Farorna med att lägga för mycket på barnen

Anonim

Det är hälsosamt att du vill ta fram det bästa i ditt barn. Men ibland lägger föräldrar barn under så mycket tryck för att de ska fungera bra att deras barn lider allvarliga konsekvenser.

Föräldrar skiljer sig i sina åsikter om hur mycket barn som behöver trycka. Faktum är att en undersökning från Pew Research Center i 2013 visade att 64% av amerikanerna säger att föräldrar inte sätter tillräckligt med påtryckningar på barn att göra bra i skolan. När barnen inte får tillräckligt med tryck från föräldrarna, kan de vara mindre benägna att utföra sitt bästa.

Andra vuxna insisterar barn pågår för stort tryck. De uttrycker bekymmer att barn inte kan vara barn längre eftersom de ständigt pressas för att fungera bra så att de kommer in i de mest prestigefyllda skolorna eller får de bästa stipendierna.

Naturligtvis är skolan inte det enda stället där föräldrar sätter press på barnen. Vissa föräldrar sätter press på barnen för att fungera bra i sport, musik, teater eller ett stort antal andra aktiviteter. Högtrycksföräldrar kan kräva att barnen övar ständigt och utför sig bra i tävlingar.

Medan höga förväntningar kan vara hälsosamma, kan ett konstant tryck på barn vara skadligt. När barnen känner att varje läxa uppdrag kommer att göra eller bryta sin framtid eller att varje fotbollsmatch kan avgöra om de får ett college-stipendium, kommer detta tryck att få negativa följder.

Hur man lägger på för mycket påtryckningar på barn hotar dem

Här är några av de faror som barnen kan uppleva när föräldrar sätter dem under enorma tryck:

  1. Högre grader av psykisk sjukdom. Barn som känner att de är under konstant tryck kan uppleva konstant ångest. Höga stressbelastningar kan också placera barn i större risk att utveckla depression eller andra psykiska problem.
  2. Ökad risk för självmord. Studier har funnit en koppling mellan självmordstanker och föräldrapress. Ungefär en av fem av de utvärderade eleverna hade tänkt självmord på grund av det enorma trycket från föräldrarna för att producera exceptionella betyg.
  3. Självkänsla problem. Att stryka barnen för att utmärka kan skada deras självkänsla. Den konstanta stressen att utföra stör stämmer med barns identitetsbildning och får dem att känna att de inte är tillräckligt bra.
  4. Sömnbrist. Barn som känner konstant tryck för att göra det bra i skolan kan stanna uppe sena studier och som ett resultat kan de kämpa för att få tillräckligt med sömn.
  5. Högre risk för skador. Idrottare som känner sig mycket press kan fortsätta att delta i sport trots skador. Att ignorera smärta eller återvända till en sport innan en skada har läkt kan leda till permanent skada.

  1. Ökad sannolikhet för fusk. När fokus ligger på prestation snarare än att lära sig-barn är mer benägna att fuska. Oavsett om det är ett ungt barn som får en glimt av sin granne svar på ett test eller en högskolestudent som betalar någon för att skriva ett term paper, är det otroligt att det är otroligt otroligt bland ungar som känner sig stressiga för att fungera bra.
  2. Nekar att delta. När barn känner att målet alltid är att vara "bäst", kommer de inte troligen att delta när de inte kommer att lysa. Ett barn som inte är den snabbaste löpare kan sluta spela fotboll och ett barn som inte är den bästa sångaren i gruppen kan sluta kören. Tyvärr betyder det att barnen inte kommer att ta möjligheter att skärpa sina färdigheter.

Populära Inlägg

Läs Mer