Daghem och Nannies för den moderna familjen

Anonim

Att hitta någon att ta hand om dina barn medan du är hemma eller bort kan vara en av de mest skrämmande och överväldigande uppgifter som en förälder kan möta. Allt fler visar studier att det finns en direkt koppling mellan högkvalitativ barnomsorg och ett barns känslomässiga, kognitiva och fysiska hälsa.

Goda vårdgivare kan göra allt från att hjälpa till att odla delar av ett barns hjärna för att hjälpa dem att umgås och bilda band med andra människor. Tyvärr kan dåliga vårdgivare vara en skada genom att inte främja hjärnans tillväxt och få barn att känna sig nervös och orolig.

Efter att ha tagit tid för att räkna ut dagarna, timmarna och kostnaden för barnomsorg, måste föräldrar förstå de olika typerna som finns tillgängliga för dem och vilket alternativ som skulle vara den bästa matchen för dem och deras barn.

Out-of-Home Daycare Centers

Om föräldrar väljer ett daghem, bryter de vanligen ner i två kategorier: bostadsomsorg eller kommersiell daghem. Bostadsomsorg är vanligtvis värd i en persons hem där de, och kanske en annan individ, bryr sig om barnen under dagen. Bostadsomsorg är för föräldrar som söker en liten, mer intim miljö med mer av en "hemliknande" känsla. Bostadsvård kan ge lägre vård till vårdgivare och en lättare övergång för barn som är nervösa för större grupper. På baksidan kan dock bostadsomsorgsprogram sakna leksaker, böcker, spel och resurser som kommersiella centra kan ha. De kanske inte har utbildningsprogram och förskola-liknande struktur.

Kommersiella daghem är vanligtvis större strukturer med rum grupperade efter ålder. Förhoppningsvis är de rena och fulla av äldre spel och leksaker. Fler och fler av dessa centra har kameror där föräldrarna kan checka in och se hur saker och ting går. Positiverna är socialiseringen och mängden stimulans som ges till barnen. Negativen kan vara större förhållande mellan person och barn.

Vid val av bostads- eller kommersiell dagvård behöver föräldrarna:

Kontrollera centrumets tillståndskrav, se till att alla papper och dokument är uppdaterade och det finns inga problem från staten, kolla referenser på personalen, prata med nuvarande och tidigare föräldrar som deltog och släpp in för flera försök med ditt barn ska se om du och han eller hon känner sig bekväm.

In-Home Nannies

Inom nannyvärlden verkar det finnas tre vanliga ansvarsområden:

Föräldraenhet Nanny: En barnflicka som kan fungera som en förälder. Någon autonom, proaktiv och någon kan köra huset medan mamma är ute.

Partner Nanny: En barnflicka som delar huset med mamma lika. Hon kommer att vara "ansvarig" när mamma är ute och sedan "hjälpa" när mamma är hemma.

Executor Nanny: En barnflicka som är bäst för mammor som vill ha total kontroll över hemmet. Dessa barn är reaktiva och följer de dagliga tilldelade uppgifterna.

Förutom att tänka på vilken nivå och typ av ansvar de skulle vilja, måste hemma föräldrar också överväga andra faktorer som gäller att arbeta med en barnflicka som: "kommer de att leva i eller leva ut?" "Behöver jag dem att köra eller har särskilda krav som att simma "eller" har den här personen de professionella erfarenheterna att utrusta för att hantera mina barn? "

Fördelarna med att ha en barnflicka är möjligheten att få en enda person att ta hand om ditt barn i sitt hem och ta del av deras förändrade behov. Negativen är den högre kostnaden för vård och mindre socialisering då tillgänglig för daghem.

När du väljer en barnflicka behöver föräldrarna :

Se till att de tidigare har arbetat med barn som är samma åldrar som din, kolla barnfamiljens tidigare referenser, bakgrundsbekräfta personens identitet och pappersarbete, spendera tid på att göra flera in-house-försök, inte bara en intervju, med barnflickans kandidat så att du kan observera henne och se om hon är en match som vårdgivare och medarbetare.

Tammy Gold är en licensierad terapeut, certifierad förälder tränare samt en nationell föräldraxpert som regelbundet visas på försäljningsställen som Good Morning America, The Today Show, Fox och CBS News. Hon skriver också för saker som Huffington Post och The Bump.com. Tammy har jobbat med föräldrar i över ett decennium och hennes bok Secrets of the Nanny Whisperer är första gången en terapeut sammanfogar aspekter av psykologi för att hitta och uppnå barnvård på hög nivå.

Populära Inlägg

Läs Mer