Faror med att mata din baby fastämnen för snart

Anonim

Om du är en ny förälder kan frågan om när du börjar ditt barn på fast mat känna sig skrämmande. Välmenande familjemedlemmar och vänner har ofta sin egen uppfattning om att införa fasta ämnen och kan tvinga sina åsikter på dig. I vissa familjer är det tro på att fasta livsmedel kan lugna en noga baby, vilket kan leda till att de införs för tidigt. Eller kanske du är angelägen om att gå fast eftersom han eller hon verkar vilja ha dem, men du är inte säker på om det är säkert ännu.

Låt oss ta en titt på vad forskningen verkligen säger om när du ska börja din baby på fast mat.

American Academy of Pediatrics Position

American Academy of Pediatrics (AAP) förespråkar att vänta tills din baby är ungefär sex månader gammal och definitivt inte introducera fasta ämnen innan fyra månader gammal, av god anledning. Att presentera fast mat innan barnet når fyra månader ökar risken för ökad viktökning och fetma, både i spädbarn och i tidig barndom.

Många medicinska studier bekräftar denna tidslinje, inklusive en 2011-studie i barnläkemedel, tidningen The American Academy of Pediatrics, som specifikt undersökte tidpunkten för att införa fasta ämnen och risken för fetma i barndomen.

Studien tog en närmare titt på hur införandet av fasta substanser kan påverka fetthalten i förskolebarns ålder. Det fann att bland spädbarn som aldrig föddes eller som slutade amma före 4 månader var införandet av fasta substanser före 4 månader gammal associerad med en sexfaldig ökning av oddsen hos fetma vid 3 år.

Tidigare har vissa argumenterat för att de matfödda spädbarnen upplever "snabb tidig tillväxt", vilket betyder att de matfödda spädbarn tenderar att öka snabbt i början än ammande barn. Denna studie fann att snabb tidig tillväxt inte förklarade den ökade risken för fetma hos barn i förskoleåldern.

Är det bra att börja bröstfödda spädbarn på fastämnen tidigare?

Intressant visade forskarna att när det gällde spädbarn som ammade, var tidpunkten för att introducera fasta livsmedel inte associerat med ökad fetma risk. Faktum är att mellan de ammande spädbarnen var det liten skillnad i fetma mellan de som började fasta ämnen före fyra månaders ålder, de som började mellan fyra och fem månaders ålder och de som började i eller efter sex månader. Det verkar att fetma i ammande barn var ganska lika.

Det innebär också att ammande mammor borde vara säkra på att de kan starta fasta ämnen så snart de vill ha det? Inte exakt.

Du måste komma ihåg att denna studie endast övervägde en hälsorisk-fetma. Tidigare studier har emellertid funnit att startande fasta substanser före fyra månaders ålder kan ha andra hälsorisker. Till exempel, eftersom unga barn saknar adekvat huvudkontroll och fortfarande kan visa bevis på en reflex som kallas "tungreflex", är barn yngre än fyra månader mer benägna att kväva, även på tunna babymatpuréer och rinnande spädbarnsädling. Oavsett det faktum att det inte fanns någon väsentlig koppling mellan tidpunkten för introduktion av fasta ämnen till ammande barn och risken för förskolebarnsövervikt, uppmanade studien fortfarande föräldrar att hålla sig med AAP: s föreslagna tidpunkt för att starta fasta ämnen: ungefär sex månader.

Praktiska tips när du börjar barnmat

I slutändan bör din bebis ålder och samtal med din barnläkare vara vad som bestämmer när du ska införa barnmat till din lilla. Medan det kan finnas vissa tecken på att ditt barn är redo eller nästan redo för fasta livsmedel, till exempel stark huvud- och nackkontroll samt förmågan att sitta upp självständigt, ska ingen av dessa ersätta en diskussion med din barns läkare.

När du börjar din baby på fasta ämnen uppstår en helt separat grupp av bekymmer, till exempel om du måste börja med spannmålsprodukter, vilka livsmedel som ska introduceras när ditt barn växer, när man ska introducera juice och andra vanliga frågor. Kolla in dessa artiklar för att skilja fakta från fiktion och lära dig mer om hur du navigerar i denna spännande milstolpe i ditt barns liv.

Populära Inlägg

Läs Mer