cussed ut.
  2. Är du villig att ha socialarbetare i ditt hem, ibland varje månad? Kan du arbeta i ett partnerskap med ett team av proffs för att hjälpa barnet antingen att komma hem eller till en annan permanent placering, till exempel adoption? Detta mål kräver utmärkta kommunikationsförmåga från din sida och ett åtagande att följa den plan som framgår av socialarbetarna.
  3. Kan du säga adjö? Fosteromsorg är inte ett permanent arrangemang. Barnen kommer att fortsätta någon gång. Ständighet är vad du vill ha för dem. Men du och din familj kommer att bifoga detta barn, så lur dig inte på att tänka på något annat. Bilagor är bra för både dig och barnet. Om barnet kan bifoga och lita på dig, kommer de att kunna göra detsamma med andra i sina liv och det leder till en hälsosammare framtid. Farväl behöver inte betyda för evigt. I vissa fall kan ett förhållande med dina fosterbarn förbli intakta efter ett drag med tillstånd från födelseföräldern eller adoptivföräldern. Vi har ett förhållande till några av våra förflutna fosterdöttrar och tycker om att se dem och ta emot kort och telefonsamtal. De frågar fortfarande oss om råd.

  1. Om du har barn, hur känner de sig om att göra fosteromsorg? Det är viktigt att överväga varje familjemedlem när man tänker på att främja ett barn. Alla i huset kommer att leva och interagera med fosterbarnet och hans beteenden. Dina barn kommer att behöva dela sitt hem, rum, leksaker och föräldrar. De offrar mycket för att bli en del av en fosterfamilj. Fråga dina barn hur de känner och lyssnar! Också vara medveten om att ditt barn kan lära sig eller hämta vad barnet vet, både det bra och det dåliga. Är du beredd att stå vakt hela tiden, vilket gör ditt hem säkert för alla som bor där?
  2. Vilka åldrar av barn kan du förälder vid den här tiden? Tänk på dina egna barns åldrar och var ett annat barn skulle passa in i din familj. Är en bebis rätt för dig? Medan du inte kommer att behöva ta itu med det fula språket, måste du ge upp sömn och i princip "starta om" om dina barn är vuxna. Eller skulle ett barn i skolåldern fungera bättre? I denna situation behöver du inte oroa dig för daghem. Också överväga barnets kön. Dessa är val som är alla upp till dig som fosterförälder. Du kommer också att få val om vilka beteenden du känner att du kan och kan inte förälder vid denna tidpunkt. Var medveten om det faktum att många beteenden inte kan överföras tills barnet känner sig tryggt för att vara sig själv. Socialarbetarna är inte alltid medvetna om ett barns beteende vid tidpunkten för placeringen.

  1. Äntligen har du mycket kärlek att ge? Är du redo att kasta ett barn sin första födelsedagsfest? Kan du hjälpa honom att dekorera ett första julgran eller skära den första pumpan? Hjälp barnet att se att familjer är ett bra ställe att växa upp och visa honom en utmärkt förebild av hälsosamma familjeförhållanden? Ge henne möjlighet att läka och växa?

Om du kan säga "ja" till de flesta av dessa frågor, ring då din statliga fosteromsorgsrepresentant. Du har en utmärkt chans att vara en underbar fosterförälder!

Populära Inlägg

Läs Mer